Šta je novo?

LG Televizori

Sve si rekao,uzmaj onda od 50,za svaki slucaj. :ROFLMAO:

Slažem se sa tobom, tv nikad ne može da bude prevelik. Ali namestaj okolo mi pravi problem. Da, i žena
Sve zavisi od velicine prostorije i enterijera u kome ide tv, da li je tv polica ili zidna montaza, jako bitna stvar UDALJENOST za gledanje tv-a, bukvalno ima nekoliko faktora i da tv moze da bude prevelik u nekim slucajevima.

sviđa mi se to što može da se rutuje.. mada vidim da je uglavnom napomena da nije testirano na najnovijim modelima.. nema definitovno rootmy.tv još uvek... ali lepo je znati šta me čeka uskoro... root TV.. like :)

65" za 4K
50" za Full HD

fov-compare-large.jpg

Screenshot-20250908-140419-Chrome.jpg

55" razdaljina 2.27 m
65" razdaljina 2.69 m
75" razdaljina 3.10 m

Za filmove:

55" razdaljina 1.67 m
65" razdaljina 1.98 m
75" razdaljina 2.28 m

Poslednja izmena:
Postoji tu mali problem sa ovim tabelama a to je faktor da li se gleda nešto što ima prevod. Imam C4 65" na 2.60m i sve što ima prevod kvari mi fokus i "immersion" jer se pogled blago spušta na donji deo ekrana. Kad prevod nije bitan onda može i veća diagonala bez problema kao što stoji u tabelama.

I dalje ću izgleda da budem jedini koji bije u ploču i da idem kao i uvek pre na kvalitet nego na kvantitet i da za generalno gledano iste novce odaberem 55G5 pre nego 65C5.

Postoji tu mali problem sa ovim tabelama a to je faktor da li se gleda nešto što ima prevod. Imam C4 65" na 2.60m i sve što ima prevod kvari mi fokus i "immersion" jer se pogled blago spušta na donji deo ekrana. Kad prevod nije bitan onda može i veća diagonala bez problema kao što stoji u tabelama.
Sve ispod 3m nije realno za 65" sto je po meni normalno jer je veliki ekran. Kod mene je 2,40m i tu je 55 max

Како се беше подешава магични даљински са Ирисом?

Sve ispod 3m nije realno za 65" sto je po meni normalno jer je veliki ekran. Kod mene je 2,40m i tu je 55 max
Pogotovo ako imas dobar vid. Videces piksele na 4K na 65" sa 2.4m.

Ali i pored toga, dozivljaj je bolji na 65", i filmovi ne zauzmu ceo 16:9 ekran.

Ali ako gledas dosta i 1080P 16:9, 55" je racionalniji izbor za tu distancu i sasvim ok.

Pogotovo ako imas dobar vid. Videces piksele na 4K na 65" sa 2.4m.

Ali i pored toga, dozivljaj je bolji na 65", i filmovi ne zauzmu ceo 16:9 ekran.

Ali ako gledas dosta i 1080P 16:9, 55" je racionalniji izbor za tu distancu i sasvim ok.
Ma da jos nemam ni celih 2,40 (tacnije 2.32) izgubio bi vid na 65" posle kratkog vremena zato i kazem u nekim slucajevima je "tv prevelik". Moj slucaj 55" zakon

Svako misli da je sustina uzeti veliki tv i da si sa tim "zavrsio posao" a posle toga skontas da treba da ides u dugu sobu da bi video sta ti je na ekranu. 3m i vise 65" zakon

Veličina i izgled titlova je podložno promeni. Probaj bez titlova, immersion je mnogo bolji :)

Veličina i izgled titlova je podložno promeni. Probaj bez titlova, immersion je mnogo bolji :)
Voleo bih da sam mogao seriju DARK da gledam bez prevoda :D ali i sa prevodom je bilo teško da se sve pohvata.
Naravno engleski kad je razgovetan može da se ignoriše prevod. Uz to kad je hdr sadržaj da se uzme neka druga boje sem bele. Bela mnogo sija kad se gleda u mraku na C4.

Premala razlika, mnogo uocljivija razlika ce biti tih 10".
Vrlo moguće da bi bila ali čak ako izuzmemo to kakva je veličine i konfiguracija sobe i/ili zida, meni koji trenutno imam običan LCD od 48" i 55" će biti sasvim OK prelaz sa aspekta veličine TV.

Naravno, ne umanjujem uopšte ničije mišljenje kojima je 55" malo i smatraju da je 65+" prava mera jer svako zna šta mu je najbolje.

Btw. verovatno si u pravu kada kažeš da je između pomenuta dva modela razlika u kvalitetu ali ovde sam ranije viđao i nekoliko mišljenja da je bolje 65" Nano nego 55" OLED jer veličina je dominantna kategorija a sa tim već ne mogu nikako da se složim.

Imam LG C1 65inch već par godina, na nekih 2g mu je crkla ploča zamenjena u ovlašćenom servisu Na Banovom brdu
Na TV mi preko HDMI eArc spojen Samsung B660 (valjda je taj model nije ni bitno) i od zadnjih par update jako često mi TV sam prebaci sa HDMI na TV speaker za zvuk
Vidim gomila ljudi se žali na slično na Reddit.
Postoji li neko rešenje za ovaj problem ili mi je LG uništio TV kroz update i lepo me moli da kupim C5 dodam 1500 evra? Kao što svi rade sa telefonima

Imam LG C1 65inch već par godina, na nekih 2g mu je crkla ploča zamenjena u ovlašćenom servisu Na Banovom brdu
Na TV mi preko HDMI eArc spojen Samsung B660 (valjda je taj model nije ni bitno) i od zadnjih par update jako često mi TV sam prebaci sa HDMI na TV speaker za zvuk
Vidim gomila ljudi se žali na slično na Reddit.
Postoji li neko rešenje za ovaj problem ili mi je LG uništio TV kroz update i lepo me moli da kupim C5 dodam 1500 evra? Kao što svi rade sa telefonima
Verovatno ne postoji neko univerzalno rešenje, jer se podešavanja mogu razlikovati od TV-a do TV-a, a update može ili ne mora napraviti određene probleme zbog toga.

Na tvom mestu probao bih da povežem ponovo soundbar kao prvi put.
  • Disable-uj SIMPLINK u podešavanjima
  • Ugasi soundbar i izvuci ga iz TV-a
  • Ponovo konektuj i aktiviraj SIMPLINK

U slučaju da ne bude bolje, onda sa gašenjem TV-a(možda čak iz struje na par minuta jer su OLED uglavnom "Always On") pre ponovljenog uključivanja i konektovanja soundbara.

Čitao sam i da "On Screen Settings" promena sa "Recent input" na "Home screen" može pomoći ako ti zvuk ne ide na soundbar prilikom startup-a(dešavalo mi se na G3).

Zadnje, diskonektuj soundbar iz TV-a i factory reset. Izgubićeš podešavanja ali potencijalno može da reši problem koji je nastao posle update-a.

Da li si radio neki update soundbara takođe?

Како се беше подешава магични даљински са Ирисом?
Успео сам да повежем магични и Ирис, оно што сам јуче покушавао 10 пута данас је успело из прве.
Додуше на FOX, исти је систем, тамо нико није знао одговор па сам питао и овде.

Vrh Dno