200€ DJI O4 lite po kiši je snimak 😬 nema senzore i ništa, modifikovao sam ga ovako:Ovo je dron od 100 i nešto eura sa AE?!? Moj dji neo ne može noću da leti, a kamoli ovako da snima. Vidim da je neka polu DIY varijanta, može neka dodatna informacija? Jel ovo neka manual varijanta letenja bez senzora i satelita? Pitam jer mi je nerealno jeftino u odnosu na kvalitet snimka a vidim da je i pilot profi.
U kojim situacijama se koji filteri koriste?Za šta ti treba 64?
Ja na action 4 kamerici koristim nd16, ISO 100-400 i ekspozicija zaključana na 1/60. Ni po najvećem suncu se nije dešavalo da bude preeksponirano, a ako je malo više oblačno, bude i pod eksponirano.
Aj da kažemo da za dron i može da treba nd32 jer gore ima manje senki, ali 64 baš ne vidim gde bi koristio.
Edit: Inače koristim neke Telesin sa Alija, korektni su, ne primećujem da ima degradacije u slici ili više flare-a nego inače.
Hvala na objasnjenjuZavisi od količine svetla. Neko pravilo za video je da ekspozicija treba da bude 1/2*fps. Tj ako se snima u 30fps-a, ekspozicija ide na 1/60s, 60fps-1/120s itd.
Tako se dobijaju najprirodniji pokreti i motion blur.
ND filteri smanjuju količinu svetla i produžuju ekspoziciju onoliko puta koji broj nose. Evo tabela sa primerima.
Pogledajte prilog 501808
Za test, zaključajte iso na 100 i pratite ekspoziciju, ako ide do 1/2000, onda vam treba nd32, ako ide do 1/1000, onda nd16. Posle koristite fiksnu ekspoziciju 1/60, a iso da ide od 100 do 400 ili više, ako ima velikih promena u svetlu.
Interesuje me da li je moguce povezati powerbank za dron da vuce napajanje sa istog?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari