Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Polio sam telefon i sad mi ne radi esim, u kamerama ima vlage. Pod garancijom je. Posto ima ip68, jel upada u garanciju, ili moram da platim popravku? U a1 sam kupio pre godinu dana
Ne moze da prodre voda ako je IP68. Zna se sta taj sertifikat podrazumeva nisi sa njim ronio.
Ne funkcioniše to baš tako...u telefonu postoje indikatori koji promene boju prilikom ulaska vlage u telefon i možes da ga držis posle mesec dana u pirinču nema svrhe. Samsung (a mislim ni jedan drugi proizvođač) ne daje garanciju ukoliko prodre voda u telefon. Mislim da smo tu temu apsolvirali još pre 10 godina i pojave prvih ip68 telefona. Milim da je kratko nesto Sony pokrivao garancijom (dok je još poslovao ovde), a posle odustao i on. U garantnim uslovima jasno piše da nije pokriveno garancijom iako telefon poseduje ip68/69 sertifikate. Ako ništa drugo razlog je jako jednostavan...svako kad mu dosadi telefon može da uzme špric i iglu, da izvadi sim ladicu, da ga nafiluje i vrati nazad sve, odnese u servis i reklamira da je propustio vodu. Jednostavno nedokazivo, a znajući srpski mentalitet ta pojava bi bila češća od reklama na pinku. Zato ljudi istupiše zube da ne nosite telefone u more/bazen, ali niko ne sluša. Ajde ok, tebi se prosula voda po njemu...telefon sa ip68 sertifikatom da propusti vodu tako što je bio poliven??? To prvi put čujem. Meni je telefon bez bilo kakvog sertifikata par puta upadao u pola metra duboku vodu i evo još uvek radi bez greške. Jedino da je polupan ko sam đavo pa zviždi promaja na sve strane u protivnom mi zvuči totalno nerealno. U svakom slučaju možeš da odneses u servis i da se praviš lud, da probaš da zaje*eš sistem, ali mislim da su male šanse da će to proći.
Cim pise IP68 mora da bude otporan na vodu u skladu sa sepcifikacijama. Sto se tice sprica i ubrizgavanju vode, ok ako dokazu da je to neko uradio da bi dobio novi uredjaj to onda stoji. Cim je napisao IP68 a voda prodre kad a pada kisa recimo. Ti tvrdis da je padala kisa a oni neka dokazu da si rono na 50m. Zakon je tu neumolji i jasan, uredjaj u garantom orku mora da odgovara specifikacijama koje je prozivodjac ispisao. Moze neko namerno da unisti uredjaj ili da u ga namerno ukradu i nikada ne pronadju a provideru placa osiguranje 900din mesecno. Ne pije to vodu i to na sudu pada kao kula od karata. Ako nisu sigurni da ne moze da prodre voda onda ne treba ni da pisu IP68.

Poslednja izmena:
Ne funkcioniše to baš tako...u telefonu postoje indikatori koji promene boju prilikom ulaska vlage u telefon i možes da ga držis posle mesec dana u pirinču nema svrhe. Samsung (a mislim ni jedan drugi proizvođač) ne daje garanciju ukoliko prodre voda u telefon. Mislim da smo tu temu apsolvirali još pre 10 godina i pojave prvih ip68 telefona. Milim da je kratko nesto Sony pokrivao garancijom (dok je još poslovao ovde), a posle odustao i on. U garantnim uslovima jasno piše da nije pokriveno garancijom iako telefon poseduje ip68/69 sertifikate. Ako ništa drugo razlog je jako jednostavan...svako kad mu dosadi telefon može da uzme špric i iglu, da izvadi sim ladicu, da ga nafiluje i vrati nazad sve, odnese u servis i reklamira da je propustio vodu. Jednostavno nedokazivo, a znajući srpski mentalitet ta pojava bi bila češća od reklama na pinku. Zato ljudi istupiše zube da ne nosite telefone u more/bazen, ali niko ne sluša. Ajde ok, tebi se prosula voda po njemu...telefon sa ip68 sertifikatom da propusti vodu tako što je bio poliven??? To prvi put čujem. Meni je telefon bez bilo kakvog sertifikata par puta upadao u pola metra duboku vodu i evo još uvek radi bez greške. Jedino da je polupan ko sam đavo pa zviždi promaja na sve strane u protivnom mi zvuči totalno nerealno. U svakom slučaju možeš da odneses u servis i da se praviš lud, da probaš da zaje*eš sistem, ali mislim da su male šanse da će to proći.
Na telefonu sve redovno radi sem kamere koja je zamagljena, sad vec rekao bi mokra, tamo se najvise kondenzuje vlaga i sto sam naveo esim ne radi. Ubacio sam sim karticu i neprepoznaje uopste. Znaci nema mrezu. Puni bateriju bez problema. Voda je usla kod dugmadi za paljenje, volume up/down

