Šta je novo?

A1 optički internet

Da upravo su i meni tako rekli i to više njih. Kao sad mts daje na malom broju lokacija ali od novembra će dati svugde.
Ispada da nema veze s vlaknima

Uveo danas A1 optiku u Nišu Za sada sve ok. Pohvalio bih samo lika koji je izvodio instalaciju. Ako treba neki info pišite.
Interesuje me kakav je interfejs kod stb-a da li radi fluidno ,koliko brzo menja kanale kvalitet slike jel nije komplikovan za korišćenje.Kako radi wifi da li ima stabilnu brzinu...I ja sam iz Niša pa se još uvek razmišljam ako nije problem javi utiske

Nisam iz Nisa ali da odgovorim.
Klasican ATV interfejs. Kao EON box. Brzo se menjaju kanali,slika je dobra,meni lepsa nego na EON-u i Move. Brzina na wifi je konstantna blizu deklarisane. Wifi 6 je ruter. Aplikacija je malo cudna,ali se covek privikne. Ima nekih stvari koje mi se svidjaju.

Da li je tv preko boxa tj ott ili ide preko kabla gde nema kašnjenja?

Preko boxa je.

Da li A1 ima na optici neki paket kao sto je u mts-u box 3, ili moram sam da kombinujem?
Istice mi box sledeceg meseca pa razmatram A1 kao opciju, ali ne nalazim kombinaciju tv, net i mob kod njih.
Optika je doduse postavljena na ulazu u zgradu, ali pretpostavljam da im ne treba mnogo da je sprovedu dalje.

Kog interfejsa? Ako mislis na box isti je kao kod bilo kog ATV boxa. Kao da koristis Eon ili Mibox sa ATV izdanjem.

ima na yt-u slovenački xplore tv upustva i samim tim i interfejs
isto sve valjda

Da li njihov smart box ima samo aplikaciju za gledanje tv kao kod mts iris ili su kao na eon boxu dostupni youtube itd.... I da li se povezuje samo bezicno ili moze preko lan kabla iz modema za internet koji se dobije kod a1, da li su kao kod mts-a portovi 1 i4 za net a 2 i 3 za tv ili ne, i da li se vecina kanala barem onih elementarnih rts prva pink pinkovi filmski itd mogu vracati unazad kao kod mts-a ili je to znatno manje...

Kog interfejsa? Ako mislis na box isti je kao kod bilo kog ATV boxa. Kao da koristis Eon ili Mibox sa ATV izdanjem.
Kakva je priča sa apkikacijom? Vidim 5 uredjaja a istovremeno 3. Ako dobijem.od njih 1 box a imam još dva. Na ta druga dva mogu da instaliram smart aplikacije?

@KOVACUE box je ATV tj isti interfejs kao Eon box . Ima lan port i wifi. Povezujes kako ti odgovara. Sertifikovan je za Netflix. Nema rezervisanih portova na ruteru za tv. Ruter je wifi 6. Svi kanali imaju opciju vracanja 7 dana unazad a imas i opciju snjimanja sadrzaja nekih 90 dana valjda. Sve Arene (i ove nove) su u osnovnom paketu.
@emaremare ne prave razliku izmedju atv i obicne aplikacije. Znaci da pored boxa koji si dobio mozes da instaliras jos na dva druga boxa.

Nadam sw samo da imam njihovu optikunu zgradi. Njihova ponuda je trenutno definitivno najbolja.

Nadam sw samo da imam njihovu optikunu zgradi. Njihova ponuda je trenutno definitivno najbolja.
Ne mora njihova infrastruktura, sad su me zvali i kazu moze i preko MTS infrastrukture.
Ponuda je odlicna pitanje samo kakvu opremu imaju, moze li da se bridguje Ont itd.
Ako moze neko da kaze koja tacno oprema i HW karakteristike.

Da da ponuda je baš dobra. Imam promo Xplore sport na mob paketu pa ću da probam da vidim kakva je platforma. Ako je ok ćaobzdravo SBB i muflonske ponude.

Jel se zna da li su natovani?
Ne vidim da nude staticku IP.

Kakva je priča sa apkikacijom? Vidim 5 uredjaja a istovremeno 3. Ako dobijem.od njih 1 box a imam još dva. Na ta druga dva mogu da instaliram smart aplikacije?
Box se ne vodi u broj 5/3. Pored boxa mozes da instalias ukupno 5x a da istrovremeno koristis 3. NEma ogranicenja koliko android/android tv/lg webos/hisense vidaa/web browser

Skontao sam u medjuvremenu ali samo da razjasnimo. Da li box ulazi u ta 3 aktivna? Verujem da da

Ulazi box sad sam proverio.

Izgleda da je većina pogrešno razumela ni u jednom mestu ne koriste mts optiku za pružanje usluge,već koriste postojojeće instalacije mts koje su u tvom stanu gde imaju svoju optiku pošto za internet koriste istu opremu ko i mts.

Da odgovorim sam sebi posto sam procitao od pocetka temu.
Natovan ali moze da se kupi staticka IP(ko sto rece kolega)
ZTE je oprema. Aplikacija moze da se instalira na sta god tako da njihov box nije ni bitan.
Ovo sto iznad kaze DareA nisam siguran sta znaci ali meni definitivno nisu dovukli svoju infrastrukturu vec bukvalno kace na MTS orman.
Hocu reci u ulici/kraju nema njihove optike, za sad.

Sad bas gledam, da li je moguce da su se i ovi iz A1 prodali i da nema u ponudi Nova, N1, Insider i ostali normalni programi ....ili ja to nisam dobro video??

Kakvi bre ci moduli? Ne ide televizija preko kabla.

Vrh Dno