Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Meni stiglo, koristim solo net 1.5/500 skoro ističe UO.

Poštovani,
Od 01. septembra 2025. cena paketa koji je deo ugovorenih usluga za ovaj nalog povećava se za 300,00 rsd sa
uračunatim PDV-om.
Izmena je posledica rasta opštih troškova poslovanja, a korisnici koji nisu saglasni sa ovom promenom, u skladu sa
članom 131. Zakona o elektronskim komunikacijama, imaju mogućnost da raskinu pretplatnički ugovor bez obaveze
plaćanja troškova u vezi sa raskidom, zaključno sa 03. septembrom 2025. godine.
Zahvaljujemo se na razumevanju i nadamo se da ćemo uspešno nastaviti saradnju i opravdati dosadašnje poverenje.
Vaš Orion telekom

Javio drugu za ovo poskupljenje, kaže znam, dobio mejl ali neću ništa da radim i dalje su najjeftiniji, ne bi mu se isplatilo da prelazi kod drugog. Posebno jer mu je jedina alternativa sbb koaks
Zato i rade ovo, znaju da su najjeftiniji

Stigao račun bez obaveštenja o posklupljenju. Metro optika 4,5 / 1, nedavno obnovljena UO na 24 meseca.

Ko nije dobio obaveštenje mejlom ostaje ista cena, tako mi odgovorili.

Prilozi

• Screenshot_20250804_101341_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20250804_101341_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    130.2 KB · Pregleda: 75
Kako radi Orion internet tamo gde nema mogućnosti za pravu optiku nego lan kablom dovlače internet sa krova? Nude tri brzine 250 456 i 600 za download.

Kako radi Orion internet tamo gde nema mogućnosti za pravu optiku nego lan kablom dovlače internet sa krova? Nude tri brzine 250 456 i 600 za download.
Kad nema kise, snega i puno korisnika na toj anteni radi super.

Pozvao sam danas call centar i saznao da ce mi internet paket od 01.09 biti skuplji za 300rsd.
Obaveštenje na mejl nisam dobio.

To jesam.

Nisam ni primetio da racun ima i drugu stranu.

Ja ću izgleda da iskoristim priliku da raskinem i predajem na mts optiku, pošto sam je dobio umedjuvremenu u zgradi, a i klincu ističe ugovor, tam objedini sa boom.... Sve zavisi šta mts ponudi...

Koja je procedura raskida ugovora "u skladu sa članom 131" kod Oriona?
Jel ima otkazni rok ili se odmah vraća oprema i prekida usluga?

Pa i mts ce da digne cene. Inflacija gazi sve. Ovo je samo uskladjivanje zbog povecanih troskova.

Koja je procedura raskida ugovora "u skladu sa članom 131" kod Oriona?
Jel ima otkazni rok ili se odmah vraća oprema i prekida usluga?
Kazu da ima,ali meni su iskljucili uslugu cim sam im poslao potpisan dokument o raskidu.

Prosli put kad su muvali ovo poskupljenje sam pretio raskidom i izmuvao fox i jos neke dodatne kanale.Sta bi mogao da trazim ovaj put?😂😂

Zeza li nekog wifi na HG8245Q2? Kad sam u istoj sobi ne primećujem da zeza, ali čim promenim sobu, dešava se da telefon ispada s mreže. Zapravo, ostane nakačen neko vreme, ali ništa ne otvara, a onda se otkači pa posle 30 sekundi nakači ponovo i onda opet radi neko vreme pa u krug... Kačim se na 5ghz mrežu. Telefon je Xiaomi.

Baguje i meni isto, jednom sam ih cimao pa su valjda nesto daljinski sredili, radilo par meseci sad opet. Do duse meni na lanu je extra ali ukucani se zale za wifi. Reseovao sam ruter pre neki dan i za sad mi kazu da je ok. Ali ruter je krsina, iphone mi ne radi uopste na 5ghz moram da drzim na 2,4.

@nidzesi Poznat problem sa tim modelom ONT-a i nekoliko brendova telefona. Batali 5 GHz WiFi i koristi 2.4 GHz.

Meni je tako prekidalo na wifi i nakacio sam wifi 6 ruter i vise ne prekida. Pokazalo se da su uzrok bile smetnje od velikog broja wifi signala u komsiluku. Wifi-6 resava taj problem.

Ni meni na tom ruteru (HG8245Q2) nikad nije radio WiFi na 5GHz, uopšte se taj SSID ne pojavljuje ni na jednom telefonu, tako da imam samo 2.4GHz. Podesio sam snagu na 20% i širinu kanala na 40MHz pa mogu da izvučem oko 12 MB/s što nije loše za taj opseg, probajte da podesite isto ako nema zagušenja od komšiluka.
Što se poskupljenja tiče meni je stigao račun na 0 dinara za jul, ne znam šta im bi, nikad se to nije dešavalo.

Dobio sam obaveštenje o povećanju, zvao korisničku službu i rekao da se ne slažem. Nakon dva dana su me zvali i dogovorili smo se da se potpiše novi ugovor pod starim uslovima. Nadam se da će nekome pomoći :)

Nazad
Vrh Dno