Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

ne mozes da ugasis solarno punjenje, u tome je i fora. za ljude koji dosta vremena provode napolju, zapravo i jeste neograniceno trajanje baterije.
Ma ne to, dopunio ga je na 100% od juče.
Nemoj samo da navučeš melanom zbog Garmina :)
To se ne dešava nikom ko je redovno napolju, čak i što više na suncu. Off-topic, ali nadam se koristan.

Rizični su ljudi koji funkcionišu po principu ekstrema, ne izlaze napolje mesecima, pa odu na more i spale se.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ozbiljno? Nisam to znao.

Prilozi

• Screenshot_20250826_144922_Edge.jpg
    Screenshot_20250826_144922_Edge.jpg
    536.4 KB · Pregleda: 86
Ma ne to, dopunio ga je na 100% od juče.

To se ne dešava nikom ko je redovno napolju, čak i što više na suncu. Off-topic, ali nadam se koristan.

Rizični su ljudi koji funkcionišu po principu ekstrema, ne izlaze napolje mesecima, pa odu na more i spale se.
Daj bože da je tako. Lista faktora rizika za melanom postoji a kao protektivni faktor se ne pominje da treba pojačati sunce kako bi se smanjio rizik od dobijanja melanoma. Popričao sa dermatologom. Lako je izguglati faktore rizika za melanom.

Odosmo mnogo u off, ali melanoma pratkično nema kod ljudi čije zanimanje je napolju. Doprinos ovih satića je da se bude što više napolju i što više aktivno. Neću dalje, dovoljno sam skrenuo sa teme.

Jel prodaje kod nas neko Polar i Coros.
Suunto znam da ima u prodavnici kao i Garmin.

Imam Garmin Venu 2 plus i Galaxy watch 8 classic i bilo bi mi interesantno da uporedim iz provog lica utiske.

Coros prvi sam uzeo u Intersport, davno, nakon čega nikad nisam video zvanično kod nas. Ako nemaš pristup inostranstvu, KP jedino, a informišeš se sa neta, youtube pre svega, gde su ih stvarno sve detaljno pretranžirali.

Koji te Coros interesuje? Ima supruga Venu i Venu 3s, samo Pace serija je plastična i sad Nomad, svi ostali su titanium/safir.

Moze li preporuka za sat do maksimalnih 250e ? Koristio bi se prvenstveno samo za trcanje a mozda nekad i za plivanje. Totalni sam pocetnik u trcanju i verujem da mi mnogo opcija na satu nece puno znaciti. Koristio bih Garmin HRM Dual traku jer nju imam zbog biciklizma. Razmisljao sam se o Forerunner 165 ili Amazfit T-Rex 3 ali kod Amazfit mi se ne svidja mnogo dizajn.

165 ti je odličan izbor, ali prati i 265, viđao sam nove i za 270 ,sad koliko vidim najjeftiniji je 290eur...

165 ti je odličan izbor, ali prati i 265, viđao sam nove i za 270 ,sad koliko vidim najjeftiniji je 290eur...
Da, 265 je 290e i to bez garancije, da li ima primetne razlike izmedju 165 i 265 osim sto 265 ima touchscreen koji ne znam koliko je znacajan?

Bez da ulazim u ostale razlike, nemoj da ti tač bude stavka koja prelama.

Bio sam 4 godine bez tača, trebalo je više od mesec dana da počnem da ga koristim. Sada mi je zgodan za dve tri funkcije (recimo, svakog dana pokrećem neke štoperice, pa mi je zgodnije sa tač, nego na dugmiće), sve ostalo, sasvim lepo i bez tač.
E, da, navigacija kroz mape je lakša, ali dva navedena modela nemaju mape, pa je to nebitno.

Bitno je da oba modela imaju i open water swim, jer je do pre neku godinu na entry modelima bio samo pool swim.

Da, 265 je 290e i to bez garancije, da li ima primetne razlike izmedju 165 i 265 osim sto 265 ima touchscreen koji ne znam koliko je znacajan?
Glavne razlike su multiband GPS na 265 koji je precizniji od onog u 165, default memorija za muziku (meni jako bitna stavka pošto uglavnom trčim sa slušalicama), 165 moraš posebno da trzis Music verziju da bi ovo imao. Ostalo su nijanse tipa neke napredne metrike za trčanje na 265 ili multi sport mod, ali tebi verovatno manje bitno

@zvrk100 Osim onog sto je djurkas vec naveo fr165 vs fr265 nema training status i training rediness metriku.
Nema gyroscope senzor (mislim da satovi koji imaju senzor koriste kod plivanja).
Ima samo osnovne vezbe nema npr e-biking, mounbiking, commite i sl.
I malo je manji sat: 43 vs 46mm.

@PJ meni je stoperica podesena na hot key, nikad nisam koristio touch za to :)

@PJ meni je stoperica podesena na hot key, nikad nisam koristio touch za to :)

Nisam dobro napisao, ne koristim štoperice, već countdown tajmere. Imam nekoliko predefinisanih koje pokrećem, praktično na dnevnom nivou. Eto ispade još jedan plus za tač. Kada je pokrenut tajmer, na home screen imam upadljivu crvenu ikonicu koja otvori tajmer koji trenutno vrti.

Garminova traka za konje pre pametnog prstena za ljude nije bila na mojoj bingo listi 🤣

ali eto, ko ima konja, može da prati i njegov velnes.

da li radi i za ponije? 🤔

sunnto race s nema Vomax koliko ja vidim morace na garrmin da se predje ili ima neki drugi predlog...

VO2Max lagano proceniš kuper testom.

Imaš bezbroj online kalkulatora, ne moraš ni sam da računaš, samo uneseš koliko metara si istrčao za 12 minuta.

Ne znam da li je šala? flashlight?

Prilozi

• RDT_20250828_1452091117527408613784157.jpg
    RDT_20250828_1452091117527408613784157.jpg
    131.5 KB · Pregleda: 67
To govorim, samo pitanje vremena kada će svi da ubace kao standard. To bar nije skup i komplikovan feature, svetleće LED diode.

ajmo Jojo u preorded 😁

Mislim da garmin drzi patente na led light u satu, ne znam kao su ga zaobislu, mozda je u narukvici?

Garmin ima patent na njihove lampice, što ne znači da niko drugi ne može da ih ima.

mogu recimo biti u narukvici kao što kažeš, mada će to zakomplikovati 3rd party narukvice, mogu biti dve ili tri odvojene led lampe da budu kao farovi, da nisu spojene kao kod Garmina, da se drugačije uključuju itd.
Garmin ima patent samo na taj njihov oblik i način na koji je integrisano.

Ako je u pitanju Garminov patent 11711877 B2 - koliko vidim to se odnosi na svetleće elemente na satu koji reaguju na senzore pokreta. Na Forerunner-u 970 se to manifestuje tako da kada se trči u sumrak ili u mraku sat pokušava da sinhronizuje blinkanje lampte sa kadencom.

Baš bi bilo ludilo da su patentirali obično LED svetlo na satu - a i ovo što jesu patentirali mi zvuči suludo.

Nazad
Vrh Dno