Poslednja izmena:
Na telefonu sve redovno radi sem kamere koja je zamagljena, sad vec rekao bi mokra, tamo se najvise kondenzuje vlaga i sto sam naveo esim ne radi. Ubacio sam sim karticu i neprepoznaje uopste. Znaci nema mrezu. Puni bateriju bez problema. Voda je usla kod dugmadi za paljenje, volume up/down
To je za reklamaciju i nemoj da odustanes. Moraju da rese problem, nema tu sta da se prica. Kazes to sto se desilo i ako kazu ne, tuzba. to se resava u 2 rocista. A oni nekadokazuda si zaronio da bio slikao Titanik kako god. Ukoliko uredjaj nije stariji do 6 meseci imas pravo da trazis novi nemaju pravo da ti namecu resenje u vidu popravke, tj, ti nisi duzan da pristanes na takvo resenje, ukoliko je stariji od 6 meseci moraju da uredja poprarave tako da ispunjava specigfikacije koje stoje u opisu, oni su ih napisali. IP68 se zna sta znaci i ako su napisali onda je IP68. Ako ne ispunjava IP68 a u ovim ne ispunjava sto ti se desilo znaci da su lagali u specifikacij, ti se otvaraju novi elementi koji su protiv zakona i ako si malo pametan i ako se malo informises shvatices i sam. Oni ce verovatno probati da izmuvaju nesto, a mozda i nece. Ali veca je verovatnoca da ce krenuti da mlate praznu slamu u tom slucaju da sam na tvom mestu, odrao bi ih na sudu. Ja licno mislim da ce ti to zavrsiti bez da se mlate sa time.

Poslednja izmena:
Moze on da preti cime god hoces-svaki proizvodjac naglasava da garancija ne vazi u slucaju da vida prodre u uredjaj. Dzabe i sertifikati i sve,prosto se garancija ne priznaje,i oni su sa te strane zasticeni.
(Ne pise dzaba u garanciji da ostecenja nastala usleda kontakta sa tecnoscu nisu pokrivena garancijom). Proizvodjac nudi ip sertifikat,ali opet on je merern u kontrolisanim uslovima,sto nema veze sa koriscenjem uredjaja u relanom zivotu,te stoga oni ne mogu da garantuju pokrice od stete od vode.
Osim toga poznati je da ta zastita vremenom popusta pa nije ista kad je uredjaja godinu/dve star ili kad je nov. Te stoga moze da preti di mile volje,nece nista postici.

Moze on da preti cime god hoces-svaki proizvodjac naglasava da garancija ne vazi u slucaju da vida prodre u uredjaj. Dzabe i sertifikati i sve,prosto se garancija ne priznaje,i oni su sa te strane zasticeni.
(Ne pise dzaba u garanciji da ostecenja nastala usleda kontakta sa tecnoscu nisu pokrivena garancijom). Proizvodjac nudi ip sertifikat,ali opet on je merern u kontrolisanim uslovima,sto nema veze sa koriscenjem uredjaja u relanom zivotu,te stoga oni ne mogu da garantuju pokrice od stete od vode.
Osim toga poznati je da ta zastita vremenom popusta pa nije ista kad je uredjaja godinu/dve star ili kad je nov. Te stoga moze da preti di mile volje,nece nista postici.
Ma jok, sto pretnja? Sto bi pretili? Svasta 21 vek, sve kroz papire, slike dokazi etc, etc. Uredjaj mora da zadovoljava specifikacije u garnatnom roku, kraj.

Ajmo po stosesnesti put, da Samsung priznaje ako voda prodre u telefon, i to jos od s7 serije, licno dobio drugi tel s7, ortak s8+, drugi ortak s23 Ultru, svi su noseni u Promobi. Posto je za nase trziste "Hrvatska" Samsung podrska zaduzena, mozete im poslati mail pre nosenja tel u servis i reci da je tel propustio vodu i da ga nosite u servis na popravku i ostavite im imei tel., oni ce pratiti status i obavestiti vas kao i servis gde ste odneli, da vam ne bi slucajno servis prodavao maglu ako slucajno zavrsi u Begram, operater A1 salje tamo.

