Šta je novo?

Počinje školska godina, ovo su tri telefona kao dobar izbor za đake i studente

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
telefoni-za-dake-i-studente.webp

Počinje školska godina, ovo su tri telefona kao dobar izbor za đake i studente​

Otkrijte tri telefona idealna za studente i đake zbog odličnog odnosa cene, mogućnosti i performansi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...-telefona-kao-dobar-izbor-za-dake-i-studente/

Ja bih preporučio još i Poco X3. Ćerka ga ima godinama i svake godine je imala sve petice.

• Like
Reagovanja: uji
Meizu mblu 21 uz kupon od 3000 preko Temu pa izađe oko 50€ i dosta je. Ako oće, nek si kupi bolji!

Najgora greska, koju sam kao roditelj radi svog komfora uradio, je kupovina smartphonova deci...
Mislim da nisam jedini, i da ce retko ko i da se javi iz istog razloga..
Momci su sad vec skoro punoletni i u fullu navuceni na taj majusni ekran (jedan vise, drugi manje... inace su blizanci).
Imaju i gejming masine odavno...

@Uriel
Evo je scena od pre 5-6 godina, jedan je zaglavio radi upale uveta u domu zdravlja dok smo bili na selu,
i doktorica ispred njega stavlja taj telefon sa brojcanikom, i kaze ajde sad nazovi mamu, tatu...
On je poceo da touchuje brojeve kroz rupe!

Nije on bio kriv, ja sam!
Ja sam podbacio kao roditelj!
A sve zbog licnog komfora, i one odavno poznate "pa i druga deca imaju, nemoj da ih cinis odbacenima...".
(Nesto kao za airmax patike, ali to nisam dozvolio nikad... neka kupe sami kada zarade)
Jedino sto sam uspeo je da ih sacuvam od socijalnih narcis mreza do neke 16.-te...

EDIT:
Deci ne trebaju pametni telefoni, njima treba dosada... jer iz dosade i razmisljanja se radjaju neverovatne ideje.
I naravno, ako deca rastu u muci (bez dinara) to je mozda jos jaci motiv da nesto naprave od sebe u zivotu.
Inace, tesko.

Poslednja izmena:
Sve znam, sve se slažem ali ***.
Podbacio takođe.
Dugo sam žalio što nismo imali ovu tehnologiju kad smo bili klinci, ali sada mislim da smo bili srećni što je nije bilo.

Realno. Meni krivo sto smo konje zamenili kolima. Znas kada pijan na konju moze da zgazi nekog? Nikada! Samo padne dole i slomi vrat a ne ovako uvije ko zna koliko u crno. Ne bi imali ni mikroplastiku nigde. Mhm. Eh zivote, lutalico.

Najgora greska, koju sam kao roditelj radi svog komfora uradio, je kupovina smartphonova deci...
Cenim iskrenost ali nisi podbacio sto si uzeo fonove vec sto nisi objasnio kako da izvuku najbolje iz njih.

Dugo sam žalio što nismo imali ovu tehnologiju kad smo bili klinci, ali sada mislim da smo bili srećni što je nije bilo.
Ja zalim sto je nisam imao... koliko sam znanja propustio...

Ok, ti si vrv uspeo u tome, da koriste dobru stranu interneta, ja nisam..
Igrice samo, umesto guglanja koriste youtube search...
Vidi, divim ti se kao ocu ako si uspeo da ono sto si ti proziveo da preneses na njih, iskreno.
I ako jesi, napisi recept :)
Ali da bude blatantan savet, a ne demagoski..

Ja nisam uspeo u tome, a pricao sam i pokazivao, jednostavno ih nije zanimalo.
Zaista bih voleo da cujem tvoje iskustvo (bez ironije).

Sto detaljnije, u svakom uzrastu, to bolje.

Poslednja izmena:
Kao klinac kupio sam sam sebi telefon siemens s25 otac nije hteo ni da prica da mi uzme tel jedino sto mi je uzeo jeste SIM Mobtel koji je kostao 200DM dok siemens je bio oko 800DM kad sam sebi kupio telefon sa svojih 10 godina objasnio mi je zasto nije zeleo da mi kupi telefon vec sam morao sam… da bih naucio da cenim … i hvala mu na tome…

Jeste, jos nam Ana eseji fale ovde... :)
Ne postoji univerzalno pravilo, svako zna svoju decu najbolje

Vrh Dno