Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

Što ste toliko škrti,ja ugazih skoro 2000 km u Adizeru RC4 i noge se nisu žalile 🤣

Patike.jpg

Zaboravljaš sa kojom gerijatrijom imaš posla.

Ja sam preživljavao sa tim skupim nekako, ali glavno je bilo da smanjim treninge.

Prevencija za žuljeve dobre čarape. Mislim da sam ove uzeo kad me upropastio Mach X2. Sreća, samo jednu ahilovu petu, druga ništa. Sa ovim ostalim patikama nisam imao žuljeve, sem po prstima odozgo posle LR od 30+km. Nemilosrdni su treninzi za 42, tako da ću možda da batalim, makar privremeno.

Gde imaš problem?
Imam vrhunske čarape UYN superleggera, super fast, genijalna čarapa ne znam dal mogu biti bolje od njih.
Nisu mi žuljeve napravile patike I trčanje nego planinarenje i tehnička cipela plus uspona 1100m, svaki put me pokida jer imam izbačenu petu, dal je haglundova peta, deformitet sta već ne znam ali idem ovih dana na pregled u Beofizio dobio sam preporuku da su dobri za te stvari.
Ako imate još nekog dajte preporuke.
Zaboravljaš sa kojom gerijatrijom imaš posla.
To to ja sam 41g za koji dan
Ti i PJ verovatno jos stariji
Što ste toliko škrti,ja ugazih skoro 2000 km u Adizeru RC4 i noge se nisu žalile 🤣

Pogledajte prilog 504212
Čekaj te Adidas RC4 su 50 evra?
Koliko ti imaš leta 25? 👀
Ima li neki naš forum vezano za trčanje?
Volim da istražim oko obuće i opreme, a ovde je samo nas par aktivnih.
Nešto sem npr Reddita?

To što ne primećuje ne znači da je nema. Koliko je težak i koje kilometraže su mu u treninzima?

Moje su dobre preko 800km, i imaće i preko 1000km, ali nisu više za long run ili bar tako ja mislim. Vidi se i spolja da je pena nagnječena, a imaju odmore od po više od 4-5 nedelja. Ja razliku primećujem, iako je patika zasad najdugotrajnija koju imam (izvesno će Skyward X da je prešiša). Samo za @PJ ću sledeće sedmice da udenem 18km sa Mach X, jer mi je forma polovična, pa da vidimo šta će da se desi.

Za HIIT verovatno je Mach 6 skroz ok. Juče sam istrčao veoma produktivnih 10 x 400m, isprašio sam ih baš kako treba, sa Mach 5. Patika ne deluje da ima naročit, ako ikakav, bust, ali lagana je i sa njom uspevam poprilično brzo da trčim kratke intervale.

Jao kak' si divan :LOL:
Nisam siguran da ću ih ponovo probati na više od 5km, pa i za to razmišljam. Takve su boje, da nemam kome da ih poklonim za šetnju.

Što se čarapa tiče, Kiprun RUN900, odlične, ali su im nedavno promenili dizajn, pa novi model (isto ime i barkod) neće svakome raditi posao za bočne žuljeve.
Nedavno sam morao da uzmem jedne žute, a sada vidim opet ima i druge dve boje.

Mnogima je apslutno koju patike koriste, a ima ljudi sa ekstremno osetljivim nogama ili kožom. Takođe, ima onih koji trče dok se patika ne raspadne i idu logikom, trčim, normalno da me bole noge. Meni nije normalno.

Imam vrhunske čarape UYN superleggera, super fast, genijalna čarapa ne znam dal mogu biti bolje od njih.
Nisu mi žuljeve napravile patike I trčanje nego planinarenje i tehnička cipela plus uspona 1100m, svaki put me pokida jer imam izbačenu petu, dal je haglundova peta, deformitet sta već ne znam ali idem ovih dana na pregled u Beofizio dobio sam preporuku da su dobri za te stvari.
Ako imate još nekog dajte preporuke.

To to ja sam 41g za koji dan
Ti i PJ verovatno jos stariji

Čekaj te Adidas RC4 su 50 evra?
Koliko ti imaš leta 25? 👀
Ima li neki naš forum vezano za trčanje?
Volim da istražim oko obuće i opreme, a ovde je samo nas par aktivnih.
Nešto sem npr Reddita?
RC bile na sniženju oko 60 e nekada,ja sam ih uzeo za rotaciju odlična i jako lagana patika cena bagatela.Inače godina tu negde malo iznad 25 :ROFLMAO:

Bio danas u Run n more nema Superblast 2 brojeva, Magic speed 4 mi se nisu svidele niti je moj broj
Jel stižu skoro Hoka Mach X3 u naše radnje?
Deluje da je opet top patika kao i X1
Neće mi skoro ove Asics iz US

Dobra je i Mach X2 sad kad se razgazila, ali dotle moraju deblje čarape nazad. Jutros sam odradio žestok piramidalni fartlek sa njima.

