to sam odradio i naručio nadajući se da će biti ok, ali nažalost sitne ogrebotine po staklu kamere zezaju fokus i radi loše slike zato gledam i modul da zamenim
Kaže Gugl to je da bi se izbeglo slučajno javljanje prilikom vađenja iz džepa. 😂Meni se svidja novi phone app, samo bih vratio da moze da se namesti swipe up za javljanje al ajd.
Ja npr kad bih uzeo da tražim fon po džepu bih 1/1 pritisnuo ili javljanje ili prekidanje.Ne razumem u cemu je problem da se javi tapom a ne svajpom?
Meni trenutno 10 i 25 😅Zauzima mi 10 okruglo i temp sys files 17.
Svakako posle odredjenog vremena je preporucljivo uraditi full wipe i miran.
Pa znaš kako, Google sam po sebi radi backup, slike stoje na GPhotos, sms poruke na Google nalogu kontakti kalendar itd.Meni trenutno 10 i 25 😅
Ne želim da radim factory jer ću da ostanem bez svega sa telefona. Npr dosta slika i snimaka ne želim da brišem sa telefona jer skidanje sa clouda je ponekad nemoguća misija ako mi zatreba određeni snimak. Kako posle vratite sve aplikacije, podatke, podešavanja?
Da, znam da vrati sve, nisam lepo postavio pitanje. Mislio sam na to da moraš sve naloge da vraćaš, a to za banku sam i zaboravio da mora da se ode do banke da bi se aktivirala app 😅 Isto ne znam da li pamti određene postavke kao npr gboard, camera...Pa znaš kako, Google sam po sebi radi backup, slike stoje na GPhotos, sms poruke na Google nalogu kontakti kalendar itd.
Povuče sam i aplikacije, podešavanja telefona, wifi, izgled pozadine itd.
Jedino što moraš sam je da se uloguješ na naloge u aplikacijama i da tipa ponovo aktiviraš app za banku haha
Ako si stavio full res trebalo bi da ti je povukao iz telefona slike koje nisu full res u cloudu bile.Da, znam da vrati sve, nisam lepo postavio pitanje. Mislio sam na to da moraš sve naloge da vraćaš, a to za banku sam i zaboravio da mora da se ode do banke da bi se aktivirala app 😅 Isto ne znam da li pamti određene postavke kao npr gboard, camera...
Ali pored svega toga najveća prepreka mi je što ne želim da brišem određene slike i snimke sa telefona. Pogotovo jer ga imam od decembra 2022. a tek negde 2023. sam stavio da mi se bekapuje ful kvalitet u Photos, tako da deo je u low res
Tek od kad sam stavio full res od tad ide full res, ono što je do tad uradio upload u low res, ostaje u low res. Da li postoji način da manuelno odradim full ress backup za te slike i snimke?Ako si stavio full res trebalo bi da ti je povukao iz telefona slike koje nisu full res u cloudu bile.
Dosta banka aplikacija sad može da se aktivira bez odlaska u banku, npr ja koristim banka Intesa i mogu bez odlaska.
Nisam, probaću. Uvek sam tu na 97-8-9% zauzete memorije. Kad odradim apdejt on oslobodi neku količinu i onda se kroz mesec dana opet skupi do sledećeg apdejta. Onda malo brišem kad mi treba prostora i tako u krug. Telegram kešira sve slike i snimke koje pregledaš tako da i to brišem stalno ali ne vredi, sistem sve više zauzima.Jesi probao možda sa app tipa sd maid da odradiš čišćenje keša?
A ***, moraćeš kad tad da pređeš na noviji, tako da sačekaj to i uradi direkt transfer svega preko kabla i ćao haha
meni je prije svega do podešavanja, što sistema, što aplikacija. Evo recimo vajber, reinstalirao sam ga nedavno, napravio mi se haos sa stikerima, jer neki meni bitni više nisu dostupni, redoslijed sticker packova je sada resetovan, a vajber i dalje nema opciju da se sticker packovi pobrišu grupno sa liste, nego jedan po jedan, a nakupilo ih se na stotine za sve ove godine.Meni trenutno 10 i 25 😅
Ne želim da radim factory jer ću da ostanem bez svega sa telefona. Npr dosta slika i snimaka ne želim da brišem sa telefona jer skidanje sa clouda je ponekad nemoguća misija ako mi zatreba određeni snimak. Kako posle vratite sve aplikacije, podatke, podešavanja?
Pa da, sve u svemu ne želim da radim factory ako baš nisam prinuđen.meni je prije svega do podešavanja, što sistema, što aplikacija. Evo recimo vajber, reinstalirao sam ga nedavno, napravio mi se haos sa stikerima, jer neki meni bitni više nisu dostupni, redoslijed sticker packova je sada resetovan, a vajber i dalje nema opciju da se sticker packovi pobrišu grupno sa liste, nego jedan po jedan, a nakupilo ih se na stotine za sve ove godine.
no, muscle memory, đe mi je koja prečica, raspored tiles-a, treba par dana da bi se to vratilo, ako se sve vrati...
da da, upravo to... Ma, factory reset samo ako nešto žestoko zabaguje sistem ili kad, ko što rekoše, uzmem novi telefon, a stari nekom (pro)dam, a i to ne radim već 7-8 god, zadržim stariPa da, sve u svemu ne želim da radim factory ako baš nisam prinuđen.
Raspored tiles misliš da quick settings?
yep, ukinuli, mada meni beskorisno, jer uvijek imam always on display, sem kad upalim battery saver.... Ti ne?Ja kao da se sećam da sam negde pročitao da će biti opcija da se otključa telefon sa otiskom bez da se prvo probudi ekran. Šta je sa tim?
Ne ne, isključen mi je aod. Ne volim to, proveravam fon kad stoji na stolu tako što tapnem jednom i vidim sve.da da, upravo to... Ma, factory reset samo ako nešto žestoko zabaguje sistem ili kad, ko što rekoše, uzmem novi telefon, a stari nekom (pro)dam, a i to ne radim već 7-8 god, zadržim stari![]()
e sad, gledam mogućnosti staro za novo, recimo u Berlin da pođem, dam ovaj 7 pro i uzmem 10 pro uz doplatu. Je li ko radio to negdje?
yep, ukinuli, mada meni beskorisno, jer uvijek imam always on display, sem kad upalim battery saver.... Ti ne?
Mislim da ostaje raspored tiles, tj vrati se sa backup. Takođe nisam radio factory možda i 10 godina. Baš mi se ne radi, gubi mi smisao sve.da da, upravo to... Ma, factory reset samo ako nešto žestoko zabaguje sistem ili kad, ko što rekoše, uzmem novi telefon, a stari nekom (pro)dam, a i to ne radim već 7-8 god, zadržim stari![]()
Različito koristimo telefone. Meni je AOD jedna od omiljenih funkcijayep, ukinuli, mada meni beskorisno, jer uvijek imam always on display, sem kad upalim battery saver.... Ti ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari