Šta je novo?

Amazon Fire TV

Prilikom svakog prvog ukljucenja fire Tv sticka 4k (2gen.)2023 na tv stick prikazuje rezoluciju filma u 1080p.To isto stoji na Developer Tools Meny na sticku.Podesavanja su na 4k na stiku kao i na tv.Koristim Netflix Premijum paket gde su jasno oznaceni filmovi u 4K.
Neki put pomogne reset iskljucenjem napajanja stica i tv(Hisense U7QF).Koristim ARC HDMI. Da li neko ima objasnjenje i savet?

Prilikom svakog prvog ukljucenja fire Tv sticka 4k (2gen.)2023 na tv stick prikazuje rezoluciju filma u 1080p.To isto stoji na Developer Tools Meny na sticku.Podesavanja su na 4k na stiku kao i na tv.Koristim Netflix Premijum paket gde su jasno oznaceni filmovi u 4K.
Neki put pomogne reset iskljucenjem napajanja stica i tv(Hisense U7QF).Koristim ARC HDMI. Da li neko ima objasnjenje i savet?
Iako nemam direktan odgovor na tvoje pitanje imam jednu sugestiju cisto da ne bude zabune.
Amazon Fire Stick je izvor video i audio signala (streaming uređaj), a ARC HDMI port je namenjen za povrat zvuka sa TV-a ka soundbaru/risiveru.

✔ Dakle:

Fire Stick nema nikakvu korist ako ga priključiš baš u ARC HDMI port.

Možeš ga priključiti u bilo koji običan HDMI ulaz na TV-u (HDMI 1, 2, 3… svejedno je)

Da,u pravu si,nisam do kraja sve napisao.Probao sam i na ostala tri HDMI porta,isto.Sada je utaknut u IN HDMI sound bara Hisense AX5125H.A sound bar u ARC Tv.Posle svih mogucih resetovanja sada je Ok.Kada zavrsim gledanje filma gasim tv i veceras ponovo startujem pa cu da vidim.Promenio sam i HDMI kabli Ugreen koji je bio prikljucen sa sound bara u tv i stavio kabli koji je dosao sa barom.

Da li je uzrok stabilnijem radu stica promena HDMI kabla?To znaci da Ugreen HDMI nije kompatibilan sa konekcijom sound bar(ARC) i Tv (ARC)??HDMI kabli koje sa sound barom stigao zavrsava posao.Evo drugi dan stabilno radi sound bar ,stick i tv.

Ja sam to rešio tako što sam na svom nalogu dodao USA adresu, nađeš neki hotel bilo gde u USA. Onda ti se automatski u store pojavi HBO max. To sam saznao takođe ranije u ovoj temi.

Meni radi onaj iz Yettel-ovog paketa, najnormalnije sam ga preuzeo sa njihovog app store-a.

Ne Yettel nego HBO, pa ako ga imas besplatno kroz Yettel samo ga aktiviras

Može li link za Iris app.
Našao sam ovde na temi neke linkove iz 2023.g, ali ne rade.
Probao Iris smart V 1.99.50 (samo sam to našao na netu), ali ne radi tj bude samo crn ekran i nema dalje.

Pozdrav. Gledao sam ali nisam uspeo ništa da nadjem pa možda neko može da mi pomogne.

Pokusašvam drugaru da pomognem oko firetv, ja ga nemam i nisam ga do sada koristio tako da je i meni ovo novo.

Hteo je da instalira na njega Adria Telekom koju koristi na drugom uredjaju. Medjutim nikako ne uspevam da instaliram.
Skinem na telefonu jednu apk verziju, pošaljem na fire tv, instaliram je ali neće da je pokrene. Mada je ta verzija starija, negde iz 2022.
Problem je sto najnoviju verziju aplikacije nalazim jedino u formatu xapk koji nisam siguran kako da instaliram na firetv.

Skines xapk fajl prebacis na fire uredjaj a na njemu instaliras neki od xapk ( apks) instalera ( svi koji nude xapk fajlove da se skinu daju i objasnjenje i kako instalirati i program za to ) da se skine i preko njega instalis Adria ( videces nije nista komplikovano ) ima i program da raspakuje i odradi xapk to apk ( AntiSplit M )

Pozdrav. Gledao sam ali nisam uspeo ništa da nadjem pa možda neko može da mi pomogne.

Pokusašvam drugaru da pomognem oko firetv, ja ga nemam i nisam ga do sada koristio tako da je i meni ovo novo.

Hteo je da instalira na njega Adria Telekom koju koristi na drugom uredjaju. Medjutim nikako ne uspevam da instaliram.
Skinem na telefonu jednu apk verziju, pošaljem na fire tv, instaliram je ali neće da je pokrene. Mada je ta verzija starija, negde iz 2022.
Problem je sto najnoviju verziju aplikacije nalazim jedino u formatu xapk koji nisam siguran kako da instaliram na firetv.
kako instaliras? Adblink? Avtools? Mislim da avtools za telefone podrzava xapk

Skines xapk fajl prebacis na fire uredjaj a na njemu instaliras neki od xapk ( apks) instalera ( svi koji nude xapk fajlove da se skinu daju i objasnjenje i kako instalirati i program za to ) da se skine i preko njega instalis Adria ( videces nije nista komplikovano ) ima i program da raspakuje i odradi xapk to apk ( AntiSplit M )
Da ok, tako sam radio sa apk. Samo nista od ovih menadzera mi nije na firetv dalo da pokrenem xapk instalaciju, ne prepoznaju taj format fajla.
Pošto sam prebacivao pa pokretao instalaciju na njemu, nisam diretno instalirao sa telefona pošto sam video da može i to. Tek se igram sa ovim i pokušavam da nadjem dobre aplikacije za prebacivanje.

Proguglaću malo kako da instaliram xapk, ili da ga raspakujem pa da probam, nisam znao da to može.
kako instaliras? Adblink? Avtools? Mislim da avtools za telefone podrzava xapk
Prebacivao sam preko Send Files to TV ili Local Send. Pa sam posle nekog od file menadžera pokretao apk instalaciju.

Video sam i Easy Fire Tools da mogu direktno sa telefona da instaliram na tv aplikaciju, ali nisam stigao da probam.

Ajde može neki predlog aplikacije za prebacivanje fajlova na firetv?

Ako fire stick prihvata .apk ekstenzije za instalaciju samo preimenujte xapk u apk

Prebacivao sam preko Send Files to TV ili Local Send
Pored ove dve ne vidim razlog traziti trecu al dobro , sa nekim xapk ( apks) instalerom zavrsi se posao za manje od minut ( jedan klik kao i sa apk ) kad ga navedes na fajl koji ti je vec prebacen , ako zelis da istrazujes i isprobavas druge mogucnosti i to postujem

Da ok, tako sam radio sa apk. Samo nista od ovih menadzera mi nije na firetv dalo da pokrenem xapk instalaciju, ne prepoznaju taj format fajla.
Pošto sam prebacivao pa pokretao instalaciju na njemu, nisam diretno instalirao sa telefona pošto sam video da može i to. Tek se igram sa ovim i pokušavam da nadjem dobre aplikacije za prebacivanje.

Proguglaću malo kako da instaliram xapk, ili da ga raspakujem pa da probam, nisam znao da to može.

Prebacivao sam preko Send Files to TV ili Local Send. Pa sam posle nekog od file menadžera pokretao apk instalaciju.

Video sam i Easy Fire Tools da mogu direktno sa telefona da instaliram na tv aplikaciju, ali nisam stigao da probam.

Ajde može neki predlog aplikacije za prebacivanje fajlova na firetv?
Probaj sa ove dvije instalirati koje sam ti predlozio

Ako fire stick prihvata .apk ekstenzije za instalaciju samo preimenujte xapk u apk
Važi hvala. Probaću.
Pored ove dve ne vidim razlog traziti trecu al dobro , sa nekim xapk ( apks) instalerom zavrsi se posao za manje od minut ( jedan klik kao i sa apk ) kad ga navedes na fajl koji ti je vec prebacen , ako zelis da istrazujes i isprobavas druge mogucnosti i to postujem
Local Send je odlična, koristim je odavno nevezano za ovo. Nego istražujem sve i igram se kada već imam uredjaj sada kod sebe.
Probaj sa ove dvije instalirati koje sam ti predlozio
Hoću, hvala.
E vrh. Prvo ću probati sa ovim da li radi, pa ću se posle igrati i sa xapk da vidim kako funkcioniše.

Koja fora može da bude, danas mi fire stick max uđe u update (nisam na vreme odabrao later) i reko da proverim da nisu nešto ubacili u privacy settings kad vidim u stored e-mail addresses pored mog još jedan mejl!? Klasičan, ime prezime, godište (srpsko ime)!?
Koliko se sećam, kupio sam neotpakovan uređaj. Jeste da ga nosim sa sobom na putovanja ali čisto sumnjam da je neko u smeštaju ulazio u sobu i dodavao svoj mejl!? Proverio sam na Amazon nalogu, samo je moj mejl i moji uređaji.

Kada se kupuje na Amazonu, ima opcija da se automatski poveže na Amazon nalog tokom setupa tako da je verovatno to.

Kod mene je u toj listi, uz dve tačne adrese e-pošte od kojih je jedna aktivna, u listi bila još jedna - slična i pogrešna (ime.prezime@domen sa greskom u prezimenu na kraju, x umesto c).
Amazon od mene svakako nije vid'o tu adresu, nepostojeća je.

Vrh Dno