Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

ja bih stavio (najverovatnije i stavim) samo original. mislim da je u istyle original

Ne znam jel ova tema prikladna za ovo izvinjavam se al da pitam jel se ovo jos nekom desilo sa punjacem kao meni na prilozenom videu.? I uzgred jel ovo original punjac kako da znam?

Prilozi

• IMG_2335.mov
    2.6 MB
Može li neka preporuka za zamensku bateriju za iPhone 12 mini kod nas da ima da se kupi. Samo da se kupi, ne mora zamena ili ako ne kod nas, onda da je neko kupio nešto online ali baš dobro. Ne mora da da je kao original, ali da je vrlo dobar 4 na malo duži period :).

500 ciklusa na 15PM posle godinu ipo palo je na 88% tu stoji nekih 50-60 ciklusa… Tesko da ce da izdrzi do 1000ciklusa i 80% kako je apple obecao, ali nije ni lose… I dalje ga punim do 80%…

IMG_2120.png
15 Pro, 473 ciklusa, od jula 2024. punim ga uvek do 100% i danju i noću, ne pazim ništa. Dnevno često potrošnja bude po 150-200%. Toliko o tome da čuvate i punite do 80% i slično :)

Toplota je najveci neprijatelj baterije, a ja bukvalno uglavnom punim i koristim telefon, ume bas da se zagreje, pogotovu u debeloj masci kao sto je spigen tough armor… Punjenje do 80% verovatno cuva bateriju donekle, ali na duze staze, a do tada cu da promenim ili telefon ili bateriju… 😁

Ja sam na 16 pro max imao 160 ciklusa i uvek ga punio do 100%, instalirao sve beta verzije ios26 i nije pao ni za 1%, ne znam da li da napomenem da je bio za trziste Portugal i Spanija cinj mi se po serijskom broju...cak se malo vise i grejao na betama.ali baterija je uvek ispostovala dan, dan ipo.

Pogledajte prilog 503807
15 Pro, 473 ciklusa, od jula 2024. punim ga uvek do 100% i danju i noću, ne pazim ništa. Dnevno često potrošnja bude po 150-200%. Toliko o tome da čuvate i punite do 80% i slično :)
15 Pro Max ovde, od Maja 2024, 258 ciklusa, 91% BH.
Nikada nisam punio preko 90%, a BH se opet smanjio - za to krivim TG i IG :)

15 Pro Max ovde, od Maja 2024, 258 ciklusa, 91% BH.
Nikada nisam punio preko 90%, a BH se opet smanjio - za to krivim TG i IG :)
Ako neko visi na telefonu kao nenormalan, to sam ja :) Screen time nikad ispod 7h, prosečno 8-9h. Sve to na IG, FB, YT… Jedino sto ne igram igrice na telefonu, sve ostalo mu radim i ne stedim ga ni malo… Cackam ga na punjaču, nosim ga bez maske i stakla, imam AppleCare+ i bas me ne zanima da ga cuvam :) Mislim da nema veze sa čuvanjem, jednostavno baterija će da slabi i pada kako god okrenes…

Auuu ti ga bas przis, IG i meni przi bateriju, a TG ne znam sta je… 😁 Inace zenin 16 Pro 184 ciklusa 99%… Inace @Dragan992 mislim da tvoj odlican BH s obzirom na przenje jednim delom zasluzan sto ne nosis masku i kada se najvise greje prilikom punjenja toplota moze i da ode - ne zadrzava se…

14PM, nedavno sam na 3utools video preko 570 ciklusa, bh92%. Jako retko ga punim do 100%, a ne sećam se kad je palo ispod 25%, a da ga ne prikačim na punjač. Ovih 92% je suviše optimistično, ali tako piše.😁

Auuu ti ga bas przis, IG i meni przi bateriju, a TG ne znam sta je… 😁 Inace zenin 16 Pro 184 ciklusa 99%… Inace @Dragan992 mislim da tvoj odlican BH s obzirom na przenje jednim delom zasluzan sto ne nosis masku i kada se najvise greje prilikom punjenja toplota moze i da ode - ne zadrzava se…
IMG_2188.png
Evo da ne bude da lazem, a zna to biti i gore😆 Moguće to za bateriju i hlađenje, jer nemam masku od početka, stvarno ne bih znao… Ali činjenica je da ga punim uvek do 100%, što u autu na Mophie 20w punjaču, što na OEM Apple 20w punjaču, trudim se da ga ne punim nekim nepoznatim punjačima jer uvek i svuda nosim svoj kućni i jako retko dozvolim pad ispod 20% baterije, jer mi obično treba telefon van kuće pa pazim na to da ne ostanem prazan, a ne da bih sačuvao zdravlje baterije. Imam i bežični Apple ali skoro nikad ne koristim jer je sporiji. Eto onda imamo potencijalno rešenje rebusa, bacite maske, punite kad god originalnim punjačima i uplatite AC+ i baš vas briga😆Inače BH sa 100% na 99% mi je pao sa nekih 220-230 ciklusa, to se sećam dobro…

Meni je sad na moru pao na 99,i to je normalno,velike vrucine,vise se greje. I realno 10,5 meseci ga imam 217 ciklusa punjenja 16 pro max.
Uvek ga punim nocu do 100,tako da ja sam zadovoljna.

13 Mini, 841 ciklusa, BH 81%.

Vrh Dno