Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 7/Z Flip 7

Lacić

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2021
Poena
155
Moja oprema  
Laptop
Asus Vivobook go 15
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Jedini telefon koji nema temu po godine pre izlaska :)
Fold mi je ok ali su MORALI ići sa većom baterijom, više rama, titanijum kučištem i eventualno ukloniti skroz kameru iz unutrašnjeg ekrana. Ovako kako je ne vidim poentu istoga pored prošlogodišnjeg folda se (ili beše fe)!!

4400mah je premalo za onakav telefon, i to u vremenu kada Kinezi guraju 6000mah u iste dimenzije.
Van te ogromne mane i paprene cene, moglo bi se reći da je fold7 najbolji njihov telefon do sada..

Zanimljivo da flip7 fura exynos 2500 :) taman da ga testiraju pre ubacivanja u s26 seriju :)

Fascinantno ali one ui 7 je uzaludno razvijanje sistema....par meseci life cycle. Mislim da će biti jedina verzija sistema koji neću ni videti ☺️

Od svega viđenog najviše mi se dopadaju boje i trade-in vrednost. Sve ostalo je jedna velika 0 i za Fold i za Flip. Smešna baterija i "prebrzo" punjenje, exy, flip još duži bez ikakve potrebe, čini mi se ista šarka i preklop na ekranu 🤦‍♂️🤣

1000047515.jpg

Prilozi

• 1000047515.jpg
    1000047515.jpg
    64 KB · Pregleda: 62
Meni se vizuelno sviđa Fold 7.
Tanak kao iPhone, lakši od istog (samo kao poređenje).

Ekran unutrašnji velik.
Mislim da dođe i sa 16GB rama najjači model.

Jedna jako interesantna stvar koji svi zaboravljaju konstantno jeste to da Fold 7 zapravo nije ništa drugo nego do rebrendirani, prepakovani Fold Special Edition za korejsko tržište. Specifikacijski, a i dimenzisjki gledano 1:1 odrađeno prepakovanje. Jedini uređaja koji je na jučerašnjem predstavljanju zapravo zanimljiv jeste Filip 7 ali sa tom cenom, brzinom punjenja, kapacitetom baterije i na kraju exynos čipom za koga je istina da ne znamo kakav je možda je i dobar ali ako ništa zbog sličnih problema koji je isti pravio u prošlosti trebalo su da ispoštuju kupce i na taj način smanje cenu kada već koriste in house čip. Svakako jedino sto ima neku tehnološku prođu jeste Filip model dok Fold 7 je sve što je naprimer Honor Magic 3 vec bio tako da Samsung nije ništa novo ponudio što nije viđeno nego se tek približio i možda možemo reći izjednačio sa konkurencijom

Nije prepakovani fold SE jer je osetno tanji od njega.. ?
Ne bih da branim Samsung, ali jedno je praviti i prodavati honor magic 3 u 100k primeraka a totalno drugo fold7 u 1 ili 2mil primeraka.

20250710-164638.jpg

Zato je i ostala ista baterija :)

Al ce Honor Magic v5 da pometla ovo 😁

Bio sam totalno razočaran sa Fold6. Ovaj novi, Fold7, izgleda mi jako dobro; veličina uređaja (displeja) je jako dobra, deluje mi i da je nabor na ekranu takođe dobro rešen. Meni lično ne smeta 25w punjenje. Baterija mislim da je ipak previše mala, ali videćemo kako će se pokazati.
Najveći minus po meni je što nema podrške za S-Pen. Ne bih imao ništa protiv da je malo deblji na račun podrške za olovku.
Napravili su odličan uređaj, uređaj za koji ima smisla kupiti olovku, ali je ne podržava.
Ja ću sačekati neko direktno poređenje sa Magic V5...

Skoro 30% veća baterija na V5 u odnosu na ovaj fenseraj od Samsunga? Pa i treba da ih pometu, iskreno...

Meni na S25+ jedva baterija izgura ceo dan, mogu misliti šta bi bilo sa Fold-om i onolikom ekrančinom. Možda treba u pretprodaji da, umesto duplog kapaciteta memorije, poklanjaju neiki dobar power bank :).

To je najmanji problem, svakako se povećava vremenom :)
Mnogo veći problem je što unutrašnji ekran može da se ogrebe noktima, što je po meni najveća mana fold uređaja

Par korisnika na forumu je napisalo da na globalnoj verziji neće biti esim. Moram priznati da nisam imao vremena da istražujem, videćemo 15.
1000004276.jpg

Prvi utisci impresivni. Telefon je neverovatno tanak. Za razliku od Fold 6 koga posedujem ne uporedivo laksi,kao da drzim parce pleksiglasa. Prednji ekran taman koliko je potrebno da bude sirok.Jedina problematika je otvaranje telefona. Znatno teze i klizavije,definitovno ce morati maska po obaveno da se nosi.
6848.jpg

Prilozi

• 20250712_115049.jpg
    20250712_115049.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 53
  • 20250712_115111.jpg
    20250712_115111.jpg
    75 KB · Pregleda: 59
  • 20250712_115139.jpg
    20250712_115139.jpg
    102.3 KB · Pregleda: 57
Ja sam ga probao par minuta danas u NS Promenadi...
Prvi utisak fantastičan, kupio bih ga samo zbog novog, tankog dizajna, manje težine i većih ekrana.
Ali...imao sam 2 Folda (2 i 4), četvorka je jedini telefon ikad koji mi se pokvario u garantnom roku (šarka, pa ekran pri "pokušaju" da odblokiram šarku).
Nov je dizajn, tanak uređaj, mora da prođe neko vreme i da potencijalne mane izađu na videlo... takođe baterija će sigurno biti ispodprosečna, kako će to izgledati za godinu dve kad nastane degradacija i apdejti učine svoje... Sačekaću neko vreme, iako je prvi utisak takav da bih ga momentalno kupio

Poslednja izmena:
Ja sam ga danas gledao u radnji. Jeste da dobro izgleda, ali i dalje mi je neverovatno da nema podršku za S Pen. To je bio jedan od glavnih reklamih motiva za prethodne generacije Fold modela.
Sada je šta; gledanje fotografija na velikom ekranu i brisanje detalja sa istih... :sick:

Vrh Dno