Šta je novo?

Apple pravi zaokret: iPhone 17 Air jedini dobija titanijumski okvir

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iphone-17-air-render.webp

Apple pravi zaokret: iPhone 17 Air jedini dobija titanijumski okvir​

Za razliku od prethodnih Pro modela, iPhone 17 Air biće jedini telefon u novoj liniji sa titanijumskim kućištem — što predstavlja iznenađujući zaokret.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...hone-17-air-jedini-dobija-titanijumski-okvir/

Цела вест о једном делу телефона који се, узгред, лакше изгребе и теже проводи топлоту од алуминијума. А ако ти телефон испадне, тај исти део га неће заштитити од пуцања екрана, на пример.
Али, телефонски верници ће видети титанијум, и то ће превагнути.

Ti su svemu nađeš negativne stvari. Blago tebi kada ramišljaš u tom pravcu, a to se iz tvojih postova vida. Dlaka u jajetu i ništa drugo. :D
Ja ovo vidim kao tehnološki napredak i ne kažu za džabe, svaka roba ima svog kupca. Onima kojima je to bitno, oni će dati pare samo da to imaju, kao što će drugi dati za neki drugi detalj koji bude na sledećoj seriji. :D

Ti su svemu nađeš negativne stvari. Blago tebi kada ramišljaš u tom pravcu, a to se iz tvojih postova vida. Dlaka u jajetu i ništa drugo. :D
Ja ovo vidim kao tehnološki napredak i ne kažu za džabe, svaka roba ima svog kupca. Onima kojima je to bitno, oni će dati pare samo da to imaju, kao što će drugi dati za neki drugi detalj koji bude na sledećoj seriji. :D
Kako je tehnoloski napredak ukidanje "feature-a" sa jedne serije telefona kako bi napravio goru segmentaciju proizvoda i time naterao ljude da kupe skuplji telefon?

Pre ce biti da prototipi koji su bili od aluminijuma su se krivili kao blesavi. Kao iphone 6 nekada.
Ne bi se pirotjanac Tim Epl isprsio da ne mora.
Svakako titanijumski ramovi na epl pro i pro max telefonima nikada nisu bili potpuno titanijumski.
Ima epl neku foru da vari/spaja aluminijum na titanijum. Celokupan unutrasnji ram sa nosacima za srafove, bateriju, plocu i sve ostalo je od aluminijuma, dok je samo deo sloja spoljne lajsne debljine 1mm od titanijuma.

Kako je tehnoloski napredak ukidanje "feature-a" sa jedne serije telefona kako bi napravio goru segmentaciju proizvoda i time naterao ljude da kupe skuplji telefon?
Ja gledam noviju seriju, jer neće sigurno ulagati u prethodnu seriju kako bi zaradili. Ne vidim šta je tu čudno, ako se samo gleda najnoviji model na tržištu? :D Svakako, ljudi se nikad nisu terali na nešto kada je Apple u pitanju. To se voli i oni to dobro znaju... :D

Ja gledam noviju seriju, jer neće sigurno ulagati u prethodnu seriju kako bi zaradili. Ne vidim šta je tu čudno, ako se samo gleda najnoviji model na tržištu? :D Svakako, ljudi se nikad nisu terali na nešto kada je Apple u pitanju. To se voli i oni to dobro znaju... :D
Aha, znaci tehnoloski napredak se ovde ugleda u tome da novija serija nema nesto sto ima starija serija i tu ne vidis apsolutno nista cudno.

Čudno može da bude više stvari ako ćemo da sitničarimo, a ovako kao konačan proizvod ne obraćam pažnju na ono što je prošlost ako sam već došao u situaciju da isti menjam za noviji... U suprotnom bi se nervirao i ne bih ni koristio isti...

Zanimljiv je taj "tehnoloski napredak" zarad kog moras da "ne obracas paznju na ono sto je proslost".

To je mantra današnjice, zaboravite prošlost i sve je rešeno.

Vrh Dno