Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ako nekom treba voucher za popust na Net2go za HR,iskocilo mi na Instagramu malo pre...
Code: SUMMERSURF
19.92€ izadje na 10 dana uz code

Pomagajte drugovi, nemam pojma ni o čemu, a ići ću na more i treba mi neogranicen sim net da gledam košarku dok sam u Grčkoj.
Može net sa sim kartice da podrzi eon tv online?
Koji operater daje dobar net i neogranicen net?
Sim ili E-sim uzeti?
Gde, kako, može tamo negde licno u nekoj prodavnici, trafici ili mora online nege i nekako, vidim i da neke aplikacije psominjete a ja nemam pojma ni o čemu...?
Ne secam se ni da li moj S21 Ultra ima 2 mesta za nano-sim.

Ako moze jedan mali tutorijal za duduke bilo bi vam zahvalan.
iris radi preko hrvatske net2go kartice u grckoj, neogranicen je net

Da li ove Tomato kartice imaju net i u EU? Šta je najbolje za Sloveniju i Austriju, 15 dana?

Metamorfosi, drugi prst, Plavi delfin hotel, ima neko iskustva sta tu dobro radi?

Da li ove Tomato kartice imaju net i u EU? Šta je najbolje za Sloveniju i Austriju, 15 dana?
Imaju. Ja naizmenično koristim Tomato i bonbon i dok sam kod bonbon-a par puta udario FUP, kod Tomato nisam nikad, a baš sam arčio.

Kod njih su ti jedinice, kao kod A1 što je nekad bilo kod nas, pa koliko jedinica, toliko min/sms/GB.

Da li je neko skoro pokusavao sa Novotel-om kod nas i u CG? Video sam na vise mesta ovde na forumu da je to najpovoljnija opcija ali danas kad sam uzeo esim za cerku nije hteo da se poveze na net. Probao sam i manuelno da podesim apn. Pozivi normalno prolaze. Video sam u okviru app da imaju posebne roming pakete za Srb i CG…

@Cira84 Ja evo lično koristim Novotel na pretplatu jer živim u BiH. Svima sam preporučivao eSIM od Novotel-a i do sada, niko nije imao problema, kako u BiH tako i u romingu zemalja ZB.
Ključno je podesiti APN da bude novotel jer po automatizmu vuče APN od m:tel mreže. Bez ovoga, internet ne radi u romingu.
Ne znam šta se kod tebe desilo, trebao si ih kontaktirati na email ili pozivom.
Kada si podesio APN ručno, da li si ugasio pa upalio tel?
A da, kupovinom eSIM kartice si dobio 3GB na 7 dana i 50MIN, ne sjećam se da li ovih 3GB dobrodošlice važe u romingu zemalja ZB? Svakako, pokušaj dokupiti neku opciju "Internet" pa provjeri da li radi net. Takodje, uključi opciju roming podataka u telefonu.

EDIT: Važi 3GB dobrodošlice i u romingu zemalja ZB.

Poslednja izmena:
Ja sam u julu koristio Novotel u Crnoj Gori, kupio sam esim online i odlično je radio, preporuka za sve prepaid korisnike koji razmišljaju šta da uzmu u CG, a ne treba im 500GB interneta (lokalni tourist paketi su preskupi)

Radi ok tomato u Grckoj, daju i neke dodatne poklon jedinice kod uplate...

Prilozi

• Screenshot_20250811_161352_Moj Tomato.jpg
    Screenshot_20250811_161352_Moj Tomato.jpg
    75.8 KB · Pregleda: 80
Ima li tomato esim? Dosadio mi je bonbon i da vucaram fizičku karticu, a i nema naznaka da će omogućiti esim u skorije vreme...

Ja kad sam provervao nije bilo.

Edit: Guglam sad i vidim da neki ljudi iz HR pišu da ima, ali na njihovom sajtu ne nalazim ništa. Samo opcija da se naruči fizička na kućnu adresu.

