Nije tačno kod yettel-a se samo aneks potpisuje zbog veće cene paketa, ugovorna obaveza ostaje ista.Ne znam konkretno za SBB ali pouzdano znam da drugi prilikom promene paketa traže da se potpiše novi ugovor odnosno aneks postojećeg na dve godine tako da verujem da nije drugačije ni kod SBB.
U nekoj normalnoj drzavi tvoja argumentacija je sskroz na mjestu i svaki sud bi sta na stranu potrosaca jer se radi o klasicnoj gimnastici i obmani da bi te dodatno oderali. Obzirom da zivimo gdje zivimo, pri tome mislim i na Sr, BiH itd, milsim da ce sudovi u eventualnim sporovima stati na stranu mafije.nesto razmisljam sta se ovde zapravo desava sa ovim paketima. ono sto je sustina je da su poskupeli za isti sadrzaj (sto smo znali da ce se desiti vrlo brzo po prodaji svega i eto, par meseci kasnije vec nam stize na naplatu). problem je sto su to uradili na krajnje seljacki a mozda i protivpravni nacin.
da se vratimo pola godine unazad. korisnici cak i osnovnog SBB paketa su imali neki sportski sadrzaj (me included). onda je sve rasprodato i inicijalno je sadrzaj ostao isti samo prebacen na arena kanale, dakle sve ok sa te strane. od pre neki dan se ukida sadrzaj ljudima koji su ga imali i teraju se da predju na jaci i skuplji novi paket ili ko je vec imao skuplji paket da produzi UO na jos 2god da bi dobio ono sto je do juce imao i pod starom UO.
da su lepo omogucili svakom korisniku dok ima traje UO da ima isti sadrzaj a po isteku UO da moras da predjes na novi paket ako i dalje zelis identican sadrzaj, sve bi pravno bilo ok.
ono sto je jako zanimljivo pitanje, da li oni tebi mogu da ukinu sadrzaj prepakivanjem kanala, sve i da ih oni nisu prepakovali nego Arena, dok ti traje UO? potpisao si odredjeni sadrzaj za odredjen novac, bas te briga kako se zovu kanali koji ih emitiju, treba to i da dobijes do isteka UO a posle kako se dogovoris.
takodje zanimljivo je pitanje da li paket moze da poskupljuje u sred UO, sve i da se nista od ovoga nije desilo. voleo bih kada bi neki pravnik odgovorio na ova dva pitanja. npr EON light je poskupljivao tokom UO u poslednje 2god. a verujem i ostali paketi.
dakle to sto je Arena prepakovala kanale SBB korisnika ne treba da bude briga. njihovi odnosi, ugovori, cene paketa, da li sada SBB placa Areni vise za adrenalin ili je cena ostala ista a samo je prepakovano, nas ne treba da zanima. sve i da je Arena odlucila da im naplati vise za isti sadrzaj, mi kao korisnici imamo UO sa SBB a ne sa Arenom. mogli su u tom slucaju da na svoju "stetu" nam omoguce te nove kanale po ceni iz tekuce UO do isteka UO.
mogu itekako. potpisao si za broj kanala, eventualno i žanrove kanala. nisi ništa potpisao za konkretni sadržajda li oni tebi mogu da ukinu sadrzaj prepakivanjem kanala, sve i da ih oni nisu prepakovali nego Arena, dok ti traje UO?
može, i to se dešava. na tebi je da li ćeš prihvatiti to.da li paket moze da poskupljuje u sred UO,
Pa i radio sam to u čemu je problem? Pogotovo kad je sezona F1 i MotoGP predvidiva. Ali konkretno danas trka će biti na jednom od kanala koji imam.Pa i trka će da bude na netu... Idi u 15h na bazen, vozi bajs, idi na posao, šta god, pa pogledaj kad dođeš kući i premotaj.
Kakva besmislena logika.
hvala na ovom infu, znači definitivno ne prelazim kod mts. jel znaš možda kakav je A1 box?Miljama najbolji Eon boks sa otključanim androidom 11 i fluidnost u radu. Nijednom u 5 godina mi nije zakucao i sl. Imam na njemu i mnoge druge aplikacije, sem Netfliksa. Bukvalno ga koristim kao smart boks i ravnopravan, ako ne i bolji od Šaomijevog boksa, koji ima Google Tv. i Amazon fire, kojeg takođe imam. A i mnoge druge bokseve sam probao...To je moje mišljenje, a ovo za kanale je nažalost očekivano, od kada su prodati...Moji imaju Mts Iris boks, pre toga Supernovin Move i svaki dan bar jednom zakucaju, plus nema otključanog androida bez petljanja i akrobacija i to opet zeza...
Trenutno rešenje: Eon boks, TvMate, neka dobra iptv lista i pičite...
Opet kažem, po mom mišljenju...
Sada, svako ima svoju računicu 😉
što provociraš ti? ko je spomenuo nedelju. nedeljom su trke i to će ići na kanalima koje imamo. tako je rekao Srđan. a treninzi i kvalifikacije će ići na adrenalinu. realno treninge ne žalim a kod kvalifikacija samo je 10min Q3 bitan a to lepo na strimu pogledam.Nedelja se tako zove s razlogom, što bre teraš čoveka da ide na posao?
Zbog tuđih nedela treba da mu presedne nedelja.
broj kanala kao takav ne znaci nista, kupujes sadrzaj a ne broj kanala, zar ne?mogu itekako. potpisao si za broj kanala, eventualno i žanrove kanala. nisi ništa potpisao za konkretni sadržaj
može, i to se dešava. na tebi je da li ćeš prihvatiti to.
no, naveo sam već da postoji određena tema, čak sam je i linkovao, a u vezi pitanja za pravnike
Mislim da nigde nisi potpisao da gledas F1, Premier ligu, Evro Ligu vec Arene i odredjene kanale, Ne mozete im nista, tj da na osnovu toga trazite raski UO. Tu je SBB ispao supak jer je postojecim korisnicima MORAO da da te nove kanale u ponudu na svoju stetu.broj kanala kao takav ne znaci nista, kupujes sadrzaj a ne broj kanala, zar ne?
a sto se tice promene cene u sred UO, kako mislis na meni je da li cu prihvatiti? da li je to osnova za raskid bez penala u tom slucaju?
To znaci da se glavni sadrzaj kanala menja. Treba pravnik da se javi i kaze da li ovde ima osnova za raskid, dzaba je da clanovi foruma daju licno i uglavnom nestrucno misljenjeMislim da nigde nisi potpisao da gledas F1, Premier ligu, Evro Ligu vec Arene i odredjene kanale, Ne mozete im nista, tj da na osnovu toga trazite raski UO. Tu je SBB ispao supak jer je postojecim korisnicima MORAO da da te nove kanale u ponudu na svoju stetu.
Mislim da nigde nisi potpisao da gledas F1, Premier ligu, Evro Ligu vec Arene i odredjene kanale, Ne mozete im nista, tj da na osnovu toga trazite raski UO. Tu je SBB ispao supak jer je postojecim korisnicima MORAO da da te nove kanale u ponudu na svoju stetu.
Na poslednje poruke bih odgovorio sledeće: postoji i predugovorna faza, ali i usmeni dogovori i ugovori. Nije baš tačno da je poptuno nevažno što je nekome akviziter/promoter rekao da će imati sav sport i slično. To je možda i teško za dokazivanje, ali kačio je neko i letke sa istom tvrdnjom, što je već opipljiv dokaz da je SBB reklamirao sav sport, a onda se najednom predomislio. I tu, doduše, treba imati u vidu da su od uvođenja Arena najavili da će sve biti dostupne samo u promotivnom periodu, ali ta "otežavajuća" okolnost pogađa samo one koji su u tom trenutku potpisali ugovore, jer bi se moglo reći da su pristali na neizvesnu ponudu. Ko je potpisao u vreme SportKlub-a, o toj napomeni ni ne treba da razmišlja, jer tad nije bilo reči ni o kakvim promocijama, sve je bilo bezuslovno u okviru paketa.
ništa se ne podrazumeva. potpisao si za određenu ponudu kanala (tv SD/HD, radio), eventualno određenu ponudu u video klubu, eventualno dodatke, eventualno određenu brzinu interneta, eventualno određene brojeve minuta za fiksnu telefonijuistina je da nisi potpisao F1 sadrzaj ali to se podrazumeva. broj i naziv kanala je forma a sustina je sadrzaj.
prekidamo do daljnjeg(ili da prosto moderatori odluče da se ta tema prekida do daljnjeg, pošto se očigledno vrtimo ukrug – neko smatra jedno, neko drugo, a verujte mi da bi isto bilo i kada bi se masa pravnika uključila, znam ja njih 😃).
Nisam rekao "zbog promene cene paketa" već "zbog promene paketa".Nije tačno kod yettel-a se samo aneks potpisuje zbog veće cene paketa, ugovorna obaveza ostaje ista.
prekidamo do daljnjeg
Platio si 27e da gledaš odloženo?F1 app na firesticku rešio problem, 27e za godinu dana, rešeno.
27$. Šta odloženo, uživo. Sky ima prava za F1 premium u Irskoj.Platio si 27e da gledaš odloženo?
Nije istina, uživo je samo trka na besplatnoj areni premium a trenini i kvalifikacije su bili na kanalima koji se doplaćuju Adrenalin i Arena premium 4 i 527$. Šta odloženo, uživo. Sky ima prava za F1 premium u Irskoj.
Trke su za sad dostupne na SBB, kao i dva treninga.
Jel mi pričamo o Sky ili SBB? Jel ima Sky u Srbiji?27$. Šta odloženo, uživo. Sky ima prava za F1 premium u Irskoj.
Trke su za sad dostupne na SBB, kao i dva treninga.
Tako je. Ja kao korisnik Eon Full OTT paketa imam Pickbox Now i Cinestar Premiere u video klubu. Ovi paketi ne postoje u cenovno istom TV Basic paketu. Znači, nema produžavanja ugovorne obaveze. Ako se budu pridržavali da u starim paketima ponuda ostaje ista, tj.stara, vredi platiti mesečno nešto višu cenu, van ugovorne obaveze, da bi zadržao staru tj. bogatiju ponudu u Video klubu.Novi vlasnici su amateri za stare pa se sad mi ovoliko raspravljamo.Umesto da su uradili ko stari prvo ti u avgustu najavi otključavanje svih kanala onda ti negde umesto u obaveštenja sve nove izmene stave u cenovnik, i tako dok uživaš u svim kanalima istekne pravo na žalbu a mi se tek u septembru ili oktobru im nj mile majke što su nas prevarili, ko što rekoh amateri. A sad šalu na stranu prvo sam mislio da više nema samo onog light paketa ali ipak više po ponudi više nema Full paketa,svi se uhvatili sporta ali oni su nama sa ovim besic uzeli mnogo više u filmskom delu kanala a košta ko full. Nema više cinestar premium ni filmbox premium kanala pola pinkovih i pola dokumentarnih kanala npr i viasat ponude i picxbox je isto premim inače kao ovaj mesec daju tek kao promo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari