Šta je novo?

Mobilni telefon Koji telefon kupiti od navedenih?

Koji mobilni telefon kupiti

Matterhorn

Zapažen
Učlanjen(a)
23.12.2023
Poena
1
Koristim iphone zadnjih 9-10 god,malo mi je dosadio sistem.Trenutno sam na se2020 i iphone 7.Kod novog telefona mi je bitna brzina,fluidnost,da ne moram da ga menjam barem naredne 3-4 god,baterija,zvucnik i na kraju recimo da se vidi dobro na jakom suncu napolju...
Navescu i neke ajfone iako su mi dosadili i voleo bih da promenim malo,zadnji android mi je bio galaxy S3 :LOL:
Iphone16,15pro,15plus,s24+,magic6 pro,xiaomi 14,pura70 pro,motorola edge 50 ultra...

Ako zelis da menjas na android ja moram biti za Honor Magic 6 Pro.
Telefon je stvarno odlican, kamera, baterija, ekran, fluidnost ma sve super.
Ako ostaje na ios-u onda moj glas ide pre za 15 pro.

S24U ultra ako ti je bitna garancija.
Ako imaš para i garancija ti nije toliko bitna onda p9 pro XL.

Edit: sada tek vidim od navedenih:)
Onda s24+

Da neotvaram sličnu temu, šta bi ste vi uzeli, ugovor u a1
Moto g54
Zte nubia neo 5g
Redmi note 14 256

Koristim iphone zadnjih 9-10 god,malo mi je dosadio sistem.Trenutno sam na se2020 i iphone 7.Kod novog telefona mi je bitna brzina,fluidnost,da ne moram da ga menjam barem naredne 3-4 god,baterija,zvucnik i na kraju recimo da se vidi dobro na jakom suncu napolju...
Navescu i neke ajfone iako su mi dosadili i voleo bih da promenim malo,zadnji android mi je bio galaxy S3 :LOL:
Iphone16,15pro,15plus,s24+,magic6 pro,xiaomi 14,pura70 pro,motorola edge 50 ultra...

Pura 70 pro. Brzina optimizovali, su sistem i ako je procesor starije generacije. Savršeno se vidi na jakom suncu, imaš esim, zvuk odličan sa volte i what's up (to je gde ja pričam), baterija sigurno dan i po, ako baš pričaš kao ja i video pozive lagano istera dan.
Sve android aplikacije i Google rade, sem Google walleta.

Na kraju lomio sam se između Magic 6 pro i Pura 70 pro, presudila je Pura i nisam se pokajao već godinu dana.

Pura 70 pro. Brzina optimizovali, su sistem i ako je procesor starije generacije. Savršeno se vidi na jakom suncu, imaš esim, zvuk odličan sa volte i what's up (to je gde ja pričam), baterija sigurno dan i po, ako baš pričaš kao ja i video pozive lagano istera dan.

Na kraju lomio sam se između Magic 6 pro i Pura 70 pro, presudila je Pura i nisam se pokajao već godinu dana.
Pitanjce iz oktobra prošle godine. 😁

Ja sam se malo razočarao, nije to samo instaliraš google aplikacije i ne fali ti ništa osim Google Wallet. Ima nekih sitnih nedostataka, valjda zato što nema taj google framework i onda stalno nešto zafali. ChatGPT ne radi direktno nego kroz neku virtuelnu mašinu, dobro ajde, ti to sam nekako nabo... Onda youtube nema za sve aplikacije kad treba da se podeli link, na primer Fejsbuk fali, dal je problem u YT ili FB ne znam, onda nisam mogao da uradim dvofaktorsku autentifikacciju sa google na telefonu (ona tri broj u kružićima pa izabreš koji je) jer verovatno nema to što je neophodno, srećom odradih preko email ali bio sam se ubedačio... i tako ko zna šta još. inače kvaltetno deluje, glatko radi, verujem de je ovako sve ok. Kupio sam ga pre par dana u MTS i cena je 40000 dinara za keš kad sve obračunam i iskoristim što je bilo ponuđeno, eko popust 15000, popust standardni i popust za online kupovinu tako da je uzmajući u obzir inflaciju na 24 rate bez kamate.1750 din mesčno 42000 din minus inflacija na dve godine izađe tih 40000 kao da sam sad iskeširao odjednom. Da li je to dobra kupovina procenite.

Probaj da namestiš i microG-hw. Svesni su toga da HMS sam po sebi nije dovoljan. Naravno, MicroG ti neće obezbediti punu GMS podršku, ali biće od koristi za pojedine aplikacije koje bez njega ne mogu da se pokrenu. Štaviše, da bi izgledalo kao da si instalirao iz Play prodavnice, instaliraj App manager i konfiguriši com.android.vending kao install source ili alternativno King installer (pretpostavljam da je to ko što je bio KingRoot/KingoRoot pa može da ti ubacuje i neke adware aplikacije, tako da to uzmi sa rezervom).

Све што има Google servise може да ради осим апликација за поједине банке.
1000007066.jpg
Кад инсталираш било коју апликацију која не ради, клонирај је и покрени из овог sandboxa (Multiple apps апликација).
Инстаалирај Aurora store да би нормално инсталирао апликације.
Ако имаш времена и ако желиш пробај - Droid ify.
Приступа другачијим апликацијама него Google play store. Све апликације које
инсталираш одатле раде без гугл сервиса.
1000007067.jpg
@dalek

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno