Šta je novo?

Xbox Series X / S

Mene par godina unazad Youtube upozorava da mi nalog nije iz zemlje u kojoj se nalazim, ali mi uredno svakog meseca skine novac sa platne kartice i produži Premium Family plan. Izgleda da im je bolje da naplate išta nego ništa. A za XBox imam dva naloga turska. Čas preko jednog, čas preko drugog ne mogu da kupujem igre našom karticom. Nikad se nije desilo da su mi oba u blokadi.
Kad si poslenji put kupio kod Turaka nešto na Xbox-u?

Pre par meseci. Večeras planiram da uzmem novog Robocapa i Call Of Duty Black Ops IV. Koristim VISA prepaid karticu komercijalne banke.

Ipak ne radi kupovina ni na jednom. Piše inncorect region. Nema veze, verovatno će mi ponovo, za par meseci, skinuti ban kao i do sada. Da li bi upalilo da napravim novi nalog za Tursku, pokupujem šta treba i to je to.

Ipak ne radi kupovina ni na jednom. Piše inncorect region. Nema veze, verovatno će mi ponovo, za par meseci, skinuti ban kao i do sada. Da li bi upalilo da napravim novi nalog za Tursku, pokupujem šta treba i to je to.
Као што је већ речено, нема то везе са налогом, НЕ ПРОЛАЗЕ КАРТИЧНЕ КУПОВИНЕ, али пролазе куповине са лирама на налогу.

Dobro je da sam pokupovao zilion igara. U jednom šopingu sam uspeo za 3500din da kupim 36 igara. Najskuplja bila RDR2 oko 500din, a najjeftinije Dead Island Definitive Edition oko 20din.

Ćao ljudi pre 2 meseca sam kupio GPU preko Turske ali sam otkazao pretplatu i sada kada pokušavam kupiti ponovo kaže i "Change our Store region". Zanima me da li idalje može preko Turskog regiona ili šta. Hvala!

Više ne može, i ja sam saznao na teži način. Koliko sam skontao, ako već imaš aktivnu preplatu, skidaće ti i dalje novac sa kartice. Ali da se ponovo aktivira nova preplata ili da se kupi igra više ne može sa našim karticama.

Као што је већ речено, нема то везе са налогом, НЕ ПРОЛАЗЕ КАРТИЧНЕ КУПОВИНЕ, али пролазе куповине са лирама на налогу.
Meni ni lire ne prolaze :( Jedino je ili da kupujem preko drugog naloga ili da prebacim na neku drugu zemlju sa skupljim cenama.

Meni prolaze kartične. 😅 I to i GPU. Regularno prođe svaka kupovina evo već mesecima. Kad god sam probao. Turska. Izgleda da sam srećna manjina.

Dajte primer neke ultra jeftine igre na TR regionu, da isprobam i ja.

Ne prolazi.
Zapravo kartica koja mi je bila sačuvana ranije na nalogu je bila Unicredit MC. U međuvremenu sam taj račun ugasio pa sam sad morao da dodajem OTP MC, probao i sa Raiff Visa.
Imam još Yettel MC al mrzi me, neće proći verovatno.

Kartice ne prolaze.
Ko ne može lirama iz wallet-a da kupuje nek proba preko web-a da obrise sve kartice i adrese koje ima i preko web-a nek doda karticu ponovo sa nekom TR adresom i posle može i preko konzole da proba kupovinu. Tako je uspelo momku sa drugog foruma.

Ma onako probao, zanimalo me. Inace mi ne treba.
Jednom godisnje sredim Game Pass i to je to.
Zimi istice, ovog puta mozda i ne obnovim.
Bas slabo palim Xbox.

Kartice ne prolaze.
Ko ne može lirama iz wallet-a da kupuje nek proba preko web-a da obrise sve kartice i adrese koje ima i preko web-a nek doda karticu ponovo sa nekom TR adresom i posle može i preko konzole da proba kupovinu. Tako je uspelo momku sa drugog foruma.
Probacu ja ovo jer mi ne prolaze ni lire iz walleta iako sam ih uspesno ridimovao...javljam se i ja dal moze, promenicu i adresu

Ja imam vrlo specifičnu situaciju, visu sam uspeo da sklonim sa naloga ali master card koji je sa srpskom adresom ne mogu iz razloga sto sam preko nje kupio developer account i iako je to jednokratno bilo, pise da traje do 2074.godine hahahah toliko valjda traje ta licenca i sistem vodi to kao subscription koji je u toku i ne da mi da sklonim karticu potpuno sa naloga...divota 😅

Pozdrav, ljudi.

