Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ljudi treba mi pomoć oko Tiktoka..imam problem sve sto poslednje slikam kada hoću iz aplikacije da postavim ne postoje te slike dok video zapisi postoje? Treba mi zbog posla ne znam sta vise da uradim? Obrisao sam Tiktok pa sam ponovo instalirao i opet ne vidi slike. Jutros je stiglo ažuriranje za Tiktok od 170mb reko sad se da se popravi ma jok i dalje isto..Dok na drugom uredjaju kod supruge radi sve normalno..

@milke86 da nisi dao dozvolu samo određenim itemima (slikama/videu), a ne celoj galeriji?...meni se to desilo par puta kad žurim pa dozvolim samo odabrano umesto sve

Sm' da javnem da sam prebacio CSC na BRI (Taiwan) i uflesovao poslednju verziju ROMa i NEMA VoLTE gumbic!!! Ni traga ni glasa. Na oko, sve je isto kao pod TGY (Hong Kong) ROMom.
@Proday Da li da ustanem ili da odustanem? (da vracam na TGY ili neka ostane BRI, nisam pametan)

Tvoj izbor druže, ja sam uvek bio ubeđen u psihu da je TGY najbolji...apsolutno ne mora da znači da sam bio u pravu. Od kada se snap modeli pojavili kod nas, više ne uzimam te sa 4 broja u oznaci.

U pravu si, ali mene je ovaj fon "malo" kostao pa bi glupo bilo da ga nisam kupio :)
Videh po netu da je sve -+ slicno sto se firmwera tice. Jedino su Tajvanci kasnije implementirali 5G a da bi 5G radio na TGY, mora kartica da se stavi u SIM2 slot iskljucivo...
Nisam pametan (svakako) :D

Resetuj Data aplikacije (samim time ce se i njen cache obrisati) pa je podesi od pocetka i uzivaj (prvo odradi LogOut iz iste).

P.S. Moze li mi neko pomoci kako da u Sasung Browser ubacim data i passwords sa Brave-a i Chrome-a npr. (tj. da sinhronizujem browsere)?

Resetuj Data aplikacije (samim time ce se i njen cache obrisati) pa je podesi od pocetka i uzivaj (prvo odradi LogOut iz iste).

P.S. Moze li mi neko pomoci kako da u Sasung Browser ubacim data i passwords sa Brave-a i Chrome-a npr. (tj. da sinhronizujem browsere)?
Uradio i dalje istoo..

Baterija ?

baterija ?
To mu je najveći -,pa tek onda kamera.
Ne mogu da ri kažem koliki je SOT jer zbog loših prvih dana kad god mogu nabodem ga na punjač.
Procesor kao da nije od ultre,skrolujem gakeriju (oko 60k slika) i štuca.
Izrada,ekran i dizajn 10+.
Ostalo je veliki minus.
Radi iznenađujuće dobro, čak i u uslovima slabijeg osvjetljenja, sad za sad definitvno ću koristiti camera unlock. Prva impresija, mnogo bolje leži u ruci od S24U, čak se i tih 15g manje lijepo osjeti. Ekran mat, tj. AG takođe prija za promjenu, šta ste rekli po pitanju mikroogrebotina, grebe li se lako ekran ili da mu stavljam neku foliju ili staklo? (i koje jer ne bih da izgubim anti-glare)

Odma sam ga stavio u Samsung Standing Grip case, bombona.

PS: Ne pamtim da se neki tel više grijao od ovog prilikom inicilizacije, početnog podešavanja i slično, sam ekran je bio vruć čak... :)
Tehnomax 22€ 2kom originalne folije s antireflektivnim premazom + sredstva za lako postavljanje.
Ako ti pada tel nije zaštita folija je izuzetno tanka.
Ja nekad mahinalno ubacim ključeve u dẓ̌ep s telefonom ali za to je ok.

Prilozi

• 20250811_004723.jpg
    20250811_004723.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
S25 vracen na TGY. Imao sam problema sa apdejtom 2 aplikacije. AliExpress i Goole Play Services. Nikako, nikako i nikako i u jednom trenutku, sinoc, preko data uspem da ih apdejtujem (iskljucen wifi). Zbog neazuriranog Play Services-a nie mi radio Gmail i takoOo...
Samsungov internet browser azuriran preko Brave/Chrome extenzije za to i sve je Ok.

Jel imao neko iskustvo sa S25 za američko tržište, pošto imam opciju da ga nabavim odande pa me zanima kako funkcioniše kod nas

Ne mogu da ri kažem koliki je SOT jer zbog loših prvih dana kad god mogu nabodem ga na punjač.
Ostalo je veliki minus.

Tehnomax 22€ 2kom originalne folije s antireflektivnim premazom + sredstva za lako postavljanje.
Uzeću tu foliju, u suštini ona mi i treba za te situacije kad slučajno ubacim tel u džep gdje su mi ključevi, ili kad u torbici promašim džep i stavim sa ključevima i ostalim džidža-bidžama.

Inače što se telefona tiče, koristeći ga par dana utisci su da je dizajnerski najbolja ultra do sada, najbolje leži u ruci, ponavljam, osjeti se tih 15gr manje u odnosu na S24U + oble ivice.

- Ekran je super, dopada mi se ovaj mat feeling, takođe definitivno su riješili dimovanje na suncu pa sam na plaži komotno mogao da koristim telefon, nisam imao problem da mi skoro pa ugasi osvjetljenje kao što sam imao kod S24U. Boje odlične, odma sam namjestio na max, tj. QHD+ rezoluciju, nema onog graina čuvenog kojeg je imao S24U mada to ni tamo nisam primjećivao iskreno.

- Što se kamera tiče, nisam nešto testirao ali zadovoljan skroz, mislim šta ima tu da ne valja, kod flagshipova su nijanse u pitanju, video je odličan, meni dovoljno. Nisam testirao fotografisanje u pokretu, tu računam da ću dobiti dosta lošije rezultate nego sa Magic7 Pro, ali dobro, na taj kompromis sam spreman.

- Baterija, iskreno se nadam da treba par ciklusa da prođe da se baterija optimizuje jer za sada ne dobijam neke wow rezultate, tu oko 6-7h SOT-a, mada skoro pa 2 dana korišćenja doduše. Vidim svi pričaju 8h komforno, ni govora kod mene za sada za tako nešto.

- Camera unlock radi odlično, nije naravno na nivou Magic7 Pro ili iphone-a koji imaju FaceID ugrađen ali možda i najbolja implementacija camera unlocka do sada. Otključava vrlo brzo, čak i u uslovima slabijeg osvjetljenja tako da za sada camera unlock koristim kao primaran vid otključavanja. (da li možda to crpi bateriju?!)

- Zvučnici skroz solidni, možda nisu na nivou Magic7 Pro ali odlični skroz, nemam primjedbi nikakvih.

- Performanse odlične, sve leti, nemam problema sa nikakvim štucanjem dok listam galeriju, sve radi kako se i očekuje od najmoćnijeg hardware-a.

- Na kraju najveća Samsungova prednost - software. Koliko god se meni činilo da su i ostali dosta napredovali sa software-om, da su sada nijanse u pitanju iliti stvar ukusa, ipak je OneUI klasa za sebe (probao sam gotovo svaki software u zadnjih 5 godina) . Sve je tu, sve može da se namjesti, gotovo i najmanja sitnica + rutine tako da nema da sam nešto poželio na telefonu a da na OneUI nisam namjestio.

Uzeću tu foliju, u suštini ona mi i treba za te situacije kad slučajno ubacim tel u džep gdje su mi ključevi, ili kad u torbici promašim džep i stavim sa ključevima i ostalim džidža-bidžama.

