Ne kapiram, Diners je bio i ranije prihvacen? Cak je bilo moguce placati vani ranih 2000ih pre nego Visa/MCom, valjda.Nije baš Dina, ali je vezano za to pošto koriste sistemu Dina kartice:
![]()
OmoguÄeno prihvatanje kartica Discover Networka u Srbiji
U Srbiji je od danas omoguÄeno prihvatanje kartica Discover, a prva transakcija obavljena je u Beogradu, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).www.b92.net
U vesti piše Discover, a ne Diners.Ne kapiram, Diners je bio i ranije prihvacen? Cak je bilo moguce placati vani ranih 2000ih pre nego Visa/MCom, valjda.
U vesti piše Discover, a ne Diners.
Bob ju je koristio "preko Njujorka" u seriji Vruć vetar 😁...
Diners je na prostoru Srbije pristutan od vremena SFRJ.
I pre nekoliko godina bankrotirao, Diners Srbija. Bobu uvek treba malo luksuza, tako da njega ne razmatramo.
Neko ih je otkupio i pokušava da naplati zaostala potraživanja.
Nekako sam i kod nas imao u vidu da će makar za ApplePay da se Dina UPI uvrsti, ali još uvek od toga ništa.
Koja provizija konkretno?
Ta kartica je izdata od P. štedionice onda, jer ostale ne mogu.Čisto da podelim da se DINA PŠ izgleda prihvata i na TEMU-u (dosad sam je isprobao samo za AliExpress i glatko prolazi).
Pri checkout-u u odeljku Payment methods kucajte slobodno njen broj pod Card (iako nećete videti njen logo pored loga ostalih kartica).
Priložene slike![]()
Jeste. To je za strane platne procesora pre svega UnionPay kartica, a samo za nas lokalno Dina, inače skida tačno u dinar bez ikakve dodatne konverzije na Temu-u.Ta kartica je izdata od P. štedionice onda, jer ostale ne mogu.
Navodno će još neke naše banke davati ovakve dualne kartice, vidim googl-anjem da je nedavno i Halkbank potpisao sporazum sa UnionPay-om.
znači dina up ne može da se doda u gogle pay ali može u alipay ali zato ima provizija
I tu kaže da se strane kartice mogu koristiti isljučivo na terminalima nesankcionisanih banaka. Pitanje je koliki je udeo takvih i kako je to u Rusiji obeleženo (nisam nikad bio, ali napominjem jer kod nas često nije jasno čiji je terminal). Ne znam ko ti je odgovorio da ne može, ali ako je bilo po ličnom iskustvu, možda mu se pogodilo da je terminal bio od "nepogodne" banke. Svakako je najbolje pitati BPŠ za detalje, oni sigurno znaju šta može, a šta ne. P. S. Zanimljivo mi je što za svaki naš bankomat stoji da nema provizije, tj. naknade za korišćenje, što ne bi trebalo da je tačno.
Svakako ovo nije u okviru teme, ali pominjem jer je onda upitna tačnost i ostalih tvrdnji, tj. to treba imati u vidu kao sumnjivu tvrdnju.
Opet, to i da zanemarimo, glavno je pitanje mogu li naše da se koriste kod njih. 😃
Potvrđujem. Podigao pre par dana sa karticom Nemacke banke, naplaćeno 550 dinara (u evrima).platnih kartica izdatih u inostranstvu (prethodno je napomenuto da se odnosi na bankomate), a koja iznosi 550 dinara po podizanju
UnionPay kartice su skoro 10 godina prihvacene kod nas na bankomatima. Mnogo pre nego je announced co-branding.Jedino što mi pada na pamet je da pošto je UnionPay uveden kroz cross-acceptance sa DinaCard, da možda domaći bankomati strane UnionPay kartice procesuiraju na isti način kao domaći DinaCard, pa otuda nema provizije...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari