Šta je novo?

Huawei Pura 80 serija

Gledam ovaj telefon... Ultru... I zagrejao se. Al kad vidim cenu da najavljuju 180+ soma... A sve osim kamera debelo ispod proseka i (bez obzira sto ne koristi niko ni 20 posto snage procesora i ostalig ako se ne igra) zastarelo, android 12, baterija prosek... Ma ne pada mi na pamet... Zasrali su motku totalno. Sramota

Gledam ovaj telefon... Ultru... I zagrejao se. Al kad vidim cenu da najavljuju 180+ soma... A sve osim kamera debelo ispod proseka i (bez obzira sto ne koristi niko ni 20 posto snage procesora i ostalig ako se ne igra) zastarelo, android 12, baterija prosek... Ma ne pada mi na pamet... Zasrali su motku totalno. Sramota
Bice bolje sledeće sezone, lud je svako ko ne kupi iPhone 17 256 GB ove. Moraće svi ostali proizvođači da se pošteno ispruže ako hoće da zadrže kupce, lako je bilo sa osakaćenim iPhone-ima, sada ide prava priča.

Preskup je za ono sto daje, ne vresi te pare. ***, morace da nadju nacina da prevazidju procesorske probleme. Druga stvar, jako sporo napreduju azuriranja. Najnoviji EMUI imaju samo novi uredjaji, koji dodju sa njima, android 12, Harmony OS samo Kina, a za ostala trzista prica. Zadnjih 2 godine mi se cini da Huawei, osim na polju kamera, posustaje i lagano tone. Srecom tu je Honor, al ja se jos nadam da mogu da se izvuku, no videcemo

Huawei gradi pogone za proizvodnju čipova, jer im SMIC ne može isporučiti dovoljno. Najavili su 5nm pa čak i 3nm, ali zato trebaju kapaciteti, koje oni još nemaju. EMUI 15 je zadnji i dalje nema. Nakon toga HarmonyOS Next za cijeli svijet, nadam se.

Huawei gradi pogone za proizvodnju čipova, jer im SMIC ne može isporučiti dovoljno. Najavili su 5nm pa čak i 3nm, ali zato trebaju kapaciteti, koje oni još nemaju. EMUI 15 je zadnji i dalje nema. Nakon toga HarmonyOS Next za cijeli svijet, nadam se.
To je uredu, al cena je visoka, a mene ko korisnika to ne zanima. Ja ih volim, nadam se da ce se izvuci. Msm ja sam na EMUI 14, pro verzija P50, radi perfect posle 3 godine, baterija pala na 91%. Zato volim huawei i prezadovoljan sam

Preskup je za ono sto daje, ne vresi te pare. ***, morace da nadju nacina da prevazidju procesorske probleme.
Realno nije im kirin tako loš, može da prođe, ali problem je što ga naplaćuju nenormalno skupo na EU tržištu. Huawei bi sa svojim manama morao da bude blago jeftiniji od konkurencije da bi se uspešno prodavao van Kine. Da je cena bar malo približna onome što nudi, ja BiH i dalje nosio Huawei.
Druga stvar, jako sporo napreduju azuriranja. Najnoviji EMUI imaju samo novi uredjaji, koji dodju sa njima, android 12, Harmony OS samo Kina, a za ostala trzista prica. Zadnjih 2 godine mi se cini da Huawei, osim na polju kamera, posustaje i lagano tone.
Verujem da Huawei ima kapaciteta da reši probleme (sem SOC i Google) koje ga muče ali iz nekog ili nekih razloga ne žele. Nemoguće je da 80 Ultra ima lošiji i slabije osvetljeni displej od 70 Ultra tek slučajno, u isto vreme kad BOE izbacuje fantastične panele za ostale proizvođače. EMUI i manja baterija za EU tržište su lep dokaz koliko im više ne znači isto, da su hteli, mogli su da baziraju EMUI na novijim verzijama Androida (open source),ali mi se nekako čini da je Pura 80 serija na EU tržištu samo "placeholder" i da Huawei zapravo i ne želi da ga ljudi kupe. Da li će se to promeniti sa izlaskom hmos na globalno tržište,videćemo,ukoliko se to uopšte i desi jer naznaka za sada nema.

