DarthVader
Poznat
- Učlanjen(a)
- 11.12.2024
- Poena
- 45
Ne moze da prodre voda ako je IP68. Zna se sta taj sertifikat podrazumeva nisi sa njim ronio.Polio sam telefon i sad mi ne radi esim, u kamerama ima vlage. Pod garancijom je. Posto ima ip68, jel upada u garanciju, ili moram da platim popravku? U a1 sam kupio pre godinu dana
Cim pise IP68 mora da bude otporan na vodu u skladu sa sepcifikacijama. Sto se tice sprica i ubrizgavanju vode, ok ako dokazu da je to neko uradio da bi dobio novi uredjaj to onda stoji. Cim je napisao IP68 a voda prodre kad a pada kisa recimo. Ti tvrdis da je padala kisa a oni neka dokazu da si rono na 50m. Zakon je tu neumolji i jasan, uredjaj u garantom orku mora da odgovara specifikacijama koje je prozivodjac ispisao. Moze neko namerno da unisti uredjaj ili da u ga namerno ukradu i nikada ne pronadju a provideru placa osiguranje 900din mesecno. Ne pije to vodu i to na sudu pada kao kula od karata. Ako nisu sigurni da ne moze da prodre voda onda ne treba ni da pisu IP68.Ne funkcioniše to baš tako...u telefonu postoje indikatori koji promene boju prilikom ulaska vlage u telefon i možes da ga držis posle mesec dana u pirinču nema svrhe. Samsung (a mislim ni jedan drugi proizvođač) ne daje garanciju ukoliko prodre voda u telefon. Mislim da smo tu temu apsolvirali još pre 10 godina i pojave prvih ip68 telefona. Milim da je kratko nesto Sony pokrivao garancijom (dok je još poslovao ovde), a posle odustao i on. U garantnim uslovima jasno piše da nije pokriveno garancijom iako telefon poseduje ip68/69 sertifikate. Ako ništa drugo razlog je jako jednostavan...svako kad mu dosadi telefon može da uzme špric i iglu, da izvadi sim ladicu, da ga nafiluje i vrati nazad sve, odnese u servis i reklamira da je propustio vodu. Jednostavno nedokazivo, a znajući srpski mentalitet ta pojava bi bila češća od reklama na pinku. Zato ljudi istupiše zube da ne nosite telefone u more/bazen, ali niko ne sluša. Ajde ok, tebi se prosula voda po njemu...telefon sa ip68 sertifikatom da propusti vodu tako što je bio poliven??? To prvi put čujem. Meni je telefon bez bilo kakvog sertifikata par puta upadao u pola metra duboku vodu i evo još uvek radi bez greške. Jedino da je polupan ko sam đavo pa zviždi promaja na sve strane u protivnom mi zvuči totalno nerealno. U svakom slučaju možeš da odneses u servis i da se praviš lud, da probaš da zaje*eš sistem, ali mislim da su male šanse da će to proći.
Poslednja izmena: