To mu je najveći -,pa tek onda kamera.
Ne mogu da ri kažem koliki je SOT jer zbog loših prvih dana kad god mogu nabodem ga na punjač.
Procesor kao da nije od ultre,skrolujem gakeriju (oko 60k slika) i štuca.
Izrada,ekran i dizajn 10+.
Ostalo je veliki minus.
Tehnomax 22€ 2kom originalne folije s antireflektivnim premazom + sredstva za lako postavljanje.
Ako ti pada tel nije zaštita folija je izuzetno tanka.
Ja nekad mahinalno ubacim ključeve u dẓ̌ep s telefonom ali za to je ok.
Uzeću tu foliju, u suštini ona mi i treba za te situacije kad slučajno ubacim tel u džep gdje su mi ključevi, ili kad u torbici promašim džep i stavim sa ključevima i ostalim džidža-bidžama.
Inače što se telefona tiče, koristeći ga par dana utisci su da je dizajnerski najbolja ultra do sada, najbolje leži u ruci, ponavljam, osjeti se tih 15gr manje u odnosu na S24U + oble ivice.
- Ekran je super, dopada mi se ovaj mat feeling, takođe definitivno su riješili dimovanje na suncu pa sam na plaži komotno mogao da koristim telefon, nisam imao problem da mi skoro pa ugasi osvjetljenje kao što sam imao kod S24U. Boje odlične, odma sam namjestio na max, tj. QHD+ rezoluciju, nema onog graina čuvenog kojeg je imao S24U mada to ni tamo nisam primjećivao iskreno.
- Što se kamera tiče, nisam nešto testirao ali zadovoljan skroz, mislim šta ima tu da ne valja, kod flagshipova su nijanse u pitanju, video je odličan, meni dovoljno. Nisam testirao fotografisanje u pokretu, tu računam da ću dobiti dosta lošije rezultate nego sa Magic7 Pro, ali dobro, na taj kompromis sam spreman.
- Baterija, iskreno se nadam da treba par ciklusa da prođe da se baterija optimizuje jer za sada ne dobijam neke wow rezultate, tu oko 6-7h SOT-a, mada skoro pa 2 dana korišćenja doduše. Vidim svi pričaju 8h komforno, ni govora kod mene za sada za tako nešto.
- Camera unlock radi odlično, nije naravno na nivou Magic7 Pro ili iphone-a koji imaju FaceID ugrađen ali možda i najbolja implementacija camera unlocka do sada. Otključava vrlo brzo, čak i u uslovima slabijeg osvjetljenja tako da za sada camera unlock koristim kao primaran vid otključavanja. (da li možda to crpi bateriju?!)
- Zvučnici skroz solidni, možda nisu na nivou Magic7 Pro ali odlični skroz, nemam primjedbi nikakvih.
- Performanse odlične, sve leti, nemam problema sa nikakvim štucanjem dok listam galeriju, sve radi kako se i očekuje od najmoćnijeg hardware-a.
- Na kraju najveća Samsungova prednost - software. Koliko god se meni činilo da su i ostali dosta napredovali sa software-om, da su sada nijanse u pitanju iliti stvar ukusa, ipak je OneUI klasa za sebe (probao sam gotovo svaki software u zadnjih 5 godina) . Sve je tu, sve može da se namjesti, gotovo i najmanja sitnica + rutine tako da nema da sam nešto poželio na telefonu a da na OneUI nisam namjestio.