Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Verovatno nigde. To sto on misli da su originali, tj. to sto nam prodaju ovde kao originalne punjače sa logotipom Samsunga su oni punjači sa AliExpress-a od 1.5 dolar.
Nego mene više zanima gde ima ovaj essager 100w za 10-11$? 😂 Msm sad gotovo, naručio sam već...najmanje što sam našao bilo je oko 18$. Nego me zanima za ubuduće...možda ja ne znam kvalitetno da pretražujem po aliju.

@mihajlosd
Pročitaj teme.o aliexpress-u, tamo je objašnjeno, mkd coins itd.
Naravno ne bude uvek po toj ceni ali zna da se potrefi uz neki kupon i novčiće

Verovatno nigde. To sto on misli da su originali, tj. to sto nam prodaju ovde kao originalne punjače sa logotipom Samsunga su oni punjači sa AliExpress-a od 1.5 dolar.
Nego mene više zanima gde ima ovaj essager 100w za 10-11$? 😂 Msm sad gotovo, naručio sam već...najmanje što sam našao bilo je oko 18$. Nego me zanima za ubuduće...možda ja ne znam kvalitetno da pretražujem po aliju.

Kupio sam na nasem sajtu poznatom za 1500din taj kao kopija i ne vidim nikakvu razliku ni u punjenju ni u nicemu isto sve kao "original".
Nego jel nekome stigao drugi s24fe ili cemo jos da se nacekamo.😅

Original Samsung punjači su valjda teži, ima nekih razlika u fontu kada se uporedi sa slikama na sajtu (tanka jasna slova), kabl je 5A (za 45W) a ne 3A, i podržavaju Super Fast Charging ako telefon ima.

Ja sam origimal samsumg punjač 45w kupio kad i telefon istog dana i Yettelu. Poprilično je težak, kabl koji ide uz njega je deblji dosta nego onaj koji ide uz telefon.
I evo juče je crkao. Odneo sam na reklamaciju. Ima isto njihov punjač od 25w , kupljen sa samsung A54, radi i dan danas.
Inače taj od 45w sam platio 5500 dinara.
Imao sam i imam brdo punjača, huawei, honor, Xiaomi,samsung, iphone i nikada ni jedan nije crkao sem ovog. Dešava se al sam baš neprijatno iznenađen.
Levo je deblji kabl koji ide uz punjač, desno je koji ide uz telefon.
Ovaj uz punjač jedva da može da se savije

Prilozi

• 20250905_092307.jpg
    20250905_092307.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 44
  • 20250905_092344.jpg
    20250905_092344.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 44
Кабл који иде уз телефон је толика срамота, да је боље да не дају ни то. Боље него да запалиш кућу са смећем.

Ukinuli punjače, štekare na kablovima. Uakoro će i kablove izbaciti, mada kakvog su kvaliteta i ne bi bila neka šteta.

Pozdrav ljudi , pre 2 dana sam uzeo nov vakum s24 ultra 512 gb EU verzija , na kutiji dole piše 11.2024 , telefon je kupljen preko A1 (04.02.2025) ali do juče je bio vakum ... juce sam ga pokrenuo i instalirao neke aplikacije , e sada .. čuo sam da se dosta ljudi žali na ažuriranja i kažu da je baterija mnogo lošija , kamera lošija itd .. moj s24 ultra je trenutno na One UI 6.1 android 14 i ništa nisam ažurirao još uvek .. zanima me vaše iskreno mišljenje da li je pametno da uradim ažuriranje ili ne ? ili je bolje da sačekam još

Pozdrav ljudi , pre 2 dana sam uzeo nov vakum s24 ultra 512 gb EU verzija , na kutiji dole piše 11.2024 , telefon je kupljen preko A1 (04.02.2025) ali do juče je bio vakum ... juce sam ga pokrenuo i instalirao neke aplikacije , e sada .. čuo sam da se dosta ljudi žali na ažuriranja i kažu da je baterija mnogo lošija , kamera lošija itd .. moj s24 ultra je trenutno na One UI 6.1 android 14 i ništa nisam ažurirao još uvek .. zanima me vaše iskreno mišljenje da li je pametno da uradim ažuriranje ili ne ? ili je bolje da sačekam još
Nikako. Pokajaces se. Ispeglali su one ui 7 ali i dalje mi se ne svijda. Relano po meni je tesko djubre. Ja ne bih tu dirao nista da sam na tvom mestu. Taj one UI 7 je totlani promasaj. Toliko veliki da se ja ozbiljno razmilsjam da menjam firmu. SVe su gori i gori.

Ja se opet ne slazem sa komentarima iznad, i smatram da je sve individualno. Meni je OneUI 7 bas legao, animacije su poboljsane, izgled mi se vise svidja, baterija mi je bolja bila nakon azuriranja. Tako da, ne bih se striktno drzao komentara pojedinaca.