Nosim telefon u promobi u NS ovih dana. Ne mogu bas zbog posla da idem odmah. Ovima iz a1 necu da dajem telefon. Javljam kako sam prosao. Po najnovijem kamera zamrzne. Sociva su skroz mokra. Nema sta da im pretim i da ih lazem. Odnecu i reci kako i sta se desilo. Necu vise ni da palim telefon. Drzao sam ga u pirincu, kao da ima manje vlage, sto govori da telefon uopste ne dihtuje kao sto treba. Da dihtuje, ne bi usla vlaga, a ne bi ni izasla

Nosim telefon u promobi u NS ovih dana. Ne mogu bas zbog posla da idem odmah. Ovima iz a1 necu da dajem telefon. Javljam kako sam prosao. Po najnovijem kamera zamrzne. Sociva su skroz mokra. Nema sta da im pretim i da ih lazem. Odnecu i reci kako i sta se desilo. Necu vise ni da palim telefon. Drzao sam ga u pirincu, kao da ima manje vlage, sto govori da telefon uopste ne dihtuje kao sto treba. Da dihtuje, ne bi usla vlaga, a ne bi ni izasla
Vidi, podrzavam to, ali ako si ga kupio u A1, msm da bi trebao njima da se javis.
Ja sam uzeo pre 3 god telefon preko mts-a, koji je bio skart (huawei). Oni ga licno slali u promobi. Prvi put vratili i rekli da je sve ok, drugi sam put malo pripretio na ovlascenom forumu, poslat opet u promobi, al je huawei pratio situaciju, i na kraju dobio drugi koji do dana danas radi. Preuzimanje drugog telefona- zamenskog, islo je preko mts-a zbog garancije. Znam da nije isti problem, al eto moje iskustvo. Ti radi kako zelis.

Evo nove promocije 1+1: https://www.samsung.com/rs/offer/make-them-smile-with-galaxy/

Da li se isplati ovo? Taman brat može da promeni telefon za neki model sa 256GB/512GB i da dobije S25FE da da nekome u porodici npr. ili da proda.

Tj. važnije pitanje, da li je neko ranije koristio ponude za S24FE?

Promobi meni nije prizano garanciju na S22(mamin telefon).
Sto je najcenje uopste nije kvasen,niti je upao u vodi,niti je poprskan,ali eto,oni su detektivali vlagu i to je to. Popravka je kostala kao nov telefon (naravno nismo se upustali u to,uzeli drugi uredjaj).

Promobi meni nije prizano garanciju na S22(mamin telefon).
Sto je najcenje uopste nije kvasen,niti je upao u vodi,niti je poprskan,ali eto,oni su detektivali vlagu i to je to. Popravka je kostala kao nov telefon (naravno nismo se upustali u to,uzeli drugi uredjaj).
Kazem, prvi put promobi nije detektovao problem, pa sam morao malo na forumu da uzbunjujem i da pljujem, i na kraju su ga detaljno pregledali i utvrdili da je stvarno postojao problem. Tako da i promobi iako je strucan, msm da neki put mrzovoljno pristupaju problemu

Pre nego odnesete u servis zbog da kazem krupnijih stvari, kontaktirajte Samsung podrsku oni ce pratiti status popravke.
Ja sam tako uradio i za zenin flip, zbog sarke, kako servis ne pravi problem odjednom.

Nisu, samo poziv od kurira jutros da siđem i preuzmem paket. I pitao me, ako nije tajna, šta je u paketu jer je jutros dobio gomilu istih paketa da dostavi po NS-u.

И мени јутрос, појма нисам имао шта је док нисам отворио.

Што се гаранције тиче, не знам што си изненађен, сасвим је нормално да важи гаранција.

A koja kurirska služba raznosi telefone?

Da li je pakovanje originalno? Zatvoreno fabrički?

I kad ste se prijavili za poklon?

Не знам која је курирска, био сам на послу кад је курир звао и нисам знао шта је (рекао је име фирме, Јунајтед ...), али пошто није требало да се плати рекох му да остави испред куће. Мислио сам нека глупост са Темуа... Био је у некој картонској кутији, излепљеној траком.

Паковање унутра оригинално, потпуно, као и овај који сам купио недавно. Али нисам ни очекивао да не буде, не би се Самсунг играо са тим.

Sta bi se desilo i koja je procedura da taj paket bez otkupnine i potpisa nije stigao do tebe?

Појма немам, могао је и курир да га узме.
Дал он то сам потпише, баш не знам...

Voimija oca...telefon od 500+ evra šalju bez bilo kakve prethodne najave i potvrde da li je neko na adresi. I što je najjače od svega bez bilo kakve potvrde o peuzimanju. Pa tako se više ne dostavljaju ni maskice sa AliExpress-a. Što reče neko šta sprečava poštara da stavi to u džep, pa se posle ti preganjaj sa Samsungom da li je stiglo ili nije. Još sad kad ste im rekli šta nose. 😂 Bukvalno nevera.
Btw, kad ste se registrovali vi kojima je već krenulo da pristiže? Da li idu nekim redom po datumu registracije ili dostavljaju onako nasumično, kako zapadne? Ako idu po redu ja ću se prilično načekati. 😂

Vrh Dno