Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

logicno je ako si u nekoj drzavi da imas za tu drzavu i drzavu odakle si, malo je nelogicno da imas i za druge drzave ako nisi tamo, po meni barem

To je prosto prepisana direktiva Evropske unije, pa je i nema previše smisla tumačiti direktno na primeru Zapadnog Balkana. Kada su je još tamo uvodili, razmatrali su da i međunarodne pozive podvedu pod isto (meni bi to bilo najlogičnije, da se u celom regionu smatra da si kod kuće i da baš sve isto važi kao kod kuće), ali se od toga odustalo kao kompromis sa operaterima (izgubili bi dosta novca ukratko), mada je naknadno i to donekle rešeno znatnim smanjivanjem cene međunarodnih poziva unutar EU. Glavno je da putnici bivaju zaštićeni od prevelikih troškova, iako se zato otvaraju vrata za različite paradoksalne zloupotrebe, poput toga da je za međunarodne pozive iz svoje zemlje isplativije imati stranu (npr. crnogorsku) karticu, koja kao radi u romingu.

@milosh30 Evo ja sam siguran, mada ja sam iz BiH, ali pravila rominga kao kod kuće bi trebala da vrijede za sve zemlje isto. Jedne prilike kad sam bio u CG, pozivao sam, osim brojeva u BiH i CG i brojeve u Srbiji i ništa nije dodatno naplaćeno. Sav saobraćaj je "skinut" od kvote "Minute ka svim mrežama u BiH" .

Da li u praksi postoji neka promocija ako se 3 MTS prepaid broja prebace u A1 postpaid?

Ne gledaju oni da li je pripejd ili postpejd, bar je tako meni rekao decko sa kojim sam pricao pre 2-3 nedelje.
Hteo sam da prebacim neke pripejd brojeve na mega plan al mi nudio i 24x50 za neo pakete.

žena mi danas šalje da joj nude neki besplatni poklon roming net za evropu, koji se kažu obnavlja svakog meseca...plaši se naravno da je ipak neka caka s tim besplatno, pa da pitam o čemu je tačno reč i jel ima neka kvaka iza toga? na postpaidu je...

Nema kvake, cak je poboljsanje, obavezno neka aktivira!

Ima besplatan net u vrednosti dodatka koji joj sleduje i posle je 1din/mb ako prekoraci, a ako ga ne aktivira 1000din je mb.

Nema kvake, cak je poboljsanje, obavezno neka aktivira!

Ima besplatan net u vrednosti dodatka koji joj sleduje i posle je 1din/mb ako prekoraci, a ako ga ne aktivira 1000din je mb.
ako sam dobro razumeo, ona ima u paketu 16gb rominga, ne dobija dodatne gb nego je povoljnost što je 1din/mb ako prekorači?

Svaka tarifa bi trebala da ima novi besplatan roaming dodatak koji ima odrednjenu kolicinu GB za prenos i kada se potrose obracunava se povoljnija cena.

Koju tarifu ima? NeoNeo?

@milosh30 Evo ja sam siguran, mada ja sam iz BiH, ali pravila rominga kao kod kuće bi trebala da vrijede za sve zemlje isto. Jedne prilike kad sam bio u CG, pozivao sam, osim brojeva u BiH i CG i brojeve u Srbiji i ništa nije dodatno naplaćeno. Sav saobraćaj je "skinut" od kvote "Minute ka svim mrežama u BiH" .
Onda je to suludo da npr.iz matične mreže u Srbiji ne možeš da zoveš besplatno brojeve u BIH, ali ako si u romingu u Crnoj Gori, možeš da zoveš besplatno brojeve u BiH.

Tako funkcioniše i roming u EU. Iz matične mreže kada zoveš drugu državu u EU tarifira kao ino poziv, dok iz rominga možeš da zoveš celu EU kao da zoveš bilo koji broj "kod kuće"

Onda je to suludo da npr.iz matične mreže u Srbiji ne možeš da zoveš besplatno brojeve u BIH, ali ako si u romingu u Crnoj Gori, možeš da zoveš besplatno brojeve u BiH.
Ja svaki dan koristim Eronet karticu u Srbiji za pozive ka BiH, CG i Makedoniji i skida mi minute iz paketa ako si ga aktivirao ili naplacuje poziv po ceni lokalnog poziva u maticnoj zemlji BiH. Sa srpske kartice, sve to bi bili pozivi u inostranstvo.

Da li je potrebno nesto menjati oko parametara da bi roming u A1 radio? Imam Redmi 12 Plus kod kojeg ne moze automatski da podesi kada provajder posalje, ili stigne poruka na kineskom... i imao sam problema u MTS jer nije hteo da radi u romingu dok nisam rucno podestio na "3gnet" APN.

U A1 vidim po defaultu mi pise za APN "internet", jel to to? Nemaju 2?

Da li je potrebno nesto menjati oko parametara da bi roming u A1 radio? Imam Redmi i imao sam problema u MTS jer nije hteo da radi u romingu dok nisam rucno podestio na "3gnet" APN.
Ne. Samo mora da bude uključen internet roming (i na telefonu i kod njih).

• Like
Reagovanja: G17
Svaka tarifa bi trebala da ima novi besplatan roaming dodatak koji ima odrednjenu kolicinu GB za prenos i kada se potrose obracunava se povoljnija cena.

Koju tarifu ima? NeoNeo?
dobila je dodatnih 6gb rominga, plus 14gb koje ima u paketu kao neo roming zona.....paket je neo super...

koje mreze se koriste za tursku posto ne nalazim na sajtu
ako se secam ranije je bila ako nema zvezdica onda moze bilo koji operater
jel i dalje tako?

Presao bi iz yettela u A1 da li ima neki agent preko koga može da se dobije paket sa 50 posto popusta

Preko A1 aplikacije imaju neku igru, do kraja meseca, flappy bird fazon. Ali ja jedva 2000 doguram, a top3, koliko je za nagradu, je 5500+. Pa probajte
Screenshot_2025-08-19-00-36-43-710_rs.vipmobile.mojvip2-edit.jpg

U Moj A1 app se pojavio kod koji omogucava 20% popusta na tarifu i tebi i onome ko iskoristi tvoj kod. Steta sto popust nije bar 50%.

Bar? Auuu,kakvi smo ljudi. Nije ni cudo kako nam ide.

Odlicno, reci mi gde ima neograniceno za 8e? Ne samo u Eu,moze i svet.

Vrh Dno