Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

И орион користи телефонске каблове, а мислим да и астра телеком.

Da li bi neko znao da kaže da li je ovo kabl vezan za internet ili nešto drugo?
To su razvukli pre par godina.

Pretpostavljam možda koaks?
Screenshot_2025-07-19-11-42-48-267_com.miui.gallery.jpg

Da je tako pisalo (kao npr. kod mene gde piše "Usluga/Kampanja: (fiksni, IrisTV, Internet) - 18meseci po 1 dinar - GF (veća cena)") ne bi mogao niko nikad da ga prevari.
Ako od MTS-a dobiješ papir a na kome tako ne stoji, NE POTPISUJEŠ ni pod razno pa makar ti momci već sve postavili i montirali, kažeš im samo nema nikakvih problema donesite mi drugi put kad budete u prolazu pa ću vam onda naknadno potpisati.
Znači da je pročitao i potpisao ugovor u kome je 12x1din ili u goroj varijanti nije ni čitao pa je moglo da piše "Poklanjam kuću/stan MTS-u" ...

Jasno, "keve mi" varijanta. Ne znam koji to zakon reguliše i koji član?

Poslednja izmena:
Nešto je ipak moralo da piše u citiranoj rubrici, rubrike na toj strani pri kraju ugovora su redom:

Ime i prezime
JMBG
Adresa
Adresa dostave računa
Kontakt telefon
Usluge/Kampanja
Fiksni telefonski priključak
Internet brzina
IrisTV
Minimalni period važenja ugovora

Šaljem sutra zahtev za proveru dostupnosti optike na mojoj lokaciji pa ću da vidim šta mts kaže.
Voleo bih da se nadam kako bi skočili na par bandera i to razvukli, ali očekujem da odgovor bude negativan.

Виђао сам тако увијене каблове и код мене а нисам чуо да неко има оптику.

Moguce da je optika ali dostupna samo pravnim licima :D
Iz licnog primera, MTS optika prolazi pored moje bandere i ide 200-300m nize do dve kladionice, ali naravno niko pored cije je kuce prosla nema uslova za istu :D

Da li neko ima iskustva u prelasku sa BOX paketa na NET pakete sto nudi MTS?

Da li neko ima iskustva u prelasku sa BOX paketa na NET pakete sto nudi MTS?
Trazi raskreiranje BOX paketa na pojedinacne usluge i onda zahtevaj demontiranje IPTV usluge i vrati opremu (STB, daljinski, adapter za napajanje), potpišeš ugovor za Net 100 na 24 meseca (ili bez UO ako ti tako odgovara, ali je veća cena) i plaćaš dva odvojena računa za fiksni i internet

Hvala!
Tako ce i biti sacuvao sam zivce sa svim cimanjima,i ovako sam vec 2x vracao STB uredjaj i nisu prihvatili jer ne postoji mogucnost prelaska na BOX2 sa 100mbit. Sto se tice kvaliteta sa tehnicke strane ne mogu da se zalim jer sam zadovoljan sa stabilnoscu samog interneta

Ima prekida u PPPOE vezi ali to je sve na tren sto je neprimetno.
Retko se desavaju prekidi.
Otkad sam resetovao MIKROTIK imam ukupno 9 prekida sto se i vidi na slici

1753010246503.png

1753010166217.png

Moguce da je optika ali dostupna samo pravnim licima :D
Iz licnog primera, MTS optika prolazi pored moje bandere i ide 200-300m nize do dve kladionice, ali naravno niko pored cije je kuce prosla nema uslova za istu :D
Код мене су сигурно суперновини каблови једино ако су део коаксијалних каблова заменили оптичким.

Beotelnet mi javio da na mojoj lokaciji ne rade uopšte, ni bakar ni optika.

Javio mi se i mts za proveru optike, kažu nema, možda bude kroz mesec dana 😅
Pitao me lik i za obnovu ugovora, kaže max nude 7 meseci, ja mu rekao da mi nije dovoljno.
Rekao mi da će me kontaktirati par dana pred istek, što je nekih mesec dana od danas.

Ako ne može da mi da 24x50%, onda otkačim telefon i spustim na box3 od 5k, tako je kako je.

… preterali su sa cenama, zaista… tamo gde ljudi nemaju izbor, nemilosrdno deru i tek će kada budu ugušili sve što nisu ONI…

Možda čak i izbacim box kompletno i uzmem samo internet, a onda povežem Yettel TV, jer imamo samo jedan televizor u kući i to 768p lol. Jedino ako mts ne radi one neke limitacije kao što je radio sa EON, ali to je već za drugu temu.

… samo net je uglavnom i dovoljan, sve ostalo biraš i neretko ukupno ispadne manje nego li box kod MTSa, Supernove…

@Nikola P
možeš i da ''raskockaš'' boks paket ako ti nije bitan fiksni broj i da vidiš dal ti je A1 4G signal dobar na lokaciji, jer je njihov 4G kućni net sad skroz neograničen, a dobro papira VDSL pristupu, jer nudi brzine do 50/10 ili do 100/10
TV vidi da od nekog nabaviš nalog za TV slot ( eon, mts, yettel, orion ... ).
A mob broj možeš solo da ostaviš u MTS sa 50% bez uređaja ili Globaltel MTS pripejd, pa te mesečno ispadne solo net i solo mob zajedno oko 3000 din.
Naravno, sve ovo uzmi u obzir ako ti prvo MTS ne da 50% na cele nove dve godine, jer se BOX4 paketi jedino tako danas isplate.

Hvala!
Tako ce i biti sacuvao sam zivce sa svim cimanjima,i ovako sam vec 2x vracao STB uredjaj i nisu prihvatili jer ne postoji mogucnost prelaska na BOX2 sa 100mbit. Sto se tice kvaliteta sa tehnicke strane ne mogu da se zalim jer sam zadovoljan sa stabilnoscu samog interneta

Ima prekida u PPPOE vezi ali to je sve na tren sto je neprimetno.
Retko se desavaju prekidi.
Otkad sam resetovao MIKROTIK imam ukupno 9 prekida sto se i vidi na slici

Pogledajte prilog 499645

Pogledajte prilog 499644
NA manji Box ne daju (bilo Xlatni na Plavi ili 4 na 2..).
Mora da se rasparcaju usluge. Pa onda uzmes Box 2 (jer NET paketi su sada neisplativi cak i VDSL)
Gde bese budu vesti o povecanju cena?
Samo na racunu? Ne nalazim vest o zadnjem povecanju na sajtu.

@Nikola P
možeš i da ''raskockaš'' boks paket ako ti nije bitan fiksni broj i da vidiš dal ti je A1 4G signal dobar na lokaciji, jer je njihov 4G kućni net sad skroz neograničen, a dobro papira VDSL pristupu, jer nudi brzine do 50/10 ili do 100/10
TV vidi da od nekog nabaviš nalog za TV slot ( eon, mts, yettel, orion ... ).
A mob broj možeš solo da ostaviš u MTS sa 50% bez uređaja ili Globaltel MTS pripejd, pa te mesečno ispadne solo net i solo mob zajedno oko 3000 din.
Naravno, sve ovo uzmi u obzir ako ti prvo MTS ne da 50% na cele nove dve godine, jer se BOX4 paketi jedino tako danas isplate.
Hvala puno na savetu, videću šta će mi ponuditi za ovaj BOX4, pa ću odatle da odlučim.

1. Mislim da je sestra probala A1 4G na drugoj strani grada, i kaže da je užasan. Možda bi ovde kod mene bilo bolje, mada voleo bih da ostanem na kablu, jer igram dosta multiplayer igrice, pa mi znači da se ne zezam oko toga.
2. Fiksni ne koristimo već 5 godina i stoji iskopčan iz splitera, tako da .
3. TV, možda bih mogao da pozajmim yettel, samo bih onda morao da vidim koji TV box da kupim.
4. Telefon koji stoji u tom box paketu je od drugog člana porodice kojem ne bi bio problem da uzme sopstevni paket. (Drugi paket bi možda i bio bolji za njih, jer često putuju po evropi, a tu ih ovaj mts nešto zeza često za internet)
ovde kače vesti poskupljenja:
Od kad je bilo ono poskupljenje početkom godine, gde sam morao da im šaljem mail da me vrate na staro, ovaj sajt sam stavio da mi se otvori svaki put kad uključim komp haha. Da mi ne promakne još jednom nešto tako 🤣

@Nikola P ako igraš dosta multiplayer igrice, onda ti je bolje da ostaviš solo aktivan fiksni broj u Telekomu, pa na njega da vežeš solo VDSL BeoTel internet sa ili bez ugovorne obaveze 50/8 ( ili 100/10 ako može ). Ostale VDSL opcije su: Yunet, Orion, Astra isto mogu VDSL, samo što ispadnu dosta skuplje u VDSL varijanti, plus ne daju opciju bez ugovorne obaveze.

@Nikola P ako igraš dosta multiplayer igrice, onda ti je bolje da ostaviš solo aktivan fiksni broj u Telekomu, pa na njega da vežeš solo VDSL BeoTel internet sa ili bez ugovorne obaveze 50/8 ( ili 100/10 ako može ). Ostale VDSL opcije su: Yunet, Orion, Astra isto mogu VDSL, samo što ispadnu dosta skuplje u VDSL varijanti, plus ne daju opciju bez ugovorne obaveze.
Beotel mi jutros javio da na mojoj lokaciji ne mogu da mi daju ni bakar ni optiku, tako da videću šta kod ovih drugih ima.
Mislim da komšija ima Orion jer sam video njihov auto pre neki dan ispred zgrade, al za ove ostale ne verujem jer je manji grad u južnom banatu 👍

U svakom slučaju ako ne dobijem 24x50, ide box3 ili rastavljam box i uzimam samo net, pa ću se za ostalo snaći.
Hvala puno na informacijama i savetu!

kaži im takođe da ti SBB nudi 12 meseci po 1 din, Orion i A1 nude 50% pune dve godine ako se odlučiš za njih

Telekom Srbije je konacno objedinio sve svoje usluge u jedan paket!!! Konacno su se setili :). Ima 4 BOX paketa i po mom misljenju dosta su povoljni. Sadrze internet 6\1 mb\s, postpaid mobilni paket sa 500 minuta, 500 poruka i 1GB interneta. Po izboru korisnici mogu u okvitu BOX paketa uzeti i IPTV. Sta mislite?

U procesu sam potpisivanja Box 4 ugovora jer zelim da imam sve na jednom mestu jer do sada sam imao od svakog providera po nesto ...Imam pitanje u vezi Iris Go ..Pise da je to ukljuceno pa me zanima ako imam vikendicu i u njoj smart TV (Samsung) da li mogu da koristim tu uslugu bez da koristim svoj internet (extra TV na remote lokaciji) ili da bi radio ovaj Iris Go TV moram da nakacim neki internet prvo pa onda da to povezem sa TV....Ako je ovo prvo onda je to super sada placam internet/TV na vikendici gde nisam cesto ...
Prvi put sam na Box paket sa TV pa zato zvucim pomalo izgubljeno :)

Možeš da koristiš Iris Smart za tv, Iris go je za mobilni,možeš da koristiš na netom drugog operatera. Do skoro nije moglo, tj. dok se nije prodao sbb.

Nazad
Vrh Dno