Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025)

Ja sam ta budala, trenutno nekih 90% svog "net worth-a" u banci, i to Yettelu.
Mada videcemo posle 01.09 gde cu biti. Banka sigurno. :D
Dok se ne nadje neka nekretnina.

Inace sto se tice nekih "prostih" problema, bilo aplikacija bilo web, koje ne mogu da rese tipa godinu dana, meni deluje kao ozbiljan deficit radne snage u IT sektoru njihove banke. Pa se radi samo ono sto je "kriticno", a "sitnice" kad stignu, ako uopste stignu.

...meni deluje kao ozbiljan deficit radne snage u IT sektoru njihove banke....
Ili još verovatnije loša selekcija IT-jevaca, mnogi danas imaju raznorazne diplome sa bzvz. privatnih faksova, a blage veze s vezom nemaju - znam jednog takvog koji radi u prestižnoj privatnoj kompaniji a za pisanje kod-a se pretežno oslanja na rešenja koja mu ponudi AI - moderni prepisivači...

Inace sto se tice nekih "prostih" problema, bilo aplikacija bilo web, koje ne mogu da rese tipa godinu dana, meni deluje kao ozbiljan deficit radne snage u IT sektoru njihove banke. Pa se radi samo ono sto je "kriticno", a "sitnice" kad stignu, ako uopste stignu.
Evo ja sa OTP it sektorom tri nedelje resavam da mi virtualna kartica prikazuje stanje kakvo jeste, i da me ne krajcuju u konverziji evra... Tako da svuda taj IT zabusava.

pošto provizije i mesečno održavanje računa košta uporedivo kao u mnogim drugim bankama koje nisu online nego prave banke.
Pretara ga sad, ovo uopšte nije tačno. Skoro svi imamo besplatno održavanje, zato smo i dalje u ovoj banci. Razumem frustraciju što su ti ukinuli nešto si koristio u staroj app, al valjda je već svima jasno koliko su nesposobni (pa jebeno posluju sa gubitkom), koristi to što nude, ako ima u drugoj banci nešto slično ti pređi tamo. Bar tu ima konkurencije. OK, piši im prigovore, žali se na forumu, al baš da kažeš da su troškovi uporedivi sa drugim bankama, to nije istina jer ne bismo svi mi ni bili u yettelu da je tako.

O kakvim troškovima vi pričate?
Ne plaćam apsolutno ništa banci. Prošlog meseca su oni meni platili 783 dinara što sam kod njih.
Već sam pisao: sav novac sa plate prebacim na štednju po viđenju. Ceo mesec plaćam sa kreditne kartice. Kad legne plata sledećeg meseca, pokrijem šta sam plaćao kreditnom, pa opet u krug.
Max paket - besplatan. Podizanje sa bankomata - besplatno. Plaćanje online računa - besplatno. Kreditna kartica - besplatna. Suma sumarum: nekoliko stotina dinara na kraju meseca oni meni plate. Sad će biti manje pošto su smanjili kamatu za štednju po viđenju, ali i dalje sam u plusu.
E sad, ko ulazi u kredite, dozvoljene ili nedozvoljene minuse, njemu se sigurno ne isplati cenovnik Yettel banke. Meni se isplati. Kad prestane da bude tako, pogledaću koja druga banka nudi bolje. Za sada mi je OK. Može bolje, ali je dovoljno dobro da ne tražim zamenu (za sada).
A da li posluju sa gubitkom ili ne, to je njihova interna stvar. Nemam akcije banke, niti radim tamo, pa da se brinem o tome. Siguran sam da imaju dobro plaćene menadžere da brinu brigu. Ne trebaju i mene tu.

I raiffisen, otp, bps, erstebank, aikbank i unicreditbank isto :D Ja sam iskreno u soku. Vrlo verovatno da veruju u svoj IT sistem za automatsku obnovu domaina. Sto je i na neku ruku ok, bar za SSL sertifikate je to osnovno. Jedino NLB Komercijalna veruje da ce da radi najduze od svih oni su 2022 platili 5 godina :D

Al nije mi iskreno svejedno kad vidim da yettelu istice domain za 2 meseca...
Nije vise tako sa obnovom da mora ručno da se obnavlja svaku godinu. Konkretno kod dobrog dela hosting provajdera imas opciju da ubaciš u njihov sistem automatske obnove domena na godinu dana. Koristim to za nekoliko domena kod dva različita provajdera u Srbiji već sigurno 2 godine i radi odlično.

Ljudi, na stranu domen i ostalo. Kako vi mislite da banka vrati dug od 2.5 miliona evra kako bi nastavila da radi? Taj dug će sada biti sigurno veći na kraju godine. Po nekoj logici, banka bi trebala da bude u plusu od kamate građana, a ovde se nešto dešava u pozadini ako fali 2.5 miliona evra. Dovoljno za početak, da se upali lampica da banka može da bude likvidirana svakog časa... Zar ne?

@s4m3m4n
A zašto treba da razmišljamo o tome?
Imaš li ti uvid u njihovo poslovanje i dugoročnu strategiju? Kakav im je petogodišnji plan za CAPEX ili OPEX? Otkud mogu da znam da li je taj dug planiran ili ne? I kako da znam da li će u budućnosti da bude likvidirana ili da će možda neko da je kupi? I zašto mene da to brine kao korisnika?
Ono što ja vidim je aplikacija (mobilna/web), call centar, ugovor koji mi pošalju...
Ozbiljno me interesuje, zašto bih bilo šta van toga pratio?

Ljudi, na stranu domen i ostalo. Kako vi mislite da banka vrati dug od 2.5 miliona evra kako bi nastavila da radi? Taj dug će sada biti sigurno veći na kraju godine. Po nekoj logici, banka bi trebala da bude u plusu od kamate građana, a ovde se nešto dešava u pozadini ako fali 2.5 miliona evra. Dovoljno za početak, da se upali lampica da banka može da bude likvidirana svakog časa... Zar ne?
Ta banka od osnivanja 2014. godine (Telenor, Mobi, Yettel) samo par poslednjih godina je poslovala pozitivno, u minusu su stalno. Dokle god iza njih stoji korporacija koja može da to servisira, nema nikakvih problema.

Pretara ga sad, ovo uopšte nije tačno. Skoro svi imamo besplatno održavanje, zato smo i dalje u ovoj banci.
Bank Max paket košta skoro 600 RSD mesečno, to što ti dobiješ besplatno je pod određenim uslovima ali te i dalje indirektno košta.

Za tu sumu je skroz normalno očekivati i određenu funkcionalnost na webu i u mobilnoj aplikaciji pošto sumnjam da mnogo ljudi vole da ih neko pravi budalama za njihove rođene pare, mada, čitajući ovu temu, izgleda ima i takvih…

O kakvim troškovima vi pričate?
Ne plaćam apsolutno ništa banci. Prošlog meseca su oni meni platili 783 dinara što sam kod njih.
Već sam pisao: sav novac sa plate prebacim na štednju po viđenju. Ceo mesec plaćam sa kreditne kartice. Kad legne plata sledećeg meseca, pokrijem šta sam plaćao kreditnom, pa opet u krug.
Max paket - besplatan. Podizanje sa bankomata - besplatno. Plaćanje online računa - besplatno. Kreditna kartica - besplatna. Suma sumarum: nekoliko stotina dinara na kraju meseca oni meni plate. Sad će biti manje pošto su smanjili kamatu za štednju po viđenju, ali i dalje sam u plusu.
E sad, ko ulazi u kredite, dozvoljene ili nedozvoljene minuse, njemu se sigurno ne isplati cenovnik Yettel banke. Meni se isplati. Kad prestane da bude tako, pogledaću koja druga banka nudi bolje. Za sada mi je OK. Može bolje, ali je dovoljno dobro da ne tražim zamenu (za sada).
A da li posluju sa gubitkom ili ne, to je njihova interna stvar. Nemam akcije banke, niti radim tamo, pa da se brinem o tome. Siguran sam da imaju dobro plaćene menadžere da brinu brigu. Ne trebaju i mene tu.

Apsolutno se slažem, iako me njihova trapavost, nekompetentnost, odnosno problemi prouzrokovani njihovom aplikacijom ponekad izlude.

Bank Max paket košta skoro 600 RSD mesečno, to što ti dobiješ besplatno je pod određenim uslovima ali te i dalje indirektno košta.

Bilo bi zanimljivo znati podatak koji procenat korisnika Bank Max plaća, a koji ostvaruje pravo na besplatno održavanje. Rekao bih da je velika većina na besplatnom održavanju. Voleo bih da objasniš šta to korisnike Bank Max sa besplatnim održavanjem indirektno košta?

