Šta je novo?

Spotify - muzički servis - FAQ i pravila u prvoj poruci

Ja počeo u zadnje vrijeme testirati "YouTube Music" "vakcinisan" ReVanced-om. I prilično mi je OK, čak me bolje pogađa preporukama od Spotify-a...
I ja od skoro krenuo na YT Music, i stvarno su dobre preporuke i pronalazenje nove muzike.
Za Spotify nemam vise pozitivnih stvari kao ranije, kao da im je algoritam u aut otiso, da ne pricamo o "cache" koji ne moze da promeni lokaciju na kompu, pa ti obavezno puni C particiju...i jos sad povecanje cena

@nisnis kakav je kvalitet pesama na YT? Da li ima aplikacija za računar ili moraš preko web-a? Ono što je bitno da naglasim, Spotiffy je ispeglana aplikacija i odlično su je odradili i za telefon i za računar, a pri tome ima najveću bazu pesama. Ja sam otkazao pretplatu, jer sam probao na dva meseca, a pre toga koristio za džabe preko VPN. Super radi ali nije taj kvalitet zvuka.

@nisnis kakav je kvalitet pesama na YT? Da li ima aplikacija za računar ili moraš preko web-a? Ono što je bitno da naglasim, Spotiffy je ispeglana aplikacija i odlično su je odradili i za telefon i za računar, a pri tome ima najveću bazu pesama. Ja sam otkazao pretplatu, jer sam probao na dva meseca, a pre toga koristio za džabe preko VPN. Super radi ali nije taj kvalitet zvuka.
YT music sam koristio samo na PC-u, nema aplikacija ali ima neka oficijalna chrome ekstenzija samo za to, pa dodje kao program
U tome imas kad pustis pesmu da izaberes da li da ide preko "Song" ili "Video". Uglavnom je audio kvalitet super kad ide preko "Song" ali se desava nekad i da je los tj identican kao sa video/spota, verovatno lose uploaduje artist ili ko zna sta...
Spotify uvek ima taj "Song" kvalitet, ne bih rekao da je bolji ni losiji, jer svakako ne znamo ko je kakve fajlove uploadovao na platformama :) Ali kvalitet npr svetskih hitovi su identicni po meni

Inace sto kazes da Spotify ima najvecu bazu pesama - to je tacno ako ne racunamo YT music :) jer tu imas bukvalno sve sa youtuba, sto je po meni ogromna prednost

Sa tim da YT nije kategorizovan dobro kao spotify. Kada pretrazim neku pesmu, izlazi mi brdo nekih nebitnih stvari. Kada se pretrazi neki izvodjac, onda je ok, ima top pesme, albume... Ali kada sam probao da dodjem do neke liste sa modernom klasicnom muzikom, to nije bilo sanse.
Napreduju, za vecinu stvari je situacija dosta dobra i za redovno slusanje nemam nikakvih zamerki.

Ako ima neko jedno mesto za Spotify, da upadnem?

Imam jedno mesto u grupi od 01.09. Info na DM

Meni stiglo na telefonu da mi nute 3e za 2 meseca premium naloga. Razmišljam se da li da uplatim, jer svakako kvalitet zvuka je lošiji na starim pesmama.

There’s no new Spotify HiFi membership or Music Pro subscription. Instead lossless audio will be rolling out to all Premium subscribers in 50 markets (starting with Australia, Austria, Czechia, Denmark, Germany, Japan, New Zealand, the Netherlands, Portugal, Sweden, the US, and the UK) over the next two months.
Subscribers will be able to enjoy 24-bit / 44.1 kHz FLAC as part of their Premium plan. Strictly speaking, that's above CD quality (16-bit/44.1kHz) and just into hi-res territory.
Step-by-step_-User-flow-for-turning-on-lossless-16x9-1-1440x810.jpg

Konačno :)

Poslednja izmena:
Dali koristi neko audioknjige povezen kako clan familije? Koliko znam na tim zemalja kada je to moguce treba upravitelj naloga da ti potvrduje za da mozes da citas knjigu. Dali upravitelja mu stigaat notifikacije?

Lossless is rolling out gradually to more than 50 markets through October. Premium subscribers in Australia, Austria, Czechia, Denmark, Germany, Japan, New Zealand, the Netherlands, Portugal, Sweden, the US, and the UK have already started to get access.
Oktobar vrv

Još kad bi uveli npr. godišnju pretplatu sa nekim popustom, ali avaj

Joj sto ne mogu Spotifyja i geo-kljucanja svake gluposti. Znaci bice dostupno u 50 od 184 države u kojima posluju u sledeca dva meseca?

Kakva glupost. Kod nas jos nije stigao ni onaj AI DJ, knjige i sl.
Dobro su odradili ovaj DJ AI, ali ume nekada u sred sesije da počne da priča na Španskom xD
Takođe šta su još dodali, možeš da pričaš sa njim, i da mu kažeš koji žanr želiš da explore ili nešto novo da ti nađe što nisi nikada slušao do sada.

Prilozi

• Screenshot_20250911-192923.png
    Screenshot_20250911-192923.png
    268.1 KB · Pregleda: 44
Sa tim Terms updejtom znači da više neće moći da se uzme premium preko upgrader.cc? Ili će ipak moći?

Koje tržište? Kod mene samo obaveštenje.

Prilozi

• Screenshot_20250912_081410_Spotify.jpg
    Screenshot_20250912_081410_Spotify.jpg
    117 KB · Pregleda: 13
Tu se još uvek šlepam preko turskog Apple naloga pa se nadam da neće da mi otkažu, ali da ne idemo u offtopic.

Nazad
Vrh Dno