Inače što se telefona tiče, koristeći ga par dana utisci su da je dizajnerski najbolja ultra do sada, najbolje leži u ruci, ponavljam, osjeti se tih 15gr manje u odnosu na S24U + oble ivice.

- Ekran je super, dopada mi se ovaj mat feeling, takođe definitivno su riješili dimovanje na suncu pa sam na plaži komotno mogao da koristim telefon, nisam imao problem da mi skoro pa ugasi osvjetljenje kao što sam imao kod S24U. Boje odlične, odma sam namjestio na max, tj. QHD+ rezoluciju, nema onog graina čuvenog kojeg je imao S24U mada to ni tamo nisam primjećivao iskreno.

- Što se kamera tiče, nisam nešto testirao ali zadovoljan skroz, mislim šta ima tu da ne valja, kod flagshipova su nijanse u pitanju, video je odličan, meni dovoljno. Nisam testirao fotografisanje u pokretu, tu računam da ću dobiti dosta lošije rezultate nego sa Magic7 Pro, ali dobro, na taj kompromis sam spreman.

- Baterija, iskreno se nadam da treba par ciklusa da prođe da se baterija optimizuje jer za sada ne dobijam neke wow rezultate, tu oko 6-7h SOT-a, mada skoro pa 2 dana korišćenja doduše. Vidim svi pričaju 8h komforno, ni govora kod mene za sada za tako nešto.

- Camera unlock radi odlično, nije naravno na nivou Magic7 Pro ili iphone-a koji imaju FaceID ugrađen ali možda i najbolja implementacija camera unlocka do sada. Otključava vrlo brzo, čak i u uslovima slabijeg osvjetljenja tako da za sada camera unlock koristim kao primaran vid otključavanja. (da li možda to crpi bateriju?!)

- Zvučnici skroz solidni, možda nisu na nivou Magic7 Pro ali odlični skroz, nemam primjedbi nikakvih.

- Performanse odlične, sve leti, nemam problema sa nikakvim štucanjem dok listam galeriju, sve radi kako se i očekuje od najmoćnijeg hardware-a.

- Na kraju najveća Samsungova prednost - software. Koliko god se meni činilo da su i ostali dosta napredovali sa software-om, da su sada nijanse u pitanju iliti stvar ukusa, ipak je OneUI klasa za sebe (probao sam gotovo svaki software u zadnjih 5 godina) . Sve je tu, sve može da se namjesti, gotovo i najmanja sitnica + rutine tako da nema da sam nešto poželio na telefonu a da na OneUI nisam namjestio.
Sto se tice zvucnika, moze to daleko jos bolje da bude. Imas post moj ovde gde sam detaljno napisao koju eq da se skine i namesti i bukvalno kao da imas BT zvucnik sa sobom. Dan noc razlika :)

Njihov region. Mislim da je Samsung poceozakljucavati na regione,pre par godina.

Verovatno. Najbolje bi bilo staviti nasu karticu ali to ti nije opcija,pretpostavljam.

I to uzeti s rezervom. Ne mislim da su tamo prodavci obavesteniji od nasih. 😁

Sa oznakom na kraju naziva U1(a cini mi se i U) su otkljucani telefoni za USA trziste. Ja imam Note 10+ za USA trziste sa oznakom na kraju U1 i radi perfektno na nasim prostorima.
Primer; Galaxy S25 Ultra 5G SM-S938U1 ako je ovakva oznaka onda ce raditi.

dosta koristim Android Auto
U tom slučaju imam jedno pitanje za tebe. Imam S21+ sa Exynos i jedna od rijetkih stvari koja mi smeta je što kada završim sa nešto dužom vožnjom telefon bude prilično topao, a izgleda da ovaj S21 (ili možda baš zbog tadašnjeg Exynosa), ima dosta izražen thermal throttling, pa telefon u tim momentima bude skoro neupotrebljiv. Recimo završim vožnju do mora, hoću da pošaljem običnu poruku da sam stigao, pa nikako, sve što inače radi trenutno u ovom slučaju traje i traje. A slično je i ovako kod obične upotrebe samog telefona na ovim ljetnim danima, osjeti se da je sporiji (osim ako ga guši UI7 koji je nedavno instaliran, bez factory reseta), mada nakon Android Auta je oduvijek ekstremno sporo.

