Lazaboj
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.03.2006
- Poena
- 345
Dolby Vision.@Envoy Sta je DV?
To je drugi problem, ali već nekoliko godina postoji taj plejer za koji većina ljudi ne zna, a koji može da pušta Dolby Vision video na Windowsu.
Znam, ali moraću da rizikujem. Nije mi baš bitna preciznost boja. Nadam se da neće biti toliko loše da smeta u radu. Oko 1m sam udaljen od monitora.VA na 42" ako nije curved ce imati color shift ka ivicama i coskovima. Owim ako ne sedis 2 metra od njega...
Normalne boje, čak i ako monitor, ili Tv, podržavaju samo HDR10Nije problem šta pušta DV video, to može i VLC i ovaj novi Stremio podržava DV, ali samo dok se pušta video, kada izađeš na desktop dobiješ ljubačastu sliku jer Windows ne ume da prikaže DV.
Ne znam kakvu ekstenziju pominješ iz Windows Store, u mom Windows Store ne postoji Dolby Vision ekstenzija.
Edit: Ovo je ozbiljna budževina, možda se i iscimam ali to nema veze sa nativnom Windows podrškom.
Panel jeste isti. Sve ostalo nije. Ali većina ljudi razmišlja isto kao i ti, pa retko ko i kupuje velike monitore, pa zato ih retko i nabavljaju. Tek sad kad sam rešio da kupim neki, shvatio sam koliko malo izbora ima. I onda moramo da kupimo TV, pa pošto kupujemo TV, velike monitore ni ne nabavljaju. Kokoška i jaje.
Sutra treba da mi jave da li će biti 42" monitor. VA panel. Odustao sam od IPS-a, ne zbog tehnologije, nego (ne)dostupnost u Srbiji.
Još nisam koristio tako veliki monitor, ali znam šta su mi prioriteti:
1. Mat (anti reflektivni), nikako sa odsjajem
2. Veličina
3. 4K rezolucija
4. Display Port + HDMI ako može da nije samo po jedan komad. Dodatno ako može i USB C.
5. Da mi ne treba daljinski da ga palim ili gasim, nego da to radi kompjuter (zato je i monitor, a ne TV).
Ako ne bude 42", verovatno će biti 37", što mi se ne sviđa jer ću imati više PPI, a sve slabije vidim. Mogu da skalilram, ali gubim tada korisnu površinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari