Šta je novo?

Optički internet i tehnička pitanja

Tako je. Yettel ima ono tanko vlakno koje se ne vidi i imaju ok kanalacije. Kuda ce da ide resavas sa njima. Oni preporucuju da ide do plafona jer ako stave do poda, onda mozes da zakacis kada usisavas. Vecina bi da sakrije iza troseda, ali blizu poda stvarno imas decu, ljubimce, usisavanje, cackas uticnice...
SBB je drugaru uveo crni debeli kabl, ulepili po plafonu topljivom plastikom i savetovali da prekreci.
Bukvalno nema šta da se zakači, ovo je iznad lajsne parketa. Skoro nevidljivo.

Prilozi

• IMG_20250909_230749.jpg
    IMG_20250909_230749.jpg
    161.2 KB · Pregleda: 66
Super, hvala vam ljudi svima na odgovorima - jedva čekam da se ratosiljam ovih 50mbps u 2025 godini...

Da li je za Yettel optiku jedini izbor ZTE H298Q ruter ili postoji opcija da se traži neki drugi?

Pukao pristup preko optičkog i na Trošarini od juče ujutru.

Ima obaveštenje na 063/9000 da postoji prekid rada na Voždovcu i da rade na popravci.

Jesi li prijavio kvar direktno njima ili samo nama ovde na forumu?
Naravno da jesam. I dobio sam mail gde mi kažu da će odgovoriti u zakonskom roku od 8 dana :)

Pukao pristup preko optičkog i na Trošarini od juče ujutru.
Ovaj detalj nisam znao. Štaviše nigde ne postoji zvanična iformacija o tome. Vrv su to ljudi saznali kada su zvali da prijave kvar. Ja sam odustao jer čim pozoveš korisnički centar dobijaš informaciju da "su svesni poteškoća rada Yettel mreže na teritoriji opštine Voždovac i da njihove ekipe rade na saniranju problema" i samim tim je besmisleno da ja to prijavljujem operateru. Zato sam i poslao pisanu reklamaciju - da ostane trag.
Ali koliko god da je problem veliki meni nekako nebulozno zvuči da ti pukne jedna linija i ceo deo grada ti ostane odsečen? Valjda se zato i gradi mreža, da kada ti pukne jedan deo mreže možeš da napraviš by-pass i izoluješ samo to mesto gde postoji problem?! Nije internet linijska infrastruktura gde kada strada jedna grana sve iza toga prestane da radi?
Pritom koliko sam upućen oni koriste optičku infrastrukturu Telekoma? Nisam primetio da se Telekom korisnici žale da im internet ne radi 2-3 dana?

Pa ako su stručnjaci stručno kopali kako to inače rade, onda ovo očekuj. Mogli su i veći magostralni da prekinu, to bi se tek čulo...
Kod mene u ulici su prilikom kopanja stručnjaci probili magistralni gasovod, dva dana policija blokirala ulicu dok nisu otklonili opasnost.

Jel zvao neko call centar? Ima li nekih najnovijih informacija kad ce popraviti kvar? Ja ih zovem danas par puta...sviraju mi gitare po 15-20 minuta i ne mogu više da čekam, prekinem. Bezobrazluk. Braće Jerković je u pitanju. Kontam da je povezano sa ovim kvarom što ste pisali iznad.

Da li je Yettel dostupan na Zlatiboru, konkretno optika supernove koju je kupio MTS je u zgradi. Da li Yettel ima ugovor o zakupu/koriscenju te optike?

Ja sam uveo Yettel nakon MTS-a, ostala je MTS-ova optika. U pitanju je Voždovac, ali kuća.

Vrh Dno