Ja se opet ne slazem sa komentarima iznad, i smatram da je sve individualno. Meni je OneUI 7 bas legao, animacije su poboljsane, izgled mi se vise svidja, baterija mi je bolja bila nakon azuriranja. Tako da, ne bih se striktno drzao komentara pojedinaca.
NI ja sto se tice one UI-a 7 nekome je ok nekome je krs.

Za 1000din - 1500 din kupiš orginal punjač i miran si.
A menjaćeš ga na 2-3 godine.
Konkretno kod mene je punjač od Note 10 Plus, star je već 6 godina.

Puni S24 mali, kao i bilo koji. Za punjač znam da je original jer je došao sa telefonom. Iz zida je izvađen manje od 5 puta od kada je kupljen.
Tako da originalni punjač može da traje i traje.

Ja ne vidim da su išta pokvarili. Kamera jednako dobra, baterija jednako dobra, UI animacije zapravo glatkije - konačno na nivou Apple i Xiaomi.

Za bateriju samo ovo mogu da kažem. Izgleda da posle svakog apdejta bude lošija ali to traje par dana dok onaj algoritam ne nauči ponovo tvoje navike i onda se vrati na normalno trajanje. A ljudi više vole da kukaju kako je svaki put gora nego da na miru sačekaju da se sistem normalizuje. Dokaz je da ja i dalje izvlačim 8+ sati SoT-a iz svog S24+ posle svih tih apdejtova, ide čak i preko 10h ako sedim kući samo na WiFi i sa niskim osvetljenjem. Znači sve isto kao kad je bio nov i na OneUI 6.1.

A razmisli još ovako logički, da je svaki taj apdejt oborio pola sata do sat trajanje baterije kao što se žale i da algoritam nije ponovo vratio normalno trajanje kao što ja tvrdim... Niko više ni 3h ne bi imao. Oni ljudi sa telefonima starim 4g poput S21 i slično bi samo sa punjača i mogli da rade, ono kao laptop bez baterije. Dakle drama obična.

S24U ноћни режим од ове VS од прошле године, ето како није ништа покварено.
20250905_003453.jpg20240817_205729.jpg

Skroz druga scena pa ti sad poredi nešto... Daj istu lokaciju, isto kadriranu u oba slučaja pa da pričamo.

Procitao sam sve odgovore , hvl svima na odgovoru , vidim da su misljenja podeljena .. ja tek dva dana koristim ovaj telefon jos uvek sve podešavam , treba malo vremena da se sve slegne , a pre njega sam imao Samsung A71 , ovo je za mene veliki pomak , jer za mene je ovo prvi skuplji telefon koji sam kupio za keš , treba mi sledece godine za neka video snimanja za instagram u mojoj šumi , izgledam kao mešavina Vikinga i Tarzana i instagram mi je isti takav , pa me mozda budu primetili ovi iz Netflixa za neku novu Vikinšku seriju , verovatno cu morati uzeti i neki DJI manji dron 😆🪓 ...

p.s šalu na stranu , telefon je stvarno odlican , i stvarno neverovatno izgleda , pogotovo u ovoj mojoj titanium black boji koja po meni izgleda vise kao neka tamno siva boja .. Drzao sam pre nekoliko dana i s24 U i s25 U u ruci i iskreno meni s24 U izgleda nekako vise premijum nego s25 U u svakom smislu te reči , i vise mi se svidjaju ravne ivice nego ove zaobljene na s25 U , nekako mi cela serija samsunga iz 2025 izgleda slicno od A do S serije kada se gleda ekran od napred u nekoj radnji kod nasih operatera , i sve vise mi izgleda kao ajfon , ali ok , to je samo moje misljenje .. sacekacu jos malo i necu za sada nista azurirati bar do nekog sledeceg veceg apdejta i dok ne vidim sta kazu ljudi kakva su im iskustva i da li je sve ok , sacekacu naravno da vidim i da li ce neko ovde jos nesto da kaze na ovu temu

Skroz druga scena pa ti sad poredi nešto... Daj istu lokaciju, isto kadriranu u oba slučaja pa da pričamo.
Надам се да ћу бити у могућности да фоткам исту локацију па ћу поставити, али ме срамота било пре неко вече на Авали какве су фотке. Сигуран сам да је било много боље раније. О унаказивању Expert Raw апликације да не причам.

Надам се да ћу бити у могућности да фоткам исту локацију па ћу поставити, али ме срамота било пре неко вече на Авали какве су фотке. Сигуран сам да је било много боље раније. О унаказивању Expert Raw апликације да не причам.
Unakazice i s25u kada izadje s26u. Da bi te naterli da kupis novi.

Nikako. Pokajaces se. Ispeglali su one ui 7 ali i dalje mi se ne svijda. Relano po meni je tesko djubre. Ja ne bih tu dirao nista da sam na tvom mestu. Taj one UI 7 je totlani promasaj. Toliko veliki da se ja ozbiljno razmilsjam da menjam firmu. SVe su gori i gori.
Ala se ti nalupa dobro,gde je to losiji?
Unakazice i s25u kada izadje s26u. Da bi te naterli da kupis novi.

Znaci po toj logici s22u s23u s24u nemaju vise kamere posto su izasli odavno...ajde uozbiljite se ne pisite gluposti.

^
To je javna tajna da se kamera degradira pred izlazak novog modela.
Generalno AI obrada preko 10x zuma se smanjuje i nivo detalja opada.
Senzori sporo napreduju i razlike se slabo vide, pa je AI preuzeo većinsku ulogu u obradi.
@Чичарито
Iskljuci HDR i inteligentnu optimizaciju u podesavanjima glavne kamere i expert raw će biti malo bolji.

Ne vidim pad u kvalitetu kamere na S24 još od kupovine (maj 2024). Mora da me mimoišao taj virus.

Ala se ti nalupa dobro,gde je to losiji?

Znaci po toj logici s22u s23u s24u nemaju vise kamere posto su izasli odavno...ajde uozbiljite se ne pisite gluposti.
Govorio samo sebi i o mom licnom utisku. Nekome se svidja one UI7, sto je ok. Meni je odvratan. Pa sada lupanje ili ne lupanje. Kako bi te inace ubedili da ti treba s25u a ti imas s23u ili s24u koji moze da ti radi narednih 3+ godine jos min ?
Mislim cemu novi telefon ako ti stari pravi odlicne fotografije, brz je ima istu kolicinu rama isti starage sustinski nista nisi dobio sem drugog modela?

Poslednja izmena:
Neko ko uopste nema Samsung sta da bira novo na KP,S24U ili S25U?
Kamera je bitna.

Poslednja izmena:
Polio sam telefon i sad mi ne radi esim, u kamerama ima vlage. Pod garancijom je. Posto ima ip68, jel upada u garanciju, ili moram da platim popravku? U a1 sam kupio pre godinu dana

Neko ko uopste nema Samsung sta da bira novo na KP,S24U ili S25U?
Kamera je bitna.
S25u ukoliko ti nije bitno kontrola telefona olovkicom. Ako ništa drugo, formfactor je bolji, neće ćošak dlan da ti bode dok držiš telefon.
Polio sam telefon i sad mi ne radi esim, u kamerama ima vlage. Pod garancijom je. Posto ima ip68, jel upada u garanciju, ili moram da platim popravku? U a1 sam kupio pre godinu dana
Na ovo ti niko sa sigurnošću ne može odgovoriti. Nosi tamo, pravi se blesav (kaži ne radi eSim) pa čekaj da ti jave kakva je situacija. Jedino što možeš pre toga da ga ubaciš tipa 24h u pirinač da izvuče svu vlagu.

Ne funkcioniše to baš tako...u telefonu postoje indikatori koji promene boju prilikom ulaska vlage u telefon i možes da ga držis posle mesec dana u pirinču nema svrhe. Samsung (a mislim ni jedan drugi proizvođač) ne daje garanciju ukoliko prodre voda u telefon. Mislim da smo tu temu apsolvirali još pre 10 godina i pojave prvih ip68 telefona. Milim da je kratko nesto Sony pokrivao garancijom (dok je još poslovao ovde), a posle odustao i on. U garantnim uslovima jasno piše da nije pokriveno garancijom iako telefon poseduje ip68/69 sertifikate. Ako ništa drugo razlog je jako jednostavan...svako kad mu dosadi telefon može da uzme špric i iglu, da izvadi sim ladicu, da ga nafiluje i vrati nazad sve, odnese u servis i reklamira da je propustio vodu. Jednostavno nedokazivo, a znajući srpski mentalitet ta pojava bi bila češća od reklama na pinku. Zato ljudi istupiše zube da ne nosite telefone u more/bazen, ali niko ne sluša. Ajde ok, tebi se prosula voda po njemu...telefon sa ip68 sertifikatom da propusti vodu tako što je bio poliven??? To prvi put čujem. Meni je telefon bez bilo kakvog sertifikata par puta upadao u pola metra duboku vodu i evo još uvek radi bez greške. Jedino da je polupan ko sam đavo pa zviždi promaja na sve strane u protivnom mi zvuči totalno nerealno. U svakom slučaju možeš da odneses u servis i da se praviš lud, da probaš da zaje*eš sistem, ali mislim da su male šanse da će to proći.

Vrh Dno