Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

14u je toliko koštao nešto malo pre nego što je 15u izašao, tako da su ove godine poranili sa popustom.
Ako se dobro sećam, najniža cena za 14 U (sredinom marta) je bila oko 115k din, tu mislim na ove poznate prodavnice koje prodaju uređaje sa normalnom garancijom, ne na sivu zonu. Ali je u većini prodavnica cena bila 119.990, neposredno pred početak prodaje 15 Ultra.

Čudno. Pošto su cenim prodali max 10 primeraka na nivou cele Srbije
Takvi telefoni se prodaju u većem broju primeraka nego što iko može i da zamisli. Što ne znači da se radi o hiljadama uređaja mesečno, ali svakako više od naših pretpostavki. Jednostavno živimo u vremenu kada mlađa populacija (najčešće usled IT/frilens poslova) rasipa novac na IT robu, posebno na PC gaming i opremu, smartfone i razne gedžete.

Čudno. Pošto su cenim prodali max 10 primeraka na nivou cele Srbije :)
Ovo mu je negde i realna cena, ako ne i bliže 100k
slažemo se, ali za telefone generalno.

ali pošto živimo u svetu gde Samsung i iPhone koštaju koliko koštaju, ne vidim problem ni da Xiaomi košta 200e više od tih krševa.

I mene živo zanima podatak koji verovatno nećemo saznati nikada...koliko je ukupno ultri prodato u Srbiji. Mnogo sam bliži stavu loznice da je to par desetina komada. Stoji svkako da se na tehniku baca nenormalno puno novca, samo isto tako taj koji baca soma i više evra na telefon ne kupuje ćomija sigurno. Da me neko ne shvati pogrešno, time ne mislim da je ćomi manje dobar...jednostavno je tako. Telefoni od 1000+ e su statusni simboli (koliko to jadno zvuči) a ne potreba. Potreba se završava tamo negde oko 400-500e. Ćomi nije statusni simbol...bar ne još uvek.

A nikada neće ni biti, makar u Srbiji.
Sama pomisao da misle da mogu da prodaju više od 10,20 telefona po ceni od 150k din je u najmanju ruku neozbiljna.

Zato što bi morali da naprave telefon koji je u bukvalno svakoj oblasti osetno bolji od postojećih ajfona/samsunga koji su kolege pomenuli i to više godina za redom kako bi bili prepoznati od strane većine. To bi ih naravno mnogo koštalo jel bi im zarada po svakoj jedinici bila daleko manja nego sada, a to se naravno nikome ne isplati...čitaj svi gledaju za što kraće vreme da naprave brdo para, niko dugoročno ne razmišlja!

I mene živo zanima podatak koji verovatno nećemo saznati nikada...koliko je ukupno ultri prodato u Srbiji. Mnogo sam bliži stavu loznice da je to par desetina komada. Stoji svkako da se na tehniku baca nenormalno puno novca, samo isto tako taj koji baca soma i više evra na telefon ne kupuje ćomija sigurno. Da me neko ne shvati pogrešno, time ne mislim da je ćomi manje dobar...jednostavno je tako. Telefoni od 1000+ e su statusni simboli (koliko to jadno zvuči) a ne potreba. Potreba se završava tamo negde oko 400-500e. Ćomi nije statusni simbol...bar ne još uvek.
Sto se Xioamija i njihovih Ultri tice, prodato je na kp onoliko koliko je ljudi kupilo u radnji hahahaha
Obicno ode svima u roku od mesec dana kada vide kakav su krs kupili

Svakako je prodato vise od "10,20" ali ni blizu koliko bi trebalo.

Zato što bi morali da naprave telefon koji je u bukvalno svakoj oblasti osetno bolji od postojećih ajfona/samsunga koji su kolege pomenuli i to više godina za redom kako bi bili prepoznati od strane većine. To bi ih naravno mnogo koštalo jel bi im zarada po svakoj jedinici bila daleko manja nego sada, a to se naravno nikome ne isplati...čitaj svi gledaju za što kraće vreme da naprave brdo para, niko dugoročno ne razmišlja!
Apsolutno se ne slazem, polako grade svoj put, Iphone je neka druga prica, Samsung nikako nije statusni simbol.
Moje misljenje.je da ce se u dogledno vreme izjednaciti sa Samsungom u svakom pogledu i to ce biti to.

xiaomi je nikada nize nego danas, posebno sto se ultra telefona tice. kod nas se apsolutno 3x vise xiaomi ultri moglo videti pre 3.5-4+ godine nego danas

a i kakav put gradi saomi u srbiji, boze svasta,, izgradili bi ga do sada 5x puta da znaju, mogu i zele
Hoces reci da se ne razumeju u marketing, poslovanje?
Zanimljivo zapazanje.
Uzgred, Srbija je njima nevazna, totalno, u svetu su treci po prodaji telefona, nije bas da ne znaju.

Mogu vam reći da nije loša ova Ultra.
Evo nakon par godina menjanja prvi put ne mogu reći da telefonu nešto fali, tj. ne znam šta bih menjao da mogu. Solidna baterija, brzo punjenje, kamere odlične, fluidno radi, imam "daljinac", ekran odličan. Definitivno ne bih nazvao telefon kršom, baš baš baš daleko od toga. Evo recite šta tu škripi, pa da menjam opet haha
Naravno voleo bih 20Ah bateriju i da mogu noću da zumiram sa 500 metra zenicu kolibriju, ali budimo realni.