Vidim i po poslednjim komentarima, siguran sam da je o tome na forumu već pričano, pa vas molim da mi odgovorite ili me uputite gde mogu da se informišem.

Elem, kupio sam Series S juče i zdravlje sam izgubio dok sam uspeo da instaliram jednu igru. Ništa nije pomagalo, a na kraju je profunkcionisalo kada sam i Outlook mejl akaunt prebacio na UK, pa mi je konačno prihvatio kod sa CDKeys-a za FC 25 za UK&EU.

Sa druge strane, neka tri koda koja sam kupio prosto ne prihvata i reklamirao sam i ovi su obećali da će mi refundirati. Sad, od juče do ovog momenta sam izgubio 45 evra (kao, refundiraće) na kodove koji ne rade iako su navodno za UK.

Na kraju je ispalo da sam kupovao kodove za UK dok mi jedan ne proradi, što je suludo.

Je l' postoji neka kulturna varijanta, da sam barem relativno siguran da to što kupujem ima dobru šansu da radi?

Ja bih kupio sve legalno, ne trebaju mi nikakvi popusti, ali šta da radim kada idioti iz Majkrsofta ne podržavaju Srbiju.

Pozdrav, zahvalan unapred.

Pozdrav, ljudi.

Vidim i po poslednjim komentarima, siguran sam da je o tome na forumu već pričano, pa vas molim da mi odgovorite ili me uputite gde mogu da se informišem.

Elem, kupio sam Series S juče i zdravlje sam izgubio dok sam uspeo da instaliram jednu igru. Ništa nije pomagalo, a na kraju je profunkcionisalo kada sam i Outlook mejl akaunt prebacio na UK, pa mi je konačno prihvatio kod sa CDKeys-a za FC 25 za UK&EU.

Sa druge strane, neka tri koda koja sam kupio prosto ne prihvata i reklamirao sam i ovi su obećali da će mi refundirati. Sad, od juče do ovog momenta sam izgubio 45 evra (kao, refundiraće) na kodove koji ne rade iako su navodno za UK.

Na kraju je ispalo da sam kupovao kodove za UK dok mi jedan ne proradi, što je suludo.

Je l' postoji neka kulturna varijanta, da sam barem relativno siguran da to što kupujem ima dobru šansu da radi?

Ja bih kupio sve legalno, ne trebaju mi nikakvi popusti, ali šta da radim kada idioti iz Majkrsofta ne podržavaju Srbiju.

Pozdrav, zahvalan unapred.
Да ли си користио впн приликом активирања?

Da, sad baš čitam stranice unazad da je preporuka da se upali VPN na državu koja je prijavljena i promeni web adresa za redeem. Na poslu sam pa ću probati sa VPN-om kad dođem kući, zahvaljujem.

Ali to me sad još više zbunjuje, zašto mi je ovaj kod za UK radio bez VPN-a?

Mislim da, ako ne vijaš najbolje cene, da USA region radi regularno bez ikakvog cimanja i VPN-ova. (možda će me djomla demantovati)

Koliko vidim po komentarima, najviše se žale baš Amerikanci, da im CDKeys i Eneba prodaju brazilske kodove i da im još, kada se požale da kod nije moguće aktivirati, preporučuju da naprave akaunt u Brazilu i da pokušaju ponovo. Kažu da više nisu pouzdani, od kad je Majkrsoft prošle godine pooštrio kontrolu.

Bem ti život, kad sam bio klinac mantao sam se sa torentima i krekovima, igrao Far Cry na ruskom, pečovao igre za Nokiu preko nekih japanskih sajtova, i tad sam obećao sebi da ću da se trsim toga kada budem završio faks i imao posao. I evo, imam svoje pare, voljan sam da kupim sve legalno i opet moram da se mantam sa brazilskim sajtovima za šeme.

Što se igara tiče, u većini slučajeva je potrebna VPN za redeem kodova.
Redeem preko web-a, trazite xbox redeem i idite na državu iz koje je kod (otvara vam US u 99% slučajeva) pa se prebacite na željenu adresu. Čak i mora uvek da se menja region naloga kad se ide ovako kako sam naveo.

Da li je neko ko ima Game Pass Ultimate probao da igra na istom nalogu u isto vreme na PC-ju i Xboxu ?
Dve razlicite igre.
Ako moze neko neka proba, pa da krenemo u deljenje pretplata :)

Različita igra radi lagano, ja čak igram i istu igru na nalogu sa sestrićem Minecraft 😂, do duše u lanu, online nisam probao.

Vrh Dno