Šta je novo?

Zotac GTX 1070

delboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2004
Poena
945
Imam karticu iz naslova, koju koristim i na win11 i na linuxu, na oba sistema sa najnovijim drajverima. Kartica je pocela da se ponasa nemormalno, na minimalnoj temperaturi u radu bez opterecenja iz cista mira fan pocne da bije u 100% i tako neko vreme a onda se smiri i radi na 0%. I tako na oba sistema. Bios je poslednji za ovu karticu. Sta moze da bude problem ?

temperatura

ako je temperatura konstatno niska, onda crkavaju ventilatori

to je dosta stara kartica, može da odkazuje neka lektronika

znaci temperatura je visoka?

znaci temperatura je visoka?

Za početak ne znači ništa, dok Dell Boy ne potvrdi temperaturu.

Ovo me podseti na Beavis and Butt-Head a kada dobiju poruku od drugarice koja želi da ih šutne u stražnjicu :D

.

Prvo treba proveriti temperature u HW Monitoru i biosu. Nema potrebe da se radi stes test zbog ventilatora na ovoj kartici. Ako su temperature visoke zameniti pastu, jer je i onako kartica prastara. Ako su temperature o.k. to znači da je neki senzor počeo da brljavi. U tom slučaju ne dirati ništa, jer ovako kartica može da radi godinama.

Ne, temperatura ne raste, na 39 je stepeni, i na toj temperaturi ventilator iz cista mira krene da radi na 100% (mislim da je nekih 3500 obrtaja). I to moze da traje par sekundi, a moze da traje i par minuta. Nekad radi normalno sat vremena, nekad se kuler pali na max na svakih par minuta. Bios je poslednji za Zotac. Pokusao sam sa prethodnim biosom da vidim kako ce da se ponasa kartica ali nakon flesovanja uopste nije htela da baca sliku pa sam ponovo vratio ovaj koji je bio.

eto, mogao si sve to da napises u prvom postu

eto, mogao si sve to da napises u prvom postu

Pa jel si pročitao prvi post ?

Kartica je pocela da se ponasa nemormalno, na minimalnoj temperaturi u radu bez opterecenja iz cista mira fan pocne da bije u 100% i tako neko vreme a onda se smiri i radi na 0%. I tako na oba sistema.

jesam, da si napisao sve ono u nastavku ne bih ni pitao za temperaturu.

ali posto ne znam, ignorisi

Evo ga i log fajl, bas cudno ponasanje. Zakucao sam kuler na 33% i uglavnom tako i radi (na 33% se i ne cuje). Onde gde pise 0 znaci da vrednost za kuler nije zakucana i tu je povemeno kuler divljao pa se vracao opet na nulu, mada se jednom ili dvaput desilo da iako je vrednost zakucana na 33% kuler zavrti na max (vrlo kratko). Inace su temperature kada rade istovremeno dva YT klipa u 4k i jos par sitnjih programa.

Prilozi

• gpu_log.txt
    60.4 KB · Pregleda: 5
Bios,tako nešto.Ili imaš neki instaliran program koji remeti situaciju.
Nemaš afterburner?

I na linuxu i na win11 se isto ponasa, ne verujem da je do nekog programa. Sumnjam na bios, ali sam flesnuo prethodnu verziju biosa i kartica nije htela uopste da baci sliku. Jedino da probam verziju pre te koju sam flesnuo.

Nazad
Vrh Dno