Šta je novo?

Vivo x200 Series

Znam, ali do sad uvek napišu nešto, bar da je novi sigurnosni update, neku izmenu, a kao detalje pogledajte na wechatu.
Prvi put vidim da ne piše ništa :)
Verzija mog telefona je 16/1TB
A-Origin OS čist kinez
B i C su valjda global Indija itd...
Ako ti imaš B i imaš OriginOs, onda nemam pojma...

Evo pojavio se i kod mene taj update, ali sačekaću ipak stabilnu verziju.
Pa tvoj je C a a ima originos, ne može biti global :)
Ako je tvoj C sa 1tb, ispada onda
A 12/255
B 16/512
C 16/1TB

514349856_10237560525373556_5881606839394995808_n.jpg513837648_10237560527093599_5225052511984175914_n.jpg513958991_10237560526093574_8887270969565983535_n.jpg514365016_10237560526653588_5298753656932002404_n.jpg

Ni kod mene nema log :D ALi iskopao sam log sa triala. U suštini jako dobar update, pregršt novih funkcija kamere, neke malo više gimmicky poput AI, neke korisnije poput "Fuji" filtera i Zeiss colors u portret modu. Deluje da su i prednju kameru malo optimizovali.

Sve u svemu, jedan od boljih "kompakt" telefona.
Ispada ništa specijalno izgleda. A baš sam se bio zagrejao za njega. Ne znam čime da zamenim S23.

Sacekaj Xiaomi 16, Pixel 10 Pro.. novu generaciju generalno.

Pixel i čekam svakako. Xiaomi ne dovodim u razmatranje svakako, tako da to otpada.

Ista muka, pixel 10 poslednja prilika...eventualno jabuka kao jedini preostali telefon normalne velicine
Jabuka isto ne dolazi u obzir, navika na Android, nema teorije da prelazim.
Muke žive za nas koji hoće compact telefone.

Pozdrav svima, interesuje me ovaj telefon u 16/512 gb varijanti, pa me zanima da li bi ga preporučili i koje su mu mane? Kod telefona mi je bitna baterija i kamera a koliko vidim da je ovaj telefon dobar u tome. Hvala na odgovorima.

Naručio sam x200 pro 12/256gb na adresu u DE, pa bi trebalo ortak da mi ga donese za nekih 10ak dana. Usp shipping sa osiguranjem od plaćanja dodatnih troškova 670e.
Posle 10 god I xiaomi mi4 se vraćam na full kineski Rom :) biće zanimljivo..

Taman će biti i mini poređenje iz prve ruke p9pro VS x200 pro :)

Sa kog sajta si narucio telefon? Hvala!

Samo ovde da javim kako sam prošao sa naručivanjem na Ger adresu preko tradingshenzhen.

Došao paket posle 13 dana, dodatni troškovi koje je platio drugar oko 27€.
Navodno za to bi trebalo da dobijem refund od Kineza jer sam izabrao UPS shipping, mada videćemo.. nisu nešto vicni sa eng jezikom i to u doba AI

Posle par sati čišćenja rom-a od kineskih app I ubacivanja Whatsapp i Google apps glavna primedba za sada je korišćenje telefona sa ovolikom kamera grbom :) bukvalno ne znam gde nazad prst da stavim, i u potpunosti mi je jasno zašto Google, apple i Samsung izbegavaju ovakva rešenja za kameru..
Bukvalno telefon koji mora da se koristi sa kejsom :(

Nadam se da ću se vremenom navici :(

Poslednja izmena:
Posle par sati čišćenja rom-a od kineskih app I ubacivanja Whatsapp i Google apps glavna primedba za sada je korišćenje telefona sa ovolikom kamera grbom :) bukvalno ne znam gde nazad prst da stavim, i u potpunosti mi je jasno zašto Google, apple i Samsung izbegavaju ovakva rešenja za kameru..

To je verovatno zbog malih dimenzija telefona (u odnosu na Pro/Ultra modele), u kombinaciji sa oblikom samog kamera ostrva. Na kružno kamera ostrvo/grbu na 14 Ultra sam zaboravio u roku od 2 dana, a prst idealno naleže uz samo ostrvo, i uopšte način držanja i grip deluju iznenađujuće normalno.
Bukvalno mi 10x više smeta FP čitač u ekranu nego bilo šta vezano za masivnu kamera grbu. Mnogo mi je praktičniji bio FP skener na poleđini, gde je kažiprst bukvalno sam ''išao'' na to mesto i instant otključavao telefon.

Modifikovao sam malo hvat za ovaj telefon, držim ga tako što donji deo kamera ostrva oslanjam na srednji prst (desne šake) umesto na kažiprst, a kažiprst dođe onda s desne strane ostrva negde oko volume tastera, tako mi je mnogo stabilniji i gubi se osećaj da je "top-heavy". Probaj. Uzeo sam s alija i neku tvrdu, plastičnu tanku frosted maskicu, takođe pomaže s obzirom da dimenzije telefona. Iskreno se nadam da će u X300 Pro Mini uspeti da nabudže HP9 i da odustanu od kamera ostrva

To je verovatno zbog malih dimenzija telefona (u odnosu na Pro/Ultra modele), u kombinaciji sa oblikom samog kamera ostrva. Na kružno kamera ostrvo/grbu na 14 Ultra sam zaboravio u roku od 2 dana, a prst idealno naleže uz samo ostrvo, i uopšte način držanja i grip deluju iznenađujuće normalno.
Bukvalno mi 10x više smeta FP čitač u ekranu nego bilo šta vezano za masivnu kamera grbu. Mnogo mi je praktičniji bio FP skener na poleđini, gde je kažiprst bukvalno sam ''išao'' na to mesto i instant otključavao telefon.
Pa čekaj bre, koliko znam loznica je pro model i uzeo?!

@fkloznica stigla prinova znači, neka te služi lepo. Čekamo impresije i poređenje sa pixelom ☺️😉👋🏻

@Proday hvala 🦾
Pro, ali pro ima možda i po površini veću grbu od ultre.. ultra ima višu sigurno, ali ne i površinski veću grbu, tako mi se čini.

Inače odmah sam juče primetio da mi na chromu skrolovanje nekako cepa text na ekranu, reko jako čudne stvari :) reko da nije možda do onog pmw flickera koga Kinezi budze max, ali nije..
Bilo je izgleda do screen refresh rejta, koji je bio na smart pa sam ga prebacio na high.. sada je mnogo bolje. Nadam se samo da neće urnisati bateriju :(

Ali koliko znam ranije je na kineskim romovima bila opcija da se podešava refresh rejta po svakoj app pojedinačno ? Koliko vidim toga nema na origin OS. ?

Prilozi

• Screenshot_20250718_103536.jpg
    Screenshot_20250718_103536.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 20
Nazad
Vrh Dno