Ma ne košta me ništa, naprotiv, koštam ja njih:
  • davali mi 6 meseci bonus kad sam prebacio platu
  • mesečno mi uplate kamatu po viđenju
  • sve kartice besplatno, uključujuči i kreditnu
  • preko kreditne trošim na odloženo do 45 dana bez ikakve provizije
  • putno osiguranje za mene i porodicu besplatno

Jedina provizija koju sam im platio za preko godinu dana je kad sam se zeznuo i digao kreditnom pare sa bankomata, al to je poptuno moja krivica. U odnosu na konkurenciju oni su najbolji izbor za najveći broj ljudi koji se iole razumeju u finansije i znaju šta treba da koriste a šta ne.

Bilo bi zanimljivo znati podatak koji procenat korisnika Bank Max plaća, a koji ostvaruje pravo na besplatno održavanje. Rekao bih da je velika većina na besplatnom održavanju. Voleo bih da objasniš šta to korisnike Bank Max sa besplatnim održavanjem indirektno košta?
Indirektno te košta jer moraš da prebaciš deo plate kod njih što znači da potencijalno samom sebi smanjuješ bonitet u nekoj drugoj banci ili moraš da potrošiš 30k RSD svakog meseca a te pare si inače mogao da plasiraš negde na štednju ili da uložiš u nešto drugo, tj. predstavljaju oportunitetni trošak.

Opet, sve to ne menja činjenicu da je suludo pravdati bilo koju banku zbog nedostatka funkcionalnosti u mobilnoj aplikaciji, ali ko baš voli, nemam ništa protiv. Ako je njima lepo, i meni je lepo.

Ne mogu da se složim sa tom logikom "indirektnih" trokovia. Ili ti neko nešto naplati, ili ne. Nije baš da je poskupeo hleb u lokalnoj prodavnici zato što mene Bank Max ne košta ništa.

Što se tiče funkcionalnosti mobilne i web aplikacije, tu nemam baš puno komentara. Nisam neki napredni korisnik, pa je meni ovo OK.
Šta imaš u drugoj banci da ovde nema? Možda propuštam nešto što nisam ni znao da mi treba.

@TinkyWinky koliko znam, osiguranje pokriva dve osobe, a ne celu porodicu od ne znam koliko članova? Ispravi me ako grešim, jer mi je ostalo da je tako pisalo. Ako si uzeo Yettel sve, onda je ok da imaš za celu porodicu.
Ovo sa plaćanjem sa kreditne kartice na odloženo, a posle izmiruješ sa drugog računa na kome ti ide kamata je super stvar, samo koliko godišnje si u plusu ako nije tajna?

koliko znam, osiguranje pokriva dve osobe, a ne celu porodicu od ne znam koliko članova?

Osiguranje mi nije uz "yettel sve" već uz kreditnu koja ide uz bank max. Osiguranje važi za supružnika (bračnog ili vanbračnog) i svu decu do 25 godina.

Ovo sa plaćanjem sa kreditne kartice na odloženo, a posle izmiruješ sa drugog računa na kome ti ide kamata je super stvar, samo koliko godišnje si u plusu ako nije tajna?

Zaista ne znam koliko sam "u plusu" niti su to neke značajne cifre koje ti utiču na standard. Zapravo sam kreditnu samo uzeo zbog putnog osiguranja, tek sam kasnije na ovom forumu shvatio kako može da se koristi za odloženo plaćanje bez provizije

Evo da ti ja kažem kako je kod mene, pošto vodim evidenciju: za poslednjih 12 meseci u plusu sam 6.225,90 dinara tj. toliko su mi isplatili na kamati.
1755257415676.png
Nekad bude više, nekad manje, u zavisnosti da li ostavljamo po strani za nešto što planiramo u budućnosti. Cilj nam je da imamo na štednji iznos sa kojim možemo da preživimo 3-6 meseci, ali nikako da postignemo taj cilj, pošto uvek ima nešto na šta treba da se potroši :)

Što kaže TinkyWinky, nisu to neke cifre, pa da planiram šta ću sa kamatom.

Ne mogu da se složim sa tom logikom "indirektnih" trokovia. Ili ti neko nešto naplati, ili ne. Nije baš da je poskupeo hleb u lokalnoj prodavnici zato što mene Bank Max ne košta ništa.
To ti misliš da te ne košta, ali gore imaš objašnjeno da te ipak košta, iako ti možda nisi toga svestan. Druga je stvar da li je tebi taj trošak zanemarljiv ili nije, to je na svakome od nas da proceni za sebe.
Šta imaš u drugoj banci da ovde nema? Možda propuštam nešto što nisam ni znao da mi treba.
Ne znam da li je ozbiljno pitanje ili ne, ali - povoljniju kamatu na keš kredite, lizing, stambeni kredit, brokerski račun za hartije od vrednosti, mnogo širi izbor debitnih i kreditnih kartica sa dosta većim benefitima, plus putno zdravstveno osiguranje koje je svemirski brod u odnosu na bedno Yettel putno iz kreditnu, alternativne investicione fondove kroz koje smanjujem godišnji porez na dohodak građana i plus dodatno zaradim na istim, 3 puta veći kreditni limit po karticama i još dosta drugih stvari koje mi ne padaju sad na pamet.

Ne znam da li je ozbiljno pitanje ili ne, ali - povoljniju kamatu na keš kredite, lizing, stambeni kredit, brokerski račun za hartije od vrednosti, mnogo širi izbor debitnih i kreditnih kartica sa dosta većim benefitima, plus putno zdravstveno osiguranje koje je svemirski brod u odnosu na bedno Yettel putno iz kreditnu, alternativne investicione fondove kroz koje smanjujem godišnji porez na dohodak građana i plus dodatno zaradim na istim, 3 puta veći kreditni limit po karticama i još dosta drugih stvari koje mi ne padaju sad na pamet.
Ozbiljno je pitanje. Ali mislio sam više na funkcionalnosti aplikacije. Zbog ovog komentara:
Opet, sve to ne menja činjenicu da je suludo pravdati bilo koju banku zbog nedostatka funkcionalnosti u mobilnoj aplikaciji, ali ko baš voli, nemam ništa protiv.
Uslovi će biti bolji ili lošiji od banke do banke. Kada mi bude trebao stambeni kredit ili nešto slično, neću ga sigurno uzeti u prvoj banci, samo zato što je "na klik".

@gdesikuco čitajući ovaj tvoj komentar, vidim da imaš dosta iskustva i da si se možda i opekao par puta dok nisi naučio. Koju bi ti sada banku preporučio, a da nema ove Yettel? Mislim meni ili nekome ko planira da prebaci svoja primanja i koristi za neke sitne potrebe devizni račun za plaćanje preko interneta.

Indirektno te košta jer moraš da prebaciš deo plate kod njih što znači da potencijalno samom sebi smanjuješ bonitet u nekoj drugoj banci ili moraš da potrošiš 30k RSD svakog meseca a te pare si inače mogao da plasiraš negde na štednju ili da uložiš u nešto drugo, tj. predstavljaju oportunitetni trošak.

Opet, sve to ne menja činjenicu da je suludo pravdati bilo koju banku zbog nedostatka funkcionalnosti u mobilnoj aplikaciji, ali ko baš voli, nemam ništa protiv. Ako je njima lepo, i meni je lepo.
30k DINARA na stednju ili da ulozis negde hahahah reci mi brate da se sprdas

Ali mislio sam više na funkcionalnosti aplikacije.
Pa sad je zapravo solidno upeglana aplikacija, lično nemam zamerki, samo mi je malo trulo da se non stop opravdava što nešto nema unutar iste jer zaboga, zašto bi neko "sa plaže" uradio nešto u mobilnoj aplikaciji. Ja prvi volim da završim što više na telefonu jer sam non stop negde na putu i non stop čekam u nekim redovima i imam baš dosta tih međukoraka u toku dana kad mogu da završim brdo nekih sporednih stvari pa da mi onda ostane više vremena za ozbiljniji rad kad ponovo sednem za komp.
@gdesikuco čitajući ovaj tvoj komentar, vidim da imaš dosta iskustva i da si se možda i opekao par puta dok nisi naučio. Koju bi ti sada banku preporučio, a da nema ove Yettel? Mislim meni ili nekome ko planira da prebaci svoja primanja i koristi za neke sitne potrebe devizni račun za plaćanje preko interneta.
Iskreno, pojma nemam. Ironično, ali Yettel je za osnovnu upotrebu sasvim OK banka, barem dok ti potrebe malo ne porastu, onda postaje nezgodno. Mislim da manje-više svaka banka sad ima OK ponudu za neke male ili nikakve pare za to što tebi treba.
30k DINARA na stednju ili da ulozis negde hahahah reci mi brate da se sprdas
Volim kako je 30k dinara u zemlji gde je medijalna prosečna plata jedva duplo toliko, u kojoj inflacija i dalje divlja skoro pa nekontrolisano mnogima ovde sprdačina.

Samo uzmi u obzir da si kupovao BTC za 30k RSD u poslednje 2 godine svakog meseca pa onda uporedi koliko bi bio danas u plusu, da ne pričamo o milion drugih varijanti. Nemam ništa protiv da ti lično doniraš 30k RSD svakog meseca Yettel banci u dobrotvorne svrhe, taman da im malo pomogneš da popune rupe u budžetu, ali malo je trulo da određuješ drugima da li im je neka suma sprdačina ili nije.

Indirektno me ne košta jer sam pre toga primao platu u MTS banci/Račun plus, gde sam plaćao održavanje. Nakon prebacivanja plate u Mobi banku tada, nisam više koristio Račun plus, samim tim mi se nije naplaćivalo mesečno održavanje, a nakon određenog vremena sam Račun plus i ugasio (dok je još mogao da se ugasi onlajna).

Tako da prebacivanje plate u Mobi/Yettel banku ne da me nije koštalo, nego sam, prvo prestao da plaćam mesečno održavanje računa (imam još iRačun u Raiffeisen banci), drugo, sav višak novca prebacivao u štednju po viđenju (oročena štednja me ne zanima, jer želim da imam novac uvek raspoloživ) i treće, izvadio kreditnu karticu (bez održavanja) kojom plaćam 99% vremena u zemlji odloženo do 15. u sledećem mesecu (mesečni trošak kreditnom karticom mi je obično 2-3 puta veći od pomenutih 30k RSD) i taj novac koji potrošim kreditnom mesečno je ustvari dodatni novac za štednju po viđenju.

Dakle, ne da me ne košta, nego potpuno suprotno.
Pa sad je zapravo solidno upeglana aplikacija

Daleko je od toga. Neke osnovne greške i nedostaci su tu preko godinu dana. Dvocifren broj istih. I to su greške tipa koje se rešavaju za par minuta posla, a oni ne mogu da reše preko godinu dana. Dakle ili je BUK sa njihove strane ili totalna neorganizovanost i rasulo ili je aplikacija potpuno zaključana u trenutnom stanju i te greške će ostati neispravljene do neke nove aplikacije za par godina, kao što u prethodnoj aplikaciji notifikacije nisu nikad proradile.

Samo uzmi u obzir da si kupovao BTC za 30k RSD u poslednje 2 godine svakog meseca pa onda uporedi koliko bi bio danas u plusu, da ne pričamo o milion drugih varijanti.

Mislim da svako domaćinstvo u Srbiji mesečno potroši prosečno mnogo više od 30k RSD u prodavnicama koje imaju POS terminal. Ova rečenica je u domenu - neću da jedem za 30k RSD da bih uložio u BTC. Maltene pišeš kao da ti druge banke daju na poklon 30k RSD. Mogao si i samo 35k RSD plate da prebaciš u Yettel/Mobi i dobiješ besplatno održavanje, taman da si svaku platu istog sekunda nakon što legne na račun prebacivao na račun u drugoj banci gde primaš ostatak plate, samo što to nema mnogo logike jer u toj drugoj banci bi uglavnom morao da plaćaš održavanje.

Poslednja izmena:
Pa sad je zapravo solidno upeglana aplikacija, lično nemam zamerki, samo mi je malo trulo da se non stop opravdava što nešto nema unutar iste jer zaboga, zašto bi neko "sa plaže" uradio nešto u mobilnoj aplikaciji. Ja prvi volim da završim što više na telefonu jer sam non stop negde na putu i non stop čekam u nekim redovima i imam baš dosta tih međukoraka u toku dana kad mogu da završim brdo nekih sporednih stvari pa da mi onda ostane više vremena za ozbiljniji rad kad ponovo sednem za komp.

Iskreno, pojma nemam. Ironično, ali Yettel je za osnovnu upotrebu sasvim OK banka, barem dok ti potrebe malo ne porastu, onda postaje nezgodno. Mislim da manje-više svaka banka sad ima OK ponudu za neke male ili nikakve pare za to što tebi treba.

Volim kako je 30k dinara u zemlji gde je medijalna prosečna plata jedva duplo toliko, u kojoj inflacija i dalje divlja skoro pa nekontrolisano mnogima ovde sprdačina.

Samo uzmi u obzir da si kupovao BTC za 30k RSD u poslednje 2 godine svakog meseca pa onda uporedi koliko bi bio danas u plusu, da ne pričamo o milion drugih varijanti. Nemam ništa protiv da ti lično doniraš 30k RSD svakog meseca Yettel banci u dobrotvorne svrhe, taman da im malo pomogneš da popune rupe u budžetu, ali malo je trulo da određuješ drugima da li im je neka suma sprdačina ili nije.
Nemam ni ja nista protiv da ti stavis na stednju 30k i da dobijas mesecno 62,5 din hahah

Mislim da svako domaćinstvo u Srbiji mesečno potroši prosečno mnogo više od 30k RSD u prodavnicama koje imaju POS terminal. Ova rečenica je u domenu - neću da jedem za 30k RSD da bih uložio u BTC.
Potpuno si promašio poentu ali nema veze, ne želim da se raspravljam dalje na ovu temu.
Nemam ni ja nista protiv da ti stavis na stednju 30k i da dobijas mesecno 62,5 din hahah
Hvala na informaciji, drago mi je da nemaš ništa protiv, imaću ovo u vidu dok posmatram svoj trocifreni višegodišnji PnL na kriptu dok računam koliko bih manje prihodovao da sam te pare umesto u kripto stavljao na 4% štednje po viđenju.

Šalim se, naravno da u životu više neću pomisliti ni na tebe ni na ovakav pokušaj duhovitosti koji otprilike taman i vredi tih 62,5 RSD sad kad budem kliknuo na Objavite odgovor.

Potpuno si promašio poentu ali nema veze, ne želim da se raspravljam dalje na ovu temu.

Hvala na informaciji, drago mi je da nemaš ništa protiv, imaću ovo u vidu dok posmatram svoj trocifreni višegodišnji PnL na kriptu dok računam koliko bih manje prihodovao da sam te pare umesto u kripto stavljao na 4% štednje po viđenju.

Šalim se, naravno da u životu više neću pomisliti ni na tebe ni na ovakav pokušaj duhovitosti koji otprilike taman i vredi tih 62,5 RSD sad kad budem kliknuo na Objavite odgovor.
Znam ja dosta takvih kao ti “kriptobogatasa” koji se probude jedno jutro i samo pocnu da placu😂ti da znas sa kriptama ne bi gubio vreme ovde sa nama “budalama u yetel banci” aj svako dobro🤣

Nigde nisam napisao da sam se obogatio od kripta, ali 300+ % PnL-a na 30k RSD je i dalje za 296% više nego 4% na štednju po viđenju u tvojoj voljenoj Yettel banci, minus 15% poreza na kapitalnu dobit umanjeno za stopu inflacije, opet ispadne preko 290% više.

Možda ne znam sa kriptama ali makar znam da koristim digitron i procentni račun. Sportski pozdrav.

Nigde nisam napisao da sam se obogatio od kripta, ali 300+ % PnL-a na 30k RSD je i dalje za 296% više nego 4% na štednju po viđenju u tvojoj voljenoj Yettel banci, minus 15% poreza na kapitalnu dobit umanjeno za stopu inflacije, opet ispadne preko 290% više.

Možda ne znam sa kriptama ali makar znam da koristim digitron i procentni račun. Sportski pozdrav.
Mislio sam da savetujes ljude za stednju u banci ali ako si mislio na nesto drugo svakako je bolje samo postoji jedan problem🤣pricamo o parama koji nisu visak nego one svakako moraju da se potrose,naprimer ja svaki mesec dam u maxi preko 30k i zato mi ovo odlicno jer svakako moram da potrosim na hranu neizbezno je samo sto umesto kesom ja stavim na karticu i placam sa karticom i svi zadovoljni.

Poenta je da niko sa dva grama mozga neće kupovati 30, 60 ili 90 hiljada dinara karticom stvari koje mu ne trebaju da bi dobio benefit neplaćanja 600 dinara održavanja. Ti si to tako otprilike predstavio, pošto si kao alternativu dao ulaganje u BTC. Onaj ko će uložiti 30 hiljada u BTC, potpuno je nevažno u kojoj banci ima koji paket i da li će za hranu i ostale mesečne potrepštine upotrebiti keš, debitnu ili kreditnu karticu. Porediš babe i žabe.

Ko ima para i vremena za bacanje ima kripto temu. Ova je o banci, tačnije Yettel banci.
Ja bih još uvek da čujem alternativu Yettel banci. Nije valjda da ni jedna druga banka u Srbiji ne postoji, da ako imam platu preko njih, da ne plaćam održavanje i da mogu besplatno da podižem keš na svim bankomatima u Srbiji? Tražim li puno?

Nazad
Vrh Dno