Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Jedno pitanje u vezi sa registracijom. Kao sto rekoh (ili ne, ne sećam se više) naručih s24 fe poslednjeg dana promocije. Obećaše mi da će štampati račun sa tim datumom tako da mi ostaje da im verujem. Nije stigao u petak, tako da će u ponedeljak najverovatnije. E sad taj primerak bi trebao da bude poklon za devojku, a moj iz poklona kad stigne-stigne. Pa ću videti da li će se zadržati kod mene neko vreme ili ide odmah na oglase (sve zavisi kolika bude cena u tom trenutku na oglasima). Odoh ja predaleko, još mi ni prvi nije stigao...pa registracija...
E sad ide pitanje, pošto devojka nije trenutno tu, još jedno nedelju dana, a ja ne bih baš da čekam toliko na registraciju (iako bi trebalo da može do kraja avgusta) da li ja mogu da aktiviram telefon, sve regularno sa moji Google akauntom, registrujem se u Samsung members aplikaciji i sačekam potvrdu da je sve prošlo kako treba (nadam se da hoće) i zatim da odradim hard reset, vratim u kutiju i uručim poklon? 😂 Da li neće to praviti problem ili nesto oko Samsung members aplikacije? Kontam da ne bi trebalo, al' ko veli da pitam...uvek kad sam nešto pametovao zeznuo sam se. 😂

Jedno pitanje u vezi sa registracijom. Kao sto rekoh (ili ne, ne sećam se više) naručih s24 fe poslednjeg dana promocije. Obećaše mi da će štampati račun sa tim datumom tako da mi ostaje da im verujem. Nije stigao u petak, tako da će u ponedeljak najverovatnije. E sad taj primerak bi trebao da bude poklon za devojku, a moj iz poklona kad stigne-stigne. Pa ću videti da li će se zadržati kod mene neko vreme ili ide odmah na oglase (sve zavisi kolika bude cena u tom trenutku na oglasima). Odoh ja predaleko, još mi ni prvi nije stigao...pa registracija...
E sad ide pitanje, pošto devojka nije trenutno tu, još jedno nedelju dana, a ja ne bih baš da čekam toliko na registraciju (iako bi trebalo da može do kraja avgusta) da li ja mogu da aktiviram telefon, sve regularno sa moji Google akauntom, registrujem se u Samsung members aplikaciji i sačekam potvrdu da je sve prošlo kako treba (nadam se da hoće) i zatim da odradim hard reset, vratim u kutiju i uručim poklon? 😂 Da li neće to praviti problem ili nesto oko Samsung members aplikacije? Kontam da ne bi trebalo, al' ko veli da pitam...uvek kad sam nešto pametovao zeznuo sam se. 😂
Nece, ako svoj mail uneses prilikom registracije, sve info ces na njega i dobijati, bitno je samo da nakon registracije dobijes info da je prihvacena, a posle ko ziv ko mrtav dok poklon ne stigne 😅

Meni su iz Samsunga na chatu rekli da ako imas dokaz da si porudzbinu obavio do 31.07 da ucestvujes u promociji. Imam sacuvanu tu sliku pa ako budes imao nekih problema mogu ti poslati da im pokazes.

@mihajlosd

Mislim da je bitno da imaš dokaz o porudzbini i bitno je da bude do 31-og jula.
Nigde se ne spominje fiskalni račun..

Kakav dokaz o porudžbini će priložiti neko ko je otišao i kupio telefon u prodavnici? Ja sam pokušao da poručim sa sajta, medjutim nešto je u tom trenutku zezalo pa sam ih kontaktirao direktno mailom. Taj skrinšot prepiske sam i okačio u members aplikaciji. Koliko sam ja mogao da vidim uz to polje nije stajala crvena zvezdica, što bi značilo da je poželjno, ali verovatno ne i obavezno. Dok je uz polje gde treba priloziti fiskalni račun i sliku sa imei brojem stajala zbezdica kao obavezan podatak.
Kako god, prilozio sam sta sam imao pa čekam. Nego me nešto kopka kad sam video da na kutiji telefona koji mi je stigao piše s24 fe enterprise edition. Malo nesto proguglah , videh da su te neke edicije delili mahom kompanijski. Nadam se da me nisu zeznuli i da ce ga ovi iz Samsunga prihvatiti da učestvuje u promociji.

@mihajlosd
Pa ako si kupio telefon u legalnoj prodavnici koja se nalazi na "spisku" Samsung ovlascenih prodavaca onda nemas brige.

Jesam jesam, to svakako. Kako beše, sad se proverava status preko onog linka sto su poslali i treba mesto confirmed da stoji approved i to je onda završeno? Moze hard reset telefona, može prodaja, poklanjanje i sve ostalo?

Čekaš samo na potvrdu toliko? Ma daj...kakav bezobrazluk. Što reče neko ovaj telefon po ovoj ceni može da dodje u obzir samo ako je 1+1. Kad pomislim šta je sve moglo na oglasima da se nadje za cca 600e nije mi dobro. Nego je baš ovde neko pomenuo, naručiš, registruješ se, vidiš da li prolazi ili ne. Ako ne prolazi povrat u roku od 14 dana i dovidjenja. Medjutim ako njima treba mesec i po samo da bace pogled na jedan račun onda džaba ti ga bilo.
Još mi iskreno ovaj enterprise edition što mi zapao ne uliva neko poverenje. U toku registracije uopšte nisam mogao da nadjem tačnu oznaku modela iz onog padajućeg menija. Bila su dva modela u grafitnoj boji, ja izabrao jedan koji se više podudara (zapravo se razlikuje samo u jednom slovu, ali opet nije isti). Sve sam nesto računao ako me odje*u da ga vratim. Ovo mi ruši sneška. 🤔

Čekaš samo na potvrdu toliko? Ma daj...kakav bezobrazluk. Što reče neko ovaj telefon po ovoj ceni može da dodje u obzir samo ako je 1+1. Kad pomislim šta je sve moglo na oglasima da se nadje za cca 600e nije mi dobro. Nego je baš ovde neko pomenuo, naručiš, registruješ se, vidiš da li prolazi ili ne. Ako ne prolazi povrat u roku od 14 dana i dovidjenja. Medjutim ako njima treba mesec i po samo da bace pogled na jedan račun onda džaba ti ga bilo.
Još mi iskreno ovaj enterprise edition što mi zapao ne uliva neko poverenje. U toku registracije uopšte nisam mogao da nadjem tačnu oznaku modela iz onog padajućeg menija. Bila su dva modela u grafitnoj boji, ja izabrao jedan koji se više podudara (zapravo se razlikuje samo u jednom slovu, ali opet nije isti). Sve sam nesto računao ako me odje*u da ga vratim. Ovo mi ruši sneška. 🤔
Ne ne, mail potvrde da je odobreno je stigao 08.05., dakle 3 dana nakon registracije. Od tada cekam na poklone 😅

E to mi reci...to me zanima. Da oni potvrde da stiže. A kad stigne neka stigne... uopšte mi nije zapelo. Može i za 3 meseca.

Potvrdiće za dan-dva.
Meni su za dan.
Sem ako te "enterprajz" model ne *****e nešto.
Meni je app prepoznala telefon,plavi sa tačnom oznakom,ništa nisam morao iz padajućeg menija da biram.
A ti si već na tom koraku pao.
Tj,nije ti ni bilo telefona u padajućem meniju,već si birao nasumično?

Dal moze da se vrati bez problema ako si ga otvorio i pokidao nalepnicu?

Potvrdiće za dan-dva.
Meni su za dan.
Sem ako te "enterprajz" model ne *****e nešto.
Meni je app prepoznala telefon,plavi sa tačnom oznakom,ništa nisam morao iz padajućeg menija da biram.
A ti si već na tom koraku pao.
Tj,nije ti ni bilo telefona u padajućem meniju,već si birao nasumično?
Baš tako. Izabrao iz padajućeg model najsličniji mom.
Dal moze da se vrati bez problema ako si ga otvorio i pokidao nalepnicu?
Pa ne znam kako drugačije? Kako inače da se neko uveri da mu proizvod ne odgovara kroz zapečaćenu kutiju? Možda grešim, ali ja sam do sad posle par dana tako vratio jedan tv je jedan laptop. Naravno bez bilo kakvih tragova korišćenja...to se valjda podrazumeva.

Posle 3-4 dana korišćenja S24FE (tu mi je i S24U) utisci : ekran odličan napolju na suncu odlično vidljiv , brzina/fluidnost ista kao na S24U , kamere odlične - za moje potrebe (nijanse u pitanju u odnosu na ultru) , baterija se stabilizovala i sad je odlična , jedino da su stavili 45W punjenje ... Za ove €€€ koliko su sad na oglasima nema bolje NOVO da se kupi od Samsunga ... Preporuka od mene za 256gb verziju.

Screenshot_20250806_220839_Device care.jpg

Za 16,5h ima 7h sot-a i ostalo još oko 30 posto. Za 4700 mah stvarno odličan rezultat. Da li je bio sve vreme na wifi ili kombinovano i na 4g? Ja uzeh 128 gb, razgrabiše mi ispred nosa 256gb za 69k, posle ostali samo oni od 75k i više, a s obzirom da sam 128gb platio 63k realno mi se nije davala tolika razlika. Placam google drive 100 gb pa se nadam da ce da me pokrije malo. Na telefonu aplikacije, slike i dokumenta na drive. Jedino ce za snimke biti malo problema...

^ 95% na WIFI , baš planiram da ga koristim samo na 4G da vidim koliko će da drži baterija , što se tiče memorije to možeš da rešiš ovako , uzmeš na "Aliju" Type C adapter sa uloškom za memorijsku karticu i memorije koliko želiš.

Screenshot_20250807_183706_AliExpress.jpgScreenshot_20250807_184006_AliExpress.jpg

Usrecice se sa tom fake memorijom od 1TB kad ostane bez svih tih podataka.

Napravis network folder pa kopiras na racunar sa telefona i obratno ili uzmes flesku sa OTG podrskom i sve sto nije bitno bacas na flesku pa po potrebi ocitas.

To su dve najbrze solucije.

^ ovo za prebacivanje sa telefona što sam gore naveo je najjeftinija varijanta , imam tu karticu od prošlog leta i ništa joj ne fali sem brzine prenosa / svi su podaci tu. Naravno da nisam mislio da je drži stalno utaknutu u tel 😆. Najbolje je rešenje eksterni HDD gde sve bitne podatke držiš (imam i tu varijantu od 2TB kući gde imam snimaka i fotki još od Nokie N9 .

Nazad
Vrh Dno