Šta je novo?

Таблет за навигацију

jubej

Cenjen
Učlanjen(a)
09.01.2015
Poena
155
Поздрав. Нисам никада користио таблет, а размишљам се о куповини једног који би ми служио превасходно за навигацију (возач сам камиона) и за интернет. По могућству не много скуп, јер постоји и вероватноћа крађе, па да не плачем много за њим. Да ради нормално када има учитане све мапе европе, гугл мапс, и бар још једну апликацију за навигацију (на мобиlном користим Sygic). Хвала за препоруке.

Ja koristim A9, odličan, brz, veliki ekran, na njemu Sygic, TomTom, Magic Earth, OsmAnd+, Maps.me pa ih menjam kad mi dosade. Ima i verzija sa LTE, nešto je skuplja.

Ne znam koliko taj vakuum može dobro da drži ako je tabla reljefasta.

Хвала. Да ли би овај носач био довољан, или мора неки јачи? Који ти кори
Mislim da ne bi.Težak je tablet. Ja koristim dupli magnetni zalepljen na glatku površinu kod radija. Metalne pločice su između tableta i futrole.

Prilozi

• IMG_1918.jpg
    IMG_1918.jpg
    173.2 KB · Pregleda: 65
  • IMG_1916.jpg
    IMG_1916.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 63
  • IMG_1912.jpg
    IMG_1912.jpg
    129.6 KB · Pregleda: 64
@jubej ako si profesionalni vozač kamiona trebao bi da povedeš računa na veličinu ekrana koja je dozvoljena da bude uključena u kabini za vreme vožnje u EU.
Iz istog razloga ni jedna tipska "profi" navigacija Garmin Dezl i Tom Tom nemaju veći ekran od 7 inča.

Taj samo 8/128 a nosači su ovi
Хвала на одговорима! Заборавио сам да те питам, када се поставе носачи, залепе, да ли могу после да се одлепе па поново залепе, или када их једном поставиш то је то? Мењам камион па због тога питам.

Mogu se odlepiti ali ne i ponovo prilepiti kao prvi put. Možda je za tebe bolje rešenje neki vakuumski nosač koji ide na vetrobran, ovako nešto.

Moja ti je preporuka da koristiš telefon. Po meni je tablet za tako nešto vrlo loš izbor. Prvo zauzima mnogo, drugo veliki ekran zna da odvuče pažnju od vožnje. Pogotovo noću. Ja čak smanjujem osvetljenje i na ekranu za pokazivanje brzine i ostalog. Imam i fabričku navigaciju u autu i ona je idealnih dimenzija - oko 7 inča. Ali je ne koristim često. Ima nove mape, ali je softver stari i nije udoban za korišćenje.
I ja koristim najviše Google Maps i Sygic. Ne znam da li imaš opciju u Sygicu Head-up Display. Ja imam premium pa je često koristim. Prava stvar za noćnu vožnju.

Nazad
Vrh Dno