Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

"Imao sam i neki eSIM 5gb (reko, možda WhatsUpp usporavaju zašto što je flat) koji se kačio samo na Cosmote. Ista priča"
Videh, mislim na Cosmote mrežu uopšte i 4G, ranijih godina je uredno išao preko 100Mbit i u smeštaju, sad jedva 60 na otvorenom kod predajnika, bio ispred Lidl-a, evo tačne lokacije predajnika:

Da li je neko imao slicnu situaciju. Imam Cosmote frog karticu, uredno dopunjavana zadnjih 5 godina, znam da kartica traje 13meseci, obicno je dopunjavam krajem avgusta jer idem u Grcku pocetkom septembra, alu sam permutova da sam prosle godine isao u julu kada je i dopunjena. Sad kad hocu da je aktiviram tj aplikaciju, ne stize mi otp kod na sms, kad pozovem broj kaze da je neaktivan, zadnji put sam je dopunio 07.07. znaci ako traje 13meseci trebalo bi da imam jos dva dana fore da je aktiviram. Da li da probam da uplatim 15e, mozda hoce da he ozivi? Samo me buni sto ne mogu da se ulogujem u aplikaciju jer ne stize sms kod

Može li neko da mi preporuči najpovoljniji eSIM za Francusku, 11 dana internet?

Da li je neko imao slicnu situaciju. Imam Cosmote frog karticu, uredno dopunjavana zadnjih 5 godina, znam da kartica traje 13meseci, obicno je dopunjavam krajem avgusta jer idem u Grcku pocetkom septembra, alu sam permutova da sam prosle godine isao u julu kada je i dopunjena. Sad kad hocu da je aktiviram tj aplikaciju, ne stize mi otp kod na sms, kad pozovem broj kaze da je neaktivan, zadnji put sam je dopunio 07.07. znaci ako traje 13meseci trebalo bi da imam jos dva dana fore da je aktiviram. Da li da probam da uplatim 15e, mozda hoce da he ozivi? Samo me buni sto ne mogu da se ulogujem u aplikaciju jer ne stize sms kod
Zar može da se dopuni bez aplikacije?
Ako ništa imaš Whatsup kod mene :cool:

Pa kad idem na dopunu stoji mi da unesem broj i odaberem koju hocu dopunu. Znam da imas, mada uzecu novu ako ovu ne ozivim....

Esim el si aktiviro i kupio u Srbiju , mobilni podaci el iskljucis i gde ukljucis
Kupio dok sam bio Makedoniji, esim stigao na mail, na Evzoni uključio esim I mobilni podatke i nakačio se na mrežu

Pa kad idem na dopunu stoji mi da unesem broj i odaberem koju hocu dopunu. Znam da imas, mada uzecu novu ako ovu ne ozivim....
Ček, pa el ima signal? Ako ima onda je još uvek živa, možda posle 12 meseci ne radi primanje SMS?
Sad se ne sećam kad si mi davao kako beše izgleda Frog APP, drugačije je na Whatsup.

Hm, baš čudno, ja ga probao u Paraliji i Nei Pori i na auto putu do tamo, generalno za surf je ok ali primetno sporiji nego prosle godine. Izgleda da je više ljudi na Whatsup jer je najjeftiniji. Flat jeste za prvih 300GB, posle pada na 4Mbit.

Khm, lagomandra, pre 5 minita, wathsup kartica...

Prilozi

• Screenshot_20250805_185447_Speedtest.jpg
    Screenshot_20250805_185447_Speedtest.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 140
Neću! 😅 Super mi je na 5G.

Evo kad namestim lte preferred.

Prilozi

• Screenshot_20250805_190229_Speedtest.jpg
    Screenshot_20250805_190229_Speedtest.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 76
Ček, pa el ima signal? Ako ima onda je još uvek živa, možda posle 12 meseci ne radi primanje SMS?
Sad se ne sećam kad si mi davao kako beše izgleda Frog APP, drugačije je na Whatsup.
Ima, pun signal. Ovako je u aplikaciji...

Prilozi

• Screenshot_2025-08-05-18-11-02-081_gr.cosmote.frog-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-05-18-11-02-081_gr.cosmote.frog-edit.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_2025-08-05-18-10-15-240_gr.cosmote.frog-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-05-18-10-15-240_gr.cosmote.frog-edit.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 124
Uspeo, isao na rizik uplatio 15e i proradilo. Mada i posle uplate, i dalje nije stizao sms, pa mi slucajno palo na pamet da nije nesto do mog Xiaomija pa sam promenio mobilni i prebacim karticu u Realme i tu je odmah stigao kod i aktivirao aplikaciju. Vratio u Xiaomi i sad radi i kod mene. Moguce da nesto ovaj Xiaomi zeza, ali vazno da sam dopunio karticu posle 12meseci i 29 dana, balans 13.65e dovoljno za neograniceni net...

Prvi put koristim tomato, ako moze pomoc...

Ja sad sa ove osnovne tarife biram mesecnu ako dobro shvatam?

Prilozi

• Screenshot_20250807_003639_Moj Tomato.jpg
    Screenshot_20250807_003639_Moj Tomato.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 66
Tako je, pa kad se vratiš sa puta, vrati nazad na osnovnu da ne bi pokušao da ti skine pare posle mesec dana (ili koliko već vredi tarifa koju izabereš).

• Like
Reagovanja: M J
Pomagajte drugovi, nemam pojma ni o čemu, a ići ću na more i treba mi neogranicen sim net da gledam košarku dok sam u Grčkoj.
Može net sa sim kartice da podrzi eon tv online?
Koji operater daje dobar net i neogranicen net?
Sim ili E-sim uzeti?
Gde, kako, može tamo negde licno u nekoj prodavnici, trafici ili mora online nege i nekako, vidim i da neke aplikacije psominjete a ja nemam pojma ni o čemu...?
Ne secam se ni da li moj S21 Ultra ima 2 mesta za nano-sim.

Ako moze jedan mali tutorijal za duduke bilo bi vam zahvalan.

Mogu samo za Eon da ti odgovorim, do prosle godine nije mogao da radi bez VPN-a, ali od kad je dosli do tumbanja telekom- sbb, znam dosta slucajeva da eon radi normalno u inostranstvu. E sad, dokle ce ne zna se, mogu preko noci opet da ga skrebluju...

Cosmote je državna i najveća mreža u GR. Whatsup je njihov spinoff proizvod koji koristi tu mrežu kartica košta 15eur i leti imaju promociju neograničen net mesec dana. Ja sam neki dan slao screenshot iz speed testa sa Sitonije, na 5G imao sam i do 800mbps (da, osamstotina).
Dosta zavisi i gde ideš, koji deo Grčke, jer negde sve tri mreže (cosmote, pa Vodafone i Wind) rade dobro a negde samo cosmote...
Ni jedna od ovih nema esim opciju.
Prošle godine je sin išao na Krf i uzeo je mobimstter esim neki od 50GB i kaže da je radilo ok.
Što se eona tiče, juče prenos fudbala na rts i na areni nije radio bez vpn-a ka Srbiji dok je Iris radio i bez vpn.

Šta uzeti za Italiju, 20-ak dana? Za dva broja, idealno bez limita ili da je neki veliki limit (verovatno ću morati da radim). Jug Italije ako ima veze, 5g telefon.

Šta uzeti za Italiju, 20-ak dana? Za dva broja, idealno bez limita ili da je neki veliki limit (verovatno ću morati da radim). Jug Italije ako ima veze, 5g telefon.
Ja sam ćerki uzeo ovaj esim:
u Srbiji ga instalirali, kad je došla tamo i prebacila net na esim - nije radio net već samo pozivi i sms, ispalo je da se nije podesio apn za to i kad smo podesili proradio i net. Već dve nedelje koristi u (severnoj) Italiji bez problema. Pri tom koristi 5ber esim karticu, tj. nema telefon sa ugrađenom esim opcijom.
P.S. Za apn daš koje ime hoćeš i u polju apn pišeš data.lycamobile.it, izađeš da snimiš i označiš da koristi taj apn i to je to. Posle tog net radi.
I jedna napomena, Lycamobile koristi samo Vodafon mrežu (njihov potprovajder, kao globaltel kod nas)

Poslednja izmena:
Ja sam ćerki uzeo ovaj esim:
u Srbiji ga instalirali, kad je došla tamo i prebacila net na esim - nije radio net već samo pozivi i sms, ispalo je da se nije podesio apn za to i kad smo podesili proradio i net. Već dve nedelje koristi u (severnoj) Italiji bez problema. Pri tom koristi 5ber esim karticu, tj. nema telefon sa ugrađenom esim opcijom.
P.S. Za apn daš koje ime hoćeš i u polju apn pišeš data.lycamobile.it, izađeš da snimiš i označiš da koristi taj apn i to je to. Posle tog net radi.
I jedna napomena, Lycamobile koristi samo Vodafon mrežu (njihov potprovajder, kao globaltel kod nas)
LycaMobile ujedno i jedini provajder u Italiji koji ne traži Italijanski poreski broj za registraciju broja, za ostale operatere turisti moraju uzivo

Dosta zavisi i gde ideš, koji deo Grčke, jer negde sve tri mreže (cosmote, pa Vodafone i Wind) rade dobro a negde samo cosmote...

Meni na prvom prstu COSMOTE odličan bio, vodafone uzasan. Trenutno u Volosu COSMOTE uzasan, NOVA odlično radi.

Zanimljivo, drugra mi sinoc salje da gleda normalno utakmicu na eon-u...
Na zeninom iphonu sam hteo da gledam jer je moj telefon bio na 5% baterije, eon je izbacivao onu poruku da program ne moze da se gleda na mreži bla bla bla. Onda sam upalio vpn (cyberghost koristim) i pustio je prenos posle toga.

Vodafone ima ok pokrivenost svuda ako sam dobro video?

LycaMobile ujedno i jedini provajder u Italiji koji ne traži Italijanski poreski broj za registraciju broja, za ostale operatere turisti moraju uzivo
E da, zаboravio sam da je morala da prođe i registraciju online, sa sve pasošem i šta je već sve tu bilo. Ali to smo sve obavili odavde iz Srbije.

Nazad
Vrh Dno