Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Možda će to ići isto između ta tri provajdera (mislim na prelaz), samo bez IDP broja, odnosno, zameniće ga broj starog ugovora koji odnosiš novom operatoru.
Ništa ne sprečava starog operatora da zove i nudi povoljnije uslove za ostanak, čim novi operater bude u posedu broja ugovora koji želi da se raskine. Slično mobilnoj telefoniji. Umesto davanje broja telefona novom operatoru na "dalje postupanje", ovde se daje broj ugovora koji se želi raskinuti. Nadam se da je tako, ako ovo nije neki spin od strane zaposlenog u mts-u.

Jasno, ali ne znam kako da uopšte dobijem ponudu od mtsa. Ne bih rizikovao da blefiran i iniciram prelazak u Yettel, pa da čekam da me mts kontaktira sa ponudom i onda otkažem(?) prelazak u Yettel. Pritom, to bi bilo baš blefiranje jer Yettel cg nat nije opcija koja mi odgovara. Sa druge strane u Yunet nije isplativo prelaziti po njihovom novom cenovniku, cenovno pandan Box 2 400/400 paketu je paket 500/250, gde meni više znači upload u Boxu, a Yunet tek nema promocije za nove korisnike. Baš jedna šah mat pozicija.

Baš jedna šah mat pozicija.
Lepo ja iznad napisah.... Nazalost, ako je tacno sve sto ti je receno.
Možda će to ići isto između ta tri provajdera (mislim na prelaz), samo bez IDP broja, odnosno, zameniće ga broj starog ugovora koji odnosiš novom operatoru.
Ništa ne sprečava starog operatora da zove i nudi povoljnije uslove za ostanak, čim novi operater bude u posedu broja ugovora koji želi da se raskine. Slično mobilnoj telefoniji. Umesto davanje broja telefona novom operatoru na "dalje postupanje", ovde se daje broj ugovora koji se želi raskinuti. Nadam se da je tako, ako ovo nije neki spin od strane zaposlenog u mts-u.
Ne verujem, nema logike nesto sto funkcionise i sve je kako treba da se menja pa ti cuj nosis novom provajderu broj tvog ugovora kod starog operatera itd.
Logike bez kad IDP radi savrseno.

I ja sam se juce pridruzio MTS-u, da li cu zazaliti vreme ce pokazati, ali nije dobro pocelo. Momci koji su prikljucivali mogu slobodno reci da nemaju blage veze kako iole internet mreza radi. Na LAN kablicu koji povezuje ruter i iris box nisu dobro namestili zabicu i gubi mi kontakt. Nisam dobio nikakav ugovor niti ista potpisao. Sad se vijam sa njima oko toga. A kako je krenulo na kraju cu uzeti sam zabice i klesta i namestiti... Elem, na stranu ovo, imam par pitanja vezan za podesavanja rutera.

1. Na portovima LAN2 i LAN3 racunar ne moze da konfigurise IP adresu. Negde sam procitao da su ova dva porta rezervisana za Iris BOX uredjaje, dok su LAN1 i LAN4 klasicni portovi (koji inace i rade). Ako je ovo tacno ovo je teska debilina, nalik ovoj da Iris BOX nema Wi-Fi nego mora kabel.
2. Usao sam u podesavanja rutera, medjutim ne dozvoljava mi da menjam bilo sta vezano za LAN. Hteo sam da promenim adresu rutera da bude 192.168.0.x kao i da nekim uredjajima u lokalnoj mrezi dodelim staticke IP adrese. U cemu je ovde caka?
3. Ako je ovo pod tackom (1) tacno, da li na LAN1 kabel mogu nakaciti switch, a onda jedan PORT od switch-a odvucii do Iris BOX-a, a druge koristiti da zakacim druge uredjaje ili rutere?
4. Koji gigabitni ruter i switch uzeti? Posto je ovo mali off, slobdno posaljite preporuke u PM.

Hvala unapred!

Da li ima neko ko je dobio jednom ponudu za IDP 50% pa mu je ponovo istekla UO i da je odradio istu šemu?

I ja sam se juce pridruzio MTS-u, da li cu zazaliti vreme ce pokazati, ali nije dobro pocelo. Momci koji su prikljucivali mogu slobodno reci da nemaju blage veze kako iole internet mreza radi. Na LAN kablicu koji povezuje ruter i iris box nisu dobro namestili zabicu i gubi mi kontakt. Nisam dobio nikakav ugovor niti ista potpisao. Sad se vijam sa njima oko toga. A kako je krenulo na kraju cu uzeti sam zabice i klesta i namestiti... Elem, na stranu ovo, imam par pitanja vezan za podesavanja rutera.

1. Na portovima LAN2 i LAN3 racunar ne moze da konfigurise IP adresu. Negde sam procitao da su ova dva porta rezervisana za Iris BOX uredjaje, dok su LAN1 i LAN4 klasicni portovi (koji inace i rade). Ako je ovo tacno ovo je teska debilina, nalik ovoj da Iris BOX nema Wi-Fi nego mora kabel.
2. Usao sam u podesavanja rutera, medjutim ne dozvoljava mi da menjam bilo sta vezano za LAN. Hteo sam da promenim adresu rutera da bude 192.168.0.x kao i da nekim uredjajima u lokalnoj mrezi dodelim staticke IP adrese. U cemu je ovde caka?
3. Ako je ovo pod tackom (1) tacno, da li na LAN1 kabel mogu nakaciti switch, a onda jedan PORT od switch-a odvucii do Iris BOX-a, a druge koristiti da zakacim druge uredjaje ili rutere?
4. Koji gigabitni ruter i switch uzeti? Posto je ovo mali off, slobdno posaljite preporuke u PM.

Hvala unapred!
1. Тачно је интернет и телевизијски сигнал су потпуно раздвојени интернет иде само на лан 1 и 4, а телевизија само на лан 2 и 3 (није толико глупо не морају сваком да шаљу посебан телевизијски сигнал и нема кашњења слике).
2. Колико ја знам кабловски рутери имају адресу 192.168.0.1 а дсл и оптички 192.168.1.1
3. Можеш на тај свич да качиш шта хоћеш али не и ирис бокс он мора да иде на лан 2 или 3.

Pozdrav.

Objasnite mi šta je taj IDP i oko tih 50%.

I samo još jednom da pitam za slučaj kada je istekao ugovor, ja zaboravio, a oni nisu zvali uopšte... 6 godina korišćenja Box 4 paketa, a otac je sa brojem kod njih 20-30 godina.

Šta je maksimalno od popusta što se može dobiti. Da li je kao nekad moguće ići na blef oko prelaska kod drugog operatera (sa zahtevom za raskid i MIK-om)?
Na prethodnom produžavanju ugovora smo dobili 8 meseci po 50%
Pozdrav ljudi!
Potreban mi je vaš brzi savet šta se na osnovu ovoga ispod može maksimalno dobiti u MTS-u i na koji način...

Malo sam se preračunao, jer sam zaboravio da mi ugovor za Box4 ističe 05.07.
Ja nisam ništa preduzeo po tom pitanju jer sam zaboravio, a ni oni nisu zvali u vezi produženja.

Koristio sam Box4 (mislim crveni).
1. m-sat televizija
2. mobilni - sa tarifom Omorika S,
3. fiksni - neograničeno
4. ADSL internet do 20 Mbps (zbog tehničkih uslova i udaljenosti od centrale)

Ove Box4 koristimo oko 6 godina, a otac na koga se sve trenutno vodi ima dva broja u MTS-u više od 20 godina.

Da li sada podneti zahtev za prelazak kod drugog ili drugih operatera, pa će oni da nude svašta da se ostane ili da im se traže neki meseci po 1 din ili po 50% bez obzira?

Hvala unapred na odgovorima, a ja ću pokušati što više stranica da pričitam

Pozdrav.

Objasnite mi šta je taj IDP i oko tih 50%, što je pisano u poslednjim porukama.

Samo da se nadovežem na svoju poruku od juče i da još jednom pitam za sledeći slučaj... istekao ugovor, ja zaboravio da se pozabavim oko produženja ili menjanja usluge, a oni nisu zvali uopšte... 6 godina korišćenja Box 4 paketa, a otac je sa brojem kod njih 20-30 godina.

Šta je maksimalno od popusta što se može dobiti. Da li je kao nekad bolje ići na blef oko prelaska kod drugog operatera (sa zahtevom za raskid i MIK-om) ili jednostavno zvati i pitati šta može da se dobije u skladu sa tim?

Na prethodnom produžavanju ugovora smo dobili 8 meseci po 50%.

@MasterChief2 Većinu onoga što ti treba, a vezano je za podešavanje njihovog rutera, možeš da uradiš, ako se uloguješ putem admin kredencijala, ako ih znaš, za taj model modema/rutera koji su ti dodelili. Običan korisnički nalog daje vrlo ograničenu mogućnost upravljanja istim.

@Balkan Spy traženje idp broja važi samo za optički pristup.
U tvom slučaju to ne važi jer ti imaš ''bakarni'' pristup, tj. ADSL preko fiksne linije.
U toj situaciji jedino ( možda ) pomogne traženje MIK broja, ali nije moranje da ti se jave i nude ostanak.
Nekad se desi da te odmah puste i izdaju MIK.
Moj savet ti je da mob brojeve ostaviš solo u MTS sa 50% ili Globaltel MTS freepaid ( 1000 din mesečno )
Fiksni broj ( ako je bitan ) i internet da koristiš u A1 ( pod uslovom da se testira dal je dobar 4G, može da se desi da ti to radi bolje od trenutnog ADSL-a )
TV da ti neko da nalog za tv app EON, MOVE, Orion, Yettel...

Ако неко жели А1 обавезно да купи картицу и тестира пријем сигнала на својој адреси.Да се после неби кајао као ја (брзина 4Г нета мања од 2/1)

Jasno, ali ne znam kako da uopšte dobijem ponudu od mtsa. Ne bih rizikovao da blefiran i iniciram prelazak u Yettel, pa da čekam da me mts kontaktira sa ponudom i onda otkažem(?) prelazak u Yettel. Pritom, to bi bilo baš blefiranje jer Yettel cg nat nije opcija koja mi odgovara. Sa druge strane u Yunet nije isplativo prelaziti po njihovom novom cenovniku, cenovno pandan Box 2 400/400 paketu je paket 500/250, gde meni više znači upload u Boxu, a Yunet tek nema promocije za nove korisnike. Baš jedna šah mat pozicija.
Jesu te zvali u međuvremenu?

Hvala unapred!
Uopšte nije "debilina" već se za IPTV koristi IP Multicast i IPTV servis nije dostupan preko interneta već samo iz Telekomove interne mreže kojoj se pristupa preko VLAN ID 300 za koji su vezani portovi LAN3 i LAN2 a Multicast saobraćaj se ne može prenositi preko Wi-Fi
Ne možeš na LAN1 switch pa iz switcha u STB jer STB MORA da bude povezan LAN3 ili LAN2 portovima

Ovo je samo dokaz da ovi likovi koji ugradjuju samo znaju da probuse i da spoje bez ikakvog znanja kako to radi. Lepo sam ga pitao da li mogu dole da stavim switch i iz njega u ruter i STB i rekao mi da mogu sve ce raditi bez problema. Znaci sad cu morati dva kabla da vucem od rutera.

Ovo je samo dokaz da ovi likovi koji ugradjuju samo znaju da probuse i da spoje bez ikakvog znanja kako to radi. Lepo sam ga pitao da li mogu dole da stavim switch i iz njega u ruter i STB i rekao mi da mogu sve ce raditi bez problema. Znaci sad cu morati dva kabla da vucem od rutera.
Ne moras da vuces dva kabla, CAT5e kablovi imaju četiri parice, mozes STB da povežeš na prve dve a računar na druge dve s tim što ti je konekcija na tom računaru limitirana na 100/100, ili možeš da kupis managed switch

Jesu te zvali u međuvremenu?
Nisu, i deluje mi da me neće ni zvati jer radnik u poslovnici nije podneo nikakav zahtev već mi je samo prepisao broj ugovora iz sistema. Javiću ovih dana šta sam uradio kad sve završim i kakva je procedura. Još se preračunavam i mislim da ipak započnem prelazak u Yunet, pa ako mts ponudi nešto razmisliću, ako ne odoh u Yunet iako po novom cenovniku 400/200 nije toliko isplativa opcija i značio bi mi upload iz box paketa, ali neki princip je da ipak pokušam da dobijem bolju ponudu, eventualno promenim operatera pa makar mi i na slično ispalo.

Nisu, i deluje mi da me neće ni zvati jer radnik u poslovnici nije podneo nikakav zahtev već mi je samo prepisao broj ugovora iz sistema. Javiću ovih dana šta sam uradio kad sve završim i kakva je procedura. Još se preračunavam i mislim da ipak započnem prelazak u Yunet, pa ako mts ponudi nešto razmisliću, ako ne odoh u Yunet iako po novom cenovniku 400/200 nije toliko isplativa opcija i značio bi mi upload iz box paketa, ali neki princip je da ipak pokušam da dobijem bolju ponudu, eventualno promenim operatera pa makar mi i na slično ispalo.
Ja sam malopre zvao Yettel da pitam preliminarno šta nude za prelazak, kaže da su sasekli ponudu i da nude bednih 6 x 50%. Ali ono sta je možda bitno za tebe, kaže da od sada ne mora da se ide u mts, nego se u Yettelu direktno pokreće procedura za prelazak, pa ako to uradiš, možda će onda da te zovu iz mts, probaj pa javi, možda može i telefonom, evo ti broj:
011 4417770

Hvala na predlogu. Pozvao sam i ja danas Yettel čisto da vidim šta nude i dobio sam isti odgovor, 6x50% što je baš loše i meni nisu nikako opcija zbog cg nata. Nisam zalazio u detalje, ali to štu si ti rekli se poklapa sa ovim što je meni rekao mts radnik da ne izdaju više IDP brojeve već ide direktno procedura izmedju operatera samo sa brojem ugovora.

@Balkan Spy traženje idp broja važi samo za optički pristup.
U tvom slučaju to ne važi jer ti imaš ''bakarni'' pristup, tj. ADSL preko fiksne linije.
U toj situaciji jedino ( možda ) pomogne traženje MIK broja, ali nije moranje da ti se jave i nude ostanak.
Nekad se desi da te odmah puste i izdaju MIK.
Moj savet ti je da mob brojeve ostaviš solo u MTS sa 50% ili Globaltel MTS freepaid ( 1000 din mesečno )
Fiksni broj ( ako je bitan ) i internet da koristiš u A1 ( pod uslovom da se testira dal je dobar 4G, može da se desi da ti to radi bolje od trenutnog ADSL-a )
TV da ti neko da nalog za tv app EON, MOVE, Orion, Yettel...

Hvala na savetu.
Ma ne mogu u A1 nikako zato što je, bar do pre 5-6 godina, to bila čista patnja sa signalom i mobilnim internetom kod kuće. Nisam siguran da li je možda došlo do neke primene.