Kako po tom pitanju radi S25 serija? Konkretno me više zanima S25+ nego S25U.

@veljko_ Mislim da to beše verizon sa u1 koji su otključani...za njih je kolega mislim @Gulftown morao da flešuje firmware kako bi dobijao ota. U svakom slučaju, ne mora naša kartica, nego bilo koja kartica koja nije sa tog provajdera.

Edit: i ako me sećanje služi, telefoni za usa imaju jedan sim + esim pa ako su ti dve fizičke kartice neophodne, gledaj dalje. Inače došlo je takvo vreme da samsung telefoni uopšte više nisu povoljniji u Americi da se kupuju...pričam o novim tel na oglasima ovde i tamo. Jedino dobro kod njih je trade in program koji više i nije tako dobar kao ranijih godina.

Naravoučenije, uzmi kod nas na oglasima tel sa proverenom garancijom i nema lupanja glave.

P.s. region locked mislim da više znači da ako nešto crkne na telefonu nećeš moći da ga odneseš kod nas u ovlašćeni servis da ti se isti popravi.

Poslednja izmena:
Mislim da si me pomešao, nisam ja to radio. Ja ni nemam S25 :)

Mislim da si me pomešao, nisam ja to radio. Ja ni nemam S25 :)
S20 i S21 su bili u pitanju kada je pisano, ali znam da je neko čak i tutorijal pisao sa odinom kako se radi; verovtno nisi bio ti onda. Kod tebe je moj s20 završio posle sretena, to znam :)

Btw sjetih se još nečeg, vjerovatno je to i na S24U sređeno ali konačno je upotrebljiv video sa HDR, bude onako kako treba a ne kao prije, uglavnom sam dobijao užasno presaturirane snimke.

S20 i S21 su bili u pitanju kada je pisano, ali znam da je neko čak i tutorijal pisao sa odinom kako se radi; verovtno nisi bio ti onda. Kod tebe je moj s20 završio posle sretena, to znam :)
Tako je, taj S20 i dalje kod mene i neće on nidje. Drugi telefon, kao leptir šljaka :)

Ostalo je veliki minus.

Koliko su jednostavne za instalaciju ove folije i kako rade sa skenerom otiska prsta? Da li kvare prikaz na displeju?

Definitivno zanimljiva opcija, pogotovo za korisnike S25/S25+ modela koji nemaju antirefleksivno staklo.

Verujem da korisnici Ultre imaju nedoumicu da li stavljati staklo I zaštiti telefon ili ići bez ičega i uživati u ekranu bez odsjaja.

@veljko_ Mislim da to beše verizon sa u1 koji su otključani...za njih je kolega mislim @Gulftown morao da flešuje firmware kako bi dobijao ota. U svakom slučaju, ne mora naša kartica, nego bilo koja kartica koja nije sa tog provajdera.

Edit: i ako me sećanje služi, telefoni za usa imaju jedan sim + esim pa ako su ti dve fizičke kartice neophodne, gledaj dalje. Inače došlo je takvo vreme da samsung telefoni uopšte više nisu povoljniji u Americi da se kupuju...pričam o novim tel na oglasima ovde i tamo. Jedino dobro kod njih je trade in program koji više i nije tako dobar kao ranijih godina.

Naravoučenije, uzmi kod nas na oglasima tel sa proverenom garancijom i nema lupanja glave.

P.s. region locked mislim da više znači da ako nešto crkne na telefonu nećeš moći da ga odneseš kod nas u ovlašćeni servis da ti se isti popravila
Pa jel to onda znači da je bolje kod nas da uzmem?

Nazad
Vrh Dno