Hoces reci da se ne razumeju u marketing, poslovanje?
Zanimljivo zapazanje.
Uzgred, Srbija je njima nevazna, totalno, u svetu su treci po prodaji telefona, nije bas da ne znaju.
Istina da im je nevazna ali ranije sam vidjao ne samo ultre vec mnooogo vise uredjaja srednje-na-premium klase od Xiaomia, one za 500-600e+, sada da li sam jedan video in da vajdl
To je vise do njihovog ophodjenja prema tim serijama kroz vreme

Mi ni nemamo Xiaomi u srbiji zvanicno tako da stagod, to jest onaj mi store nije zvanicna radnja i nema veze sa promocijama i sl

Ja sam 100 puta naručivao odatle, od klime do tehnike.
A što se tiče prodaje Ultri, samo u poslovnici Yettela na Bulevaru Oslobođenja u NS, dan pre mene su prodate dve (Silver chrome) i ja sam uzeo poslednju sutra ujutru.

Novi update za ultru
1264.jpg

Istina da im je nevazna ali ranije sam vidjao ne samo ultre vec mnooogo vise uredjaja srednje-na-premium klase od Xiaomia, one za 500-600e+, sada da li sam jedan video in da vajdl
To je vise do njihovog ophodjenja prema tim serijama kroz vreme

Mi ni nemamo Xiaomi u srbiji zvanicno tako da stagod, to jest onaj mi store nije zvanicna radnja i nema veze sa promocijama i sl
Znam bar 10 ljudi koji koriste upravo te Xiaomi telefone od 400, 500 evra, vidjao sam i X14...nije da ih nema.
U pravu si za ultru, jos uvek trazi svoj put, nine se omasovila.

Ponovo sam čačkao 15-ticu, bukvalno sam jedini koji čačka te telefone, samo su moje pretrage po Yutubu :ROFLMAO:
Pokušao sam da simuliram ono na šta najviše koristim telefon, YT klipovi, shortsi, otvarao sam neke sajtove, kamera itd... Prva petnaestica nije ni osetila bilo kakvo grejanje, niti je bila zagrejana od onog demo moda. Druga je već bila u startu zagrejana sama od sebe, bez da sam išta otvarao. Treća isto kao i prva, bila hladna.
Trenutno najjeftinije za X15 je 76.500 din u Dijaspora šopu. Mislim da to može još malo niže da ide vremenom? Mada i to je cena kao sa oglasa trenutno.

Ti dok uzmeš X15 izaći će X18. Lagano samo.

Svi flagship telefoni u poslednjih 10 i više godina se greju, manje ili više, u zavisnosti od opterećenja, modela, sistema hlađenja (ne oslobađa se svaki telefon toplote na isti način, Xiaomi malo više forsira prenos toplote na metalni ram telefona ili poleđinu, kod nekih modela).
I osim onih fail-ova sa LG matičnim pločama (i Note 7, što je poseban slučaj) nije bilo većih, masovnijih problema. Imam 6+ godina star sony XZ2 (SD 845) koji takođe ume fino da se zagreje, pa i posle toliko godina telefonu nije ništa, ni hardverski, ni softverski, klinci igraju igrice i dalje na tom telefonu.

Za 14 Ultra takođe ima horor priča po netu i reddit-u, pa se u praksi pokazao sjajno, sad u toku leta je bilo situacija kada se malo više zagreje pri korišćenju kamere i GPS-a, ali ništa strašno, daleko od toga, bukvalno sve normalno za jedan flagship telefon.

Tako da ti ostaje ili Xiaomi 15, ili da juriš neki iPhone Pro model sličnih karakteristika, što u principu znači i duplo više novca.

Kod Xiaomi-a mene najviše brine softver, da vremenom nešto namerno ne upropaste, da bi primorali korisnike na kupovinu novih modela (iako za sada sve radi vrhunski). A hardverski nema nikakvih problema (bilo je kod kompakt 14 modela, sa onim random primercima i magljenjem kamere).

^Ako se bojiš da će da upropaste softver, ti jednostavno nemoj da ga ažuriraš.

iPhone nikad nisam koristio, niti imam ideje da li bi se uopšte snašao u iOS-u. Uz 15 sam razmišljao o 14T Pro i neke Poco F7/Pro/Ultra. Posto sam hteo neku garanciju isključio sam Poko, 14T Pro se već povukao iz prodaje. Tako da mi jedino ostaje 15.

Xiaomi 15 je uvek bolji izbor od bilo kog Xiaomi-a sa T oznakom, ili Poco modela.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13472&idPhone2=12820&idPhone3=13470

Dodao sam tu u poređenje Xiaomi 15, Zenfone 11 Ultra (81k), Realme GT 7 Pro (95k din), jer su sva 3 modela na sniženju trenutno.
Zenfone 11 i GT7 Pro su veći i skuplji uređaji, ali sa njima ne dobijaš ništa posebno bolje u odnosu na 15, čak imaju i malo slabije kamere, posebno Zenfone. A za sva 3 modela ćeš u testovima naći ovo - Chipset throttles rather aggressively. A to prati pratično sve Snapdragon čipsetove u poslednjih 10-ak godina.

Na kraju, naruči online i imaćeš mogućnost da vratiš uređaj u roku od 14 dana, ako ti bilo šta ne bude odgovaralo.

Jos i ovo pitanje. Posto naravno ne dolazi punjac sa telefonom, mogu li da koristim 33w org Xiaomi punjac sa sestrinog Note 13? Mislim znam da mogu, ali me zanima koliko ce to biti sporije? Dok ne nabavim originalni od 90w.

Poslednja izmena:
Izmedju 67w i 90w je desetak minuta razlike ako ti nesto znaci.67w je 15,a 90w je 30e.Cak mislim da je na obicnom punjenu ista brzina,ovo vazi za brzo...

Da li Xiaomi 15 ultra ima Evropsku garanciju? Uzet je u A1, ali prodavac je izgubio garanciju, a ja sam izgubio broj prodavca :)

Vrh Dno