Dobra je i Mach X2 sad kad se razgazila, ali dotle moraju deblje čarape nazad. Jutros sam odradio žestok piramidalni fartlek sa njima.
Kakav je đon na njima mek tvrd?
Peta jel stabilna široka?
Po nekim utiscima kažu da je brža patika od Superblast 2, đon bolji od Mach X1, peta sređenja naspram X2.
Skoro sigurno cu njih i Mach 6 uzeti
Bondi 9 ostaje da gerijatrija run 🤣

Vrlo meka i brza, tako da je upitno da će da traje kao X1. Peta mi je nebitna pa nemam pojma.

Velika mana je žuljanje tetive nazad, ali i ja sam ko budala na pretoplom jutru sa najtanjim čarapa odradio 10km i isto tako sutradan. Išao sam nedelju dana u papučama na posao. Sad je perfektna.

Odlična trka danas, Belgrade 10k.

Moglo se čuti da se ljudi žale da je vruće, ali verovatno ekipa koja nije trčala prethodnih dana, kada je pored temperature, bila visoka i vlažnost vazduha. Vreme, rekao bih prijatno.

Prilično gužve na startu, ako sledeće godine bude ovoliko ili više ljudi, mogli bi start da razdvoje u bar dve grupe, na 5 min razmaka. Mada, ni to ne bi pomoglo, jer su ljudi nerealni kada biraju grupu. Ja sam se pomerio 980 mesta od starta do cilja, a 15 min pred start već nije bilo šanse da pridjem bliže startu bez guranja.

Plan je bio da istrčim pejs 4.59, ali je na kraju ispalo 5.01, dve sekunde nisu mnogo, ali kada su na ovom mestu, baš bode oči 😄

Bez obzira na sva odstupanja od programa treninga u prethodna dva, skoro tri meseca, dobar je osećaj istrčati PB bez preteranog zamora i možda ipak sledeći vikend u Kopenhagenu bude u okviru plana, posebno što će temperatura na startu biti ~16C, uz gotovo sigurnu kišu.

Naručio Hoka Mach X 3, Hoka Mach 6 i New Balance Hierro v9 pa javljam utiske.
Hierro 9 sam uzeo za većinu planinarskih tura, nema šanse da tek tako nosim više one tehničke cipele ako nije baš neophodno, vratim se svaki put polomljen. Ove patike su kao tenk urađene za trail patiku, jedine bolje koje sam ikad video su Altra Olympus 6 ali one su zero drop i nemam pojma kako bi se noge navikle na to.
Inače uzeo sam New Balance Hierro v9 jer i dalje imam NB More Trail v2, 780km hiking i trčanja, pukle napred gde sa savija stopalo, zakrpljene Ide to do 1000km pa u muzej 😂

Čekamo utiske kada stignu i zgaze koji km.
.

Da li je realno da u Sport Vision stigne Hoka Rocket X3 u brojevima Up to 45 1/3?! Nema trika da su danas izlistane na sajtu i već nema većih brojeva.

A Mach X3 je prikazan u ukupno 5 brojeva. Nadam se da su ih tek dodali na sajt, pa se stranica nije refreshovala do kraja...

Genijalno, neko iz SV čita ovu temu 😂😂
3 dana posle mogu kukanja kako nema ništa od novih modela, brojeva, boja oni dobiju sve što sam naručio X3 i Mach 6 čak iste boje.
Izbor brojeva je opet nikakav masa ljudi nosi 46-48 i rado kupuje ovde patike, tako da braćo uvezite patika 😂
Imam neki osećaj da ovih X3 ima 5 pari i to će otići za 7 dana, ne žele naše pare 😂
Gledam sad Hoka Mach x 3 23.5k mnogo ozbiljna patika, a mrtvi Bondi 9 21.5k

Pazi ovo
Čekam 2 meseca da se pojavi nešto od patika što me zanima
Dobiju ih 2 dana posle mog naručivanja plus su sve na -20% 🙄
Hoka Mach x 3, Mach 6, Rocket X3, Mafate 5

@PJ ko što sam obećo jutros poranio i jeste malo mrtva X, ali odradio sam 18km, prva polovina po kiši, posle prijatan vetrić tako da je moglo da se ubrza blizu MP u drugom satu, ali sve je to sa rezervom za svaki slučaj. I ovako mrtva je bolja od novog Clifton 9 za moje pojmove. :D Doza opreza je bila prisutna, jer od maratona nisam trčao preko 12km, a ovo je 50% preko plus najizgaženija i najstarija patika koju imam.

Na oko 5km je počelo da me žiga oko desnog kuka, a čim sam počeo da trčim u prednjem delu levog stopala je bila čudna. Korekcija mehanike i sve je to prestalo. Moguće da ove bolje i novije patike dozvoljavaju više frljanja. Kad sam se naštelovao sve je bilo ok.

@marko_ns Dođe mi da odem do uzun mirkove. Ovo je dobra cena, i vidim da su petu vratili kakva je i bila pre.

Idi danas jer ovo će jako brzo da ode jer su verovatno uzeli 10 pari ukupno svih brojeva, ne žele naše pare

Bondi posle gaženja 6 dana za redom, od intervala, threshold, long run, recovery, ponaša se kao mrtva patika tj đon
Oko 350 km
Odlična patika da se trči 2x nedeljno 5km

@PJ ko što sam obećo jutros poranio i jeste malo mrtva X, ali odradio sam 18km, prva polovina po kiši, posle prijatan vetrić tako da je moglo da se ubrza blizu MP u drugom satu, ali sve je to sa rezervom za svaki slučaj. I ovako mrtva je bolja od novog Clifton 9 za moje pojmove. :D Doza opreza je bila prisutna, jer od maratona nisam trčao preko 12km, a ovo je 50% preko plus najizgaženija i najstarija patika koju imam.

Na oko 5km je počelo da me žiga oko desnog kuka, a čim sam počeo da trčim u prednjem delu levog stopala je bila čudna. Korekcija mehanike i sve je to prestalo. Moguće da ove bolje i novije patike dozvoljavaju više frljanja. Kad sam se naštelovao sve je bilo ok.

@marko_ns Dođe mi da odem do uzun mirkove. Ovo je dobra cena, i vidim da su petu vratili kakva je i bila pre.

Gotove su. Kao i moje. A imam previše godina, da bih dozvolio da mi patika izazove bilo kakav zdravstveni problem :)

Rocket X3 su sinoć bile full cena, danas stavili na -20% i 200€ je za njih zapravo sasvim fer cena (gledajući tržište), ali 46 nisu markirali čak ni u varijanti, bilo/biće, već kao da ne postoje u broju 46 :rolleyes:

Bondi posle gaženja 6 dana za redom, od intervala, threshold, long run, recovery, ponaša se kao mrtva patika tj đon
Oko 350 km
Odlična patika da se trči 2x nedeljno 5km
Da li bi ti meni prodao te Bondi patike? Nije bitno koji su broj.
Računam, ako ih nemaš na polici, možda ih više nećeš koristiti i još jednom konstatovati da nisu za tebe.

Ma kakva prodaja kod mene su dok ih ne uništim skroz
Za dan dva stižu X3 i Mach 6 pa ostaju kao recovery patika 😂

Ne treba ni sa jednom da trčiš dan za danom, a posebno ne 6 dana zaredom. Imaš previsoka očekivanja od Bondi.

Ja ću da iskuliram X3, imam u čemu da trčim. Ostaviću X za kraće treninge, dok ne zaokruže hiljadarku, onda u penziju.

Ne treba ni sa jednom da trčiš dan za danom, a posebno ne 6 dana zaredom. Imaš previsoka očekivanja od Bondi.

Ja ću da iskuliram X3, imam u čemu da trčim. Ostaviću X za kraće treninge, dok ne zaokruže hiljadarku, onda u penziju.
Pa u čemu da trčim kad je ovde izbor nula
Evo sad kad sam naručio ovde bi me izašlo min 50 evra manje, ***
U svakom slučaju iako je durability Bondi 9 đona tuga da ih nisam uzeo za 100 evrića ne bi ni počeo trčati, tako da su ispale odlične da ubede moja kolena da može na asfaltu da se trči.
Sledeće easy long run su NB more v6, verujem da pena traje duplo od Hoka Bondi, Clifton
BTW trčim skoro svaki dan dok je toplo, prija mi čak i po najvećoj vrućini cepam lagano, malo veći puls, ali ništa ne boli.
Možda bi se dobro pokazao na letnjim trkama jer većina ne može da bude na suncu, a kamoli da trči 😂

Ne bih se složio da je izbor nula, itekako je dobar, i cene su dobre, samo što nema neprekidno. Tržište je malo i ne trpi kupovinu za juče, mora malo da se sa ovim stvarima kalkuliše blagovremeno. Ja se razmišljam u smeru X3, a X2 nema 100km. Samo tako može da se uštedi - ili da ne trčim. :)

Imate Hoku na popustu u N Selection-u

Oni drže samo entry modele. Ako se ne varam, N je preuzeo lokalni Intersport, pa tamo završe "brži" modeli. Ali su trenutno tanki sa brojevima.

+1 na ovo što napisa @nidza još bih dodao da nije tržište malo (za ovoliki broj prodavaca) samo po sebi, već ga mi činimo malim, jer čim smo u mogućnosti, kupujemo od negde preko ili nam neko prošvercuje. Ne znam kako funkcioniše nabavka tj da li moraju neki model da uzmu u seriji ili mogu neke brojeve da preskoče. Pošto kod ženskih modela sve živo ima u dva ista broja, na rasprodajama, a veće i manje se rasproda. Ako mogu da uzimaju po želji, malo analize bi pomoglo da poprave ponudu.

U nedelju sam upoznao neke momke iz KV, pita kako sam zadovoljan Hoka patikama, on je svojima oduševljen "kupio, tu od Marka, iz Zemuna, proverena šema, donosi iz autleta ima sve živo" i reče neku smešnu cenu. Nisam hteo da mu rušim sneška da autleta cene podrazumevaju mali izbor brojeva, a ne pun kamion patika. Dakle, dosta se nosi i falš.

Apsolutno se ne slažem sa tim da ga mi činimo malim.
Kupujem u SV već dal 20g i planiram nastaviti kad su popusti I imaju ono što meni treba, ali previše često je očajan izbor ozbiljnih patika, ja tu ne računam Nike i Adidas ma koliko ih forsirali infljuenceri i naši trgovci. Nike za mene bukvalno umro kako su krenule woke gluposti i stvari im smrde na najgore kineze plus sulude cene svega.
Druga stvar je sto smo bukvalno Severna Koreja zatvoreno tržište pa ne možemo kao cela Evropa naručiti šta nam padne na pamet bez carina i gluposti zadržavanja.
Znam ljude koji žive po EU kupe njih 2,3 opreme za 10k probaju sve živo I vrate šta im ne treba.
Pratim cene na Idealo godinama uglavnom su bolji popusti kod nas ali džabe kad nema izbora.
Sve naše uvoznik ne zanimaji ljudi koji nose 47-49
Nikad vise ljudi nije trčalo i to jednostavno naše radnje ne prate, ja ih svaki put smaram molim u SV da uvezu brojeva modela da se ne mlatim sa Perom, Mikom, Žikom
Lol Imaju 3 modela Hoka, još jadnija ponuda nego u IS

Ne bih dalje išao u tu raspravu. Svako za sebe.

A kad smo kod SV, ne znam da li slučajno ili su sada od starta krenuli da rešavaju problem brojeva koji im ostaju.

U ponedeljak je u Run&More stiglo valjda 3 modela, ukupno 51 kutija Hoka patika. Eto koliko mogu da prodaju.

Ti modeli su se pojavili i u SV online shop, ali sa sniženom cenom. I pazi sada, patike se nalaze u RnM, a na SV su manje traženi brojevi odmah na popustu.

Anyway, ima i Rocket X3 u mom broju, ali izgleda da ću da je preskočim. Posebno što ih ima samo u RnM, po 29k.
Probaću ih, nekad, još jednom, možda je do ovog para, ali na desnoj kao da ploča u djonu nije na istom mestu kao na levoj, skroz se drugačije lateralno savija djon. Savim moguće i da je do mojih nogu.
I definitivno vraćaju manje energije od X2. Nisam čitao rivjuvove, ali ko to ne navede, uzeo je pare za članak.

Patika koja me je oduševila, Cielo, ali moj broj ima samo u RnM, po punoj ceni, a u SV je 7k jeftinije. I nema moj broj.

Mach X3 će mi poslati preko SV webshop i to verovatno baš te koje sam probao u RnM.

Zovi Call centar SV i kaži hoćeš te Rocket X3 taj broj i poslaće ti skoro sigurno, radili su to neki moji poznanici.
Malo je indijanski što ta RnM radnja služi za klepanje prebogatih u krugu dvojke.

Meni Mach X3 stižu valjda u petak taman da probam uskoro 5km za 20 min

Ali neću Rocket X3, bar mislim da sam tako napisao.

Anyway, ima i Rocket X3 u mom broju, ali izgleda da ću da je preskočim.

Do sada, kad god sam pomislio, navići ću se, nikada se nisam navikao. Prvi utisak je uvek ostao ispravan. Ovde je prvi utisak da Rocket X3 nije za mene.

Pre bih uzeo Cielo, ali otom potom.
Sledeća trka mi je mart, eventualno nešto turistički, tako da imam vremena, mogu kako hoću. Bitno mi je da sam sada popunio rupu za Tempo trening.

Vrh Dno