Najapsurdnija stvar video smimanje veci zoom 9.7 ne postoji to jest ne moze da se korosti.😂😶‍🌫️

Preskup je za ono sto daje, ne vresi te pare. ***, morace da nadju nacina da prevazidju procesorske probleme. Druga stvar, jako sporo napreduju azuriranja. Najnoviji EMUI imaju samo novi uredjaji, koji dodju sa njima, android 12, Harmony OS samo Kina, a za ostala trzista prica. Zadnjih 2 godine mi se cini da Huawei, osim na polju kamera, posustaje i lagano tone. Srecom tu je Honor, al ja se jos nadam da mogu da se izvuku, no videcemo
Pa prioriter im je kinesko tržište, tamo rastu. Sve ostalo nema smisla dok HOS 5.x ili 6.x ne postane globalan. Ovo sad je kao Sony samo toliko da su još aktivni na tržištu ...

Samo Raiffeisen kao što sam napisao, preko njihove aplikacije RaiPay

• Like
Reagovanja: uji
Samo Raiffeisen kao što sam napisao, preko njihove aplikacije RaiPay
Brate, ja sam na poštanskoj, da li ima neko iskustva kako radi njihova app? Imam i raiffeisen karticu koju samo koristim da uplatim na nju rate kupio playstation 5 preko nje.... Nemam ni raiffeisen app niti taj raipay.... Do sada nikada nisam placao preko telefona....samo karticom ili keš.... Imam jedno pitanje, da li preko tog raipay moze da se prijavi postanska ili neka druga kartica i da se placa njom ili mora samo Raiffeisen , pitam, nemam uopste iskustva ... Ali ako moze, instalirao bih... Neka neka ima ( p60 pro)

Poslednja izmena:
@markocurcic33 uh za RaiPay dal' može da se doda kartica druge banke nisam siguran, mislim da ne. Taj odgovor može da potražimo zajedno od @uji on je guverner na Benchmarku za banke.
Ono što sigurno znam da ta kreditna može da se doda.
Što se tiče same aplikacije Poštanske mislim da će raditi na EMUI14 ali dok ne probaš ništa, ja imam instalirano pored Raiffeisena, OTP, AIK i Halkbank.

@markocurcic33 uh za RaiPay dal' može da se doda kartica druge banke nisam siguran, mislim da ne.
Ne može. Živi dokaz za to su kartice Credit Agricole koje su odbili da uvedu. Odgovor je bio da mora zamena, a jedno vreme su na izvodima nudili prevremenu na izričit zahtev bez naknade.
Taj odgovor može da potražimo zajedno od @uji on je guverner na Benchmarku za banke.
Ih pa sad... U toku sam koliko toliko sa dešavanjima, pratim šta drugi ovde prenose, ali baš sad da zalazim u detalje ko pre i nisam više u stanju.
Ono što sigurno znam da ta kreditna može da se doda.
U RaiPay mogu i kreditne, ali samo Rajfajzenove, baš kao što si i ranije napisao.
Što se tiče same aplikacije Poštanske mislim da će raditi na EMUI14 ali dok ne probaš ništa, ja imam instalirano pored Raiffeisena, OTP, AIK i Halkbank.
Isprobaću na telefonu gde nemam Gapps i MicroG kakva je situacija. Google Wallet je izričit u tome da moraju da se koriste Play usluge, telefon ne sme da bude rutovan i otključan bootloader (ova dva uslova važe i za RaiPay). S obzirom na to da je Harmony OS hardkodovan za instalaciju GMS, od toga nema ništa. Ne znam kakva je situacija kroz sandbox rešenja, ali rekao bih neizvodljiva, pošto GPay traži i integrity module check.

U ovom nomentu skuplji dosta nego P60 Pro a cini se i Pura 70 Ultra u nekoj meri, tako da po ovoi ceni neka hvala, nije kamera jedina bitna funkcija na telefonu iako ima ovaj model jos dobrih, ali preskupo, kad se setim koliko je bio povoljniji P20 Pro kad se pojavio, a bio veca revolucija nego ova sad serija.

Nazad
Vrh Dno