Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Za Ringke potvrdjujem, imao sam na 16 pro max maskirnu vrhunski kvalitet i sad sam porucio za S25 Ultra, mada Pitaka kad se stavi, to je stavljeno 🤣

Da li vam je telefon topao/vruć nakon Android Auta? Ali bez punjenja tokom puta, već samo zbog rada.

I da li vam u prvim momentima kada ga uzmete nakon vožnje bude usporen (zbog thermal throttling-a)?
Topao je ako je preko kabla, čak se pregreje da izbaci obaveštenje o tome. Tada se jako teško puni, ili samo održava procenat. Zimi je malo bolje.

Zato najčešće povezujem bežično, troši bateriju ali se bar ne pregreva, možda je malo topliji nego da je ostao nepovezan.

Probao sam i kombinaciju da ga punim ali povezan je bežično, mnogo manje se greje nego da je na AA preko kabla a ipak podiže napunjenost baterije.

Android auto mi je nemilosrdno srkao bateriju na svim telefonima do sada. Naravno, bežično povrezan. Bukvalno od Bg do Niša spusti za 40-ak%. Možda je do auta?
I kad smo kod android auta (ne znam dal ima posebna tema), na s25u nikako ne mogu da namestim da mi se čuje zvuk notifikacije kad stigne. Zvuk poziva se čuje najnormalnije ali zvuk bilo koje notifikacije ne (sms, wa, viber, aplikacija banke, mail...). Uključeno je u podešavanjima "play message chime"

Wireless AA kida bateriju, čak i bez da koristiš neku aplikaciju. Nekako sam se navikao, čim znam da će vožnja biti duža od pola sata, bocnem kabal. Evo večeras, izašao iz kuće sa 19%, pa sam i za vožnju od 7km zakačio kabal.

Da li vam je telefon topao/vruć nakon Android Auta? Ali bez punjenja tokom puta, već samo zbog rada.

I da li vam u prvim momentima kada ga uzmete nakon vožnje bude usporen (zbog thermal throttling-a)?

Nije S25, ali je Samsung, da sam primetio, pregrevanje na AA mi se desilo dva puta na kablu i jednom wireless. Nisam uhvatio pravilo. Prvi put kada se desilo, trebalo je vremena da shvatim šta je problem, a vozio sam kroz neki kanjon. Vrlo neprijatno. Isključio WiFi i BT, nakon 5 min se telefon ohladio, sve uključio, vratio kabal, i nastavio još nekoliko sati bez greške. Naredna dva puta sam odmah shvatio da se prgrejao, pa sam na isti način i rešio. Ta tri puta su se desila u razmaku od 4+ godine. Svaki dan sam u kolima i koristim AA, tako da...

Večeras sam slučajno prošao pored A1 i udjem da vidim sva tri S25 uživo. S25 je savršenih dimenzija. S25+ je sasvim prihvatljiv tj kada sam preklopio moj S21FE sa njima, to je to, bez obzira što specifikacija kaže da je veći - bukvalno su isti - sad vidim da su te razlike zapravo po 1mm.

I najveće iznenađenje, S25 Ultra - u odnosu na S24 Ultra koji na poslu vidjam svaki dan i izgleda kao cigla, zapravo izgleda veoma kompaktno i prihvatljivo. Možda je i dalje malo ćoškast, ali ne deluje nezgrapno.

S obzirom da ja ne menjam često telefon, S25 jeste savršenih dimenzija, ali veličinu S25+ već koristim godinama, navikao, a baterija i brzina punjenja su na njegovoj strani. Izgleda da je odluka pala na plus model.

Za Ringke potvrdjujem, imao sam na 16 pro max maskirnu vrhunski kvalitet i sad sam porucio za S25 Ultra, mada Pitaka kad se stavi, to je stavljeno 🤣
Gde porucujete? Da li odgovara maska od S24 na S25? Ima original obicna u A1 za ispod 500 din.

Da vam dam opet jedan free hint ;)
Ko planira kupovinu preko operatera, distributera i ovlaštenih prodavaca neka se strpi
Bice redovna promocija, predstavljanje S25FE, pa preorder period za njega, i nakon toga opet tablet, sluskice i adapter za ultru npr 😅

Mene zanima ima li neko UI8 na s25 ultra i da li je samo kozmeticka promena ili nesto ozbiljnije u odnosu na aktuelni?

Ja zadovoljan sa baterijom na S25u..skinuo jutros u 6 sa punjača od pola 7 do 19h na poslu bio na mobilnim podacima..od pola 8 sam večeras na wifi..

Prilozi

• Screenshot_20250828_233727_Device care.jpg
    Screenshot_20250828_233727_Device care.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 145

Jeste, bude vruć, mada ga sad već stavljam blizu ventilacije tako da se hladi

Što se AA tiče, to sam rešio tako što otvorim YT Music ili deezer prozor, samo da mapa nije na ekranu. Nema pregrevanja, nema enormnog trošenja baterije. Mapa mi u prozoru stoji samo kada mi treba navi.

Jel koristio neko Pitaka maske za S25 Ultra i da li zna gde imaju kod nas da se kupe?

Prilozi

• Screenshot_20250829_154032_Device care.jpg
    Screenshot_20250829_154032_Device care.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 69
Danas S25U , stavljen na režim performansi "Lagano" i čini mi se dosta bolje trajanje baterije (90% WIFI)
Screenshot_20250829_210603_Device care.jpgScreenshot_20250829_210533_Device care.jpg

Prilozi

• Screenshot_20250829_210533_Device care.jpg
    Screenshot_20250829_210533_Device care.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 49
Meni je bas loša baterija na S25U. Tek je 3 ciklusa punjenja ali opet. Bukvalno duplo kraće od OnePlus 12R koga sam nosio do pre 3 dana.

Prilozi

• Screenshot_20250829_212352_Device care.jpg
    Screenshot_20250829_212352_Device care.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 65
Po meni je baterija na ultri skroz dobra. U poređenju sa 16 pro max koji je možda i lider u toj kategoriji po bateriji, može se reći da je bolja na 16 u idealnim uslovima (wi-fi, zatvoren prostor) dok je u ostalim situacijama a naročito gde je loš prijem signala, jednaka ili možda čak i bolja na ultri. Glavni razlog tome je dosta bolji prijem signala na s25u, plus opcija da se onemogući 2g tako da i u teškim uslovima telefon se bori da ostane na 4g. Meni je na poslu izuzetno loša pokrivenost i sa 16pm sam gotovo uvek bio na E dok se 25u jedna do dve crte na 4g i to je bio jedan od ključnih razloga za ponovni povratak na Samsung. Isto važi i za prijem wi-fi.
U svakom slučaju, posle s23u sam hteo po svaku cenu da se udaljim od Samsunga ali sticajem okolnosti pokazalo se da je nova ultra vrlo dobar all rounder i kada bi imao krštenu biometriju mogao bih reći gotovo savršen.

Aktivirajte Connectivity Labs i ugasite Wi-Fi 7 mod, ko nema potrebe za istim (ako nemate WiFi 7 router ili AP). Ne košta ništa da probate, vidjeh po netu da su ljudi javljali da pozitivno djeluje na bateriju, ja ugasih danas pa ćemo vidjeti kroz par dana.

I dalje mi brlja Viber - nema zvucne poruke. Kad restart tel proradi...Ali smara. Ali desava se i na drugim markama tel - resenje ?

Meni radi normalno na S25U, nema pravila izgleda.

I meni viber normalno radi, doduse jedno vreme je isto brljao u smislu da mora da se udje u viber da dobijes poruke.

I kod nas(sin, supruga i ja) S25 Ultra, A56 i Xiaomi Mi 10T Pro) Viber radi normalno, i do sada nismo imali problema sa njim.

Kod mene radi ovo malo sto koristim, ako izuzmemo poruku "retrieving new meassages". Najgora bloat aplikacija ikad, popularna samo u srb.

I na s25 i s25u mi radi normalno, samo sam dozvolio neogranicen rad u pozadini i ustedu energije iskljucio.

Vrh Dno