Šta je novo?

ThinkPad centralna tema

Uzeto je pod br3,nije za mene,sami su izabrali od ovih gore ponudjenih što sam izdvojio

Da li neispravna matična ploča na modelu T490 sa i7 procesorom može da se zameni pločom sa istog modela ali sa i5 procesorom, da li su iste ploče u pitanju ? I da li se neko bavi servisirsnjem ovih ploča da pogleda da li može da se vrati u život ?

Не могу никако да упалим t15g gen1.
Батерија била при крају, нисам био код себе па сам његов оригинални 230w пуњач ставио у најближу утичницу која је била лопов са трофазне на двофазну, нисам ни приметио. Лаптоп се није ни пунио тада, исто у журби нисам приметио. Само се угасио, дошао до краја батерије.
Променио утичницу, покушао да га упалим, биос само избацио поруку да је батерија критично мала, онако запиштао и угасио се.
Од тада било која утичница, никакви знаци живота, не светли ни она лампица што је индикатор пуњења. Узео други пуњач неки, 45w али исто ништа, ни та лампица да засветли.

Шта мислите, шта може бити проблем, он нема на себи неко ресет дугме. Да покушавам да отворим батерију вадим и враћам? Видим неко негде помиње исти поступак али за ону малу CMOS, да и то може бити проблем.
Или је просто матична.

И наравно ако имате препоруку, неки сервис добар за њега.

Za početak probaj da izvadiš bateriju, pa da upališ bez nje. Imao sam takvu situaciju na T460s.

Otkači BIOS bateriju na par sati. Tako su meni crkavali u firmi, samo ode, bez pozdrava.

Оставио сам за ноћас на пуњачу, негде у пола ноћи видим иза светли лампица за пуњење. Узимам га јутрос, он на 100%, мало га користио без пуњача да скинем који проценат, пробам опет пуњач, не реагује. Не пуни и не светли лампица иза.

Оставио сам за ноћас на пуњачу, негде у пола ноћи видим иза светли лампица за пуњење. Узимам га јутрос, он на 100%, мало га користио без пуњача да скинем који проценат, пробам опет пуњач, не реагује. Не пуни и не светли лампица иза.
moguce konektor punjenja ili neka elektronika brljavi.Proveri ako podrzava punjenje preko type c pa tako da napunis.Mozda je i punjac crkao treba sve proveriti

Imao sam slične simptome (samo bez ubadanja punjača u neku budževinu sa trofaznom strujom :ROFLMAO: ) na T14s G2, ali tu je USB port za punjenje, tj oba TypeC porta su umrla i nije bilo moguće punjenje, srećom, bio je u ~30. mesecu garancije (od 36) pa je zamenjena cela matična u ovlašćenom servisu.

Ovde je stari kockica port za punjenje pa ne verujem da je ta problematika, i ja bih najpre posumnjao da je vrisnuo punjač, ali kaže čovek da je probao posle i sa nekim 45W punjačem, doduše, to je dosta slabije od stock 250W, ali bi morao makar da upali lampicu i vrati poruku da je punjač slabiji od predviđenog. Na kom punjaču je proveo noć, pa se napunio na 100%, originalnom ili tom 45W zamenskom?

moguce konektor punjenja ili neka elektronika brljavi.Proveri ako podrzava punjenje preko type c pa tako da napunis.Mozda je i punjac crkao treba sve proveriti
Не иде пре Ц пуњење нажалост.
Imao sam slične simptome (samo bez ubadanja punjača u neku budževinu sa trofaznom strujom :ROFLMAO: ) na T14s G2, ali tu je USB port za punjenje, tj oba TypeC porta su umrla i nije bilo moguće punjenje, srećom, bio je u ~30. mesecu garancije (od 36) pa je zamenjena cela matična u ovlašćenom servisu.

Ovde je stari kockica port za punjenje pa ne verujem da je ta problematika, i ja bih najpre posumnjao da je vrisnuo punjač, ali kaže čovek da je probao posle i sa nekim 45W punjačem, doduše, to je dosta slabije od stock 250W, ali bi morao makar da upali lampicu i vrati poruku da je punjač slabiji od predviđenog. Na kom punjaču je proveo noć, pa se napunio na 100%, originalnom ili tom 45W zamenskom?
Био је на 230w целу ноћ.
Није лаптоп код мене дуго па не знам како се понаша иначе, али колико сам читао могуће је да кад оде батерија скроз у нулу, треба му неко време на пуњачу да уопште упали ту лампицу и крене да пуни. Али током дана је био сигурно једно 3 сата у континуитету и ништа. Можда га је шокирало извлачење батерије и враћање увече, а онда и оно ресет дугме што сам дрндао.
Али опет, што је онда пунио током ноћи, а онда опет ујутру није, ништа ми ту није јасно.
А без батерије, коришћење лаптопа скроз нормално никакве аномалије.

Можда сада када бих искористио тај 45w, док лаптоп ради, можда би било океј, у смислу да хоће да пуни само спорије.

Nazad
Vrh Dno