Net2go Poreč Hrvatska 5g,barem radi pored A1 koji ima signal a nema protoka 😁

Prilozi

• IMG_6657.png
    IMG_6657.png
    97.3 KB · Pregleda: 59
@Cira84 Ja evo lično koristim Novotel na pretplatu jer živim u BiH. Svima sam preporučivao eSIM od Novotel-a i do sada, niko nije imao problema, kako u BiH tako i u romingu zemalja ZB.
Ključno je podesiti APN da bude novotel jer po automatizmu vuče APN od m:tel mreže. Bez ovoga, internet ne radi u romingu.
Ne znam šta se kod tebe desilo, trebao si ih kontaktirati na email ili pozivom.
Kada si podesio APN ručno, da li si ugasio pa upalio tel?
A da, kupovinom eSIM kartice si dobio 3GB na 7 dana i 50MIN, ne sjećam se da li ovih 3GB dobrodošlice važe u romingu zemalja ZB? Svakako, pokušaj dokupiti neku opciju "Internet" pa provjeri da li radi net. Takodje, uključi opciju roming podataka u telefonu.

EDIT: Važi 3GB dobrodošlice i u romingu zemalja ZB.
Bukvalno sam probao sve sto mi je palo na pamet. Pojavi se LTE na delic sekunde i odmah nestane.

Koristio sam Orange Flex po EU dok A1 nije pustio 6 GB (uz Neo Super) za Evropu. I to je super. Ne mora da se brine. Samo pazite ako potrosite. Posle ide naplata 1 din za MB.

Orange Flex uz kod FLEX za 1 PLN prvi mesec. Uzmete najveci paket. I po povratku sa puta otkazete, jer ce ici naplata. Koristite opciju top-up, pa moze preko Apple Pay.

Prica mi drugar, juce dosao iz Pefkohorija, ima tamo apartman i sklapao je ugovor sa Cosmote i ujedno je pitao radnika koju je dosao na montazu zasto je ove godine toliko los i slab protok na Cosmote. Kaze radnik da je stara i slaba infrastruktura, da mnogo novih kuca i korisnika ima, da stranci sve vise kupuju kartice za net dok su ovde i da bazne stanice ne mogu da podrze toliki broj korisnika. Kaze najveci problem je na Halkidikiju ali i u ostalim turistickim mestima dolazi do zagusenja saobracaja...

Ja sam pisao ovde za WhatsUp (zapravo Cosmote), slao speedtest sa Sitonije., sa Lagomandra plaže i tamo ide i preko 800mbps.

Međutim, ta brzina je bukvalno samo tamo, od mesta gde sam bio i probao test. Na nekim drugim mestima bude po 300-400mbps a negde, na primer sa druge strane SItonije na nekim plažama se vuče tipa do 10mbps bez obzira da li je lte ili 5g konekcija.

Takođe, lik koga znam (kod kog sam bio mnogo puta u smeštaju ranijih godina) mi kaže da je situacija sa svom infrastrukturom kritična zbog velike količine turista i da imaju problema i sa saobraćajem (to sam i sam video) i sa internetom i sa vodom!

Preporuka za karticu za Egipat? Neki esim? Znam da nije u Evropi, ali nema tema za to. Tj ima neka koja je umrla odavno.

Ja sam pisao ovde za WhatsUp (zapravo Cosmote), slao speedtest sa Sitonije., sa Lagomandra plaže i tamo ide i preko 800mbps.
Ima Vodafone ponudu neograničen net za 15€.

Meni COSMOTE očajno radi trenutno u Volosu, pa sam morao Vodafone da uzmem. Ja sam lično u poslovnici uzeo, ali izgleda da moze i onlajn čak i eSIM (ne naplaćuje se eSIM kao sto se nekad naplacivala 9.90€)

Rekao bih da taj online eSim Vodafon može samo ako si iz Grčke:
1755248213438.png

Koristio sam Orange Flex po EU dok A1 nije pustio 6 GB (uz Neo Super) za Evropu. I to je super. Ne mora da se brine. Samo pazite ako potrosite. Posle ide naplata 1 din za MB.

Orange Flex uz kod FLEX za 1 PLN prvi mesec. Uzmete najveci paket. I po povratku sa puta otkazete, jer ce ici naplata. Koristite opciju top-up, pa moze preko Apple Pay.
Mi familijarno već godinama koristimo Flex, ali ne znam šta je top-up, može objašnjenje?

Možeš da vidiš sa gazdom hotela/aparmana u kom odsedaš, pa stavi njegov broj mobilnog (to su 69x brojevi)...?

Nazad
Vrh Dno