Evo da javim ishod mojeg apliciranja, bilo je problema ali imaju odličnu tehničku podršku tako da je sve za 1 dan rešeno.
1. Pre dogovora sam uzeo Xplore Sport pošto sam A1 korisnik mobilne da probam besplatan period da vidim da li mi se sviđa platforma. Na dan montaže ujutru sam deaktivirao taj dodatak jer sam sumnjao da može da napravi problem. Po instalaciji se ispostavilo da vuče podatke tog paketa a ne Duo Plus koji uvodim. Ovo se desilo zato što iako deaktiviran "dodatak" ostaje aktivan 1 mesec. Meni nije bilo bitno odmah da se reši jer imam uslugu SBB još 2 meseca. Prijavljeno call centru, posle sat vremen zovu iz call centra da detaljno opišem problem. Sat vremena nakon toga me zovu i kažu da ne mogu odmah trajno da reše već će u okviru "dodatka" otključati sve kanale da mogu da gledam iako sam im napomenuo da mi nije hitno uopšte. Posle pola sata me zovu i svi kanali otključani u okviru "dodatka". Kažu mi da će uskoro rešiti skroz i da ću morati ponovo da se ulogujem. Uveče posle nekih 12 probam i ne mogu da udjem mora reste lozinke, uradim i to ali ne može. Kontam verovatno će preko noći to leći i probam ujutru i sve radi. Verovatno je neki dev čačnuo u bazi i posle refresha bio sam na novom paketu.
2. Na ugovoru je greškom stajalo da imam 3 meseca skyshotime umesto 6 i nema netflix-a iako na aplikaciji je sve kako treba. Da se razumemo ne treba mi ni Sky ni Netflix koristim Stremio sve u 16 ali ako smo tako dogovorili neka tako i bude u ugovoru. Znači nisam potpisao ugovor a oni su sve odradili kao da jesam. Ovih dana samo treba ispravnu verziju da potpišem u poslovnici.
3. Brzina neta mi je pri instalaciji bila 660 i upload 360 da bi uveče down bio 300 a upload 360, to sam im provukao u jednom od razgovora i to je rešeno danas je opet 660/360. Tokom montaže sam neke stvari i ja uradio jer sam želeo da postavim ruter kako meni odgovara. E da tu ima jedna čudna stvar kao da je A1 logo naopak, prosto mi je nelogično da lan portovi budu sa gornje strane. Naravno okačio sam ga da logo bude naopako i da mi sve konekcije budu sa donje strane.
4. Apliacija je definitivno brža od EON-a tu nema dileme, šalta kanale skoro pa instant i premotava brže. Jedino što prenos kasni u odnosu na coax pa sam juče znao da je Zvezda dala gol 30 sekundi pre nego sam ga video. Ovo može onima koji prate fudbal da bude problem.
5. Stremio sa RD radi kao da mi je film/serija na HDD. Matrix od 70GB premotava bez buffer-ovanja.
Što se mene tiče apsolutna preporuka. Devojka sa kojom sam kontaktirao profesionalna maksimalno sve je ispoštovano i odradjeno profi.
Ono što sam dobio je 12m gratis sa 2 Boxa bez naknade. Koliko sam razumeo ovih 12m daju do kraja meseca posle 6 kao što je na sajtu.
Nadam se da će moje iskustvo i dalje biti ovakvo, da ne bude da sam izbaksuzirao
P.S. Boxove još uvek nisam testirao i dalje su 2 EON boxa spojena. Aplikacija je testirana na TV-u gde je Dune HD box. Ove ostale menjam ovih dana pa ćemo videti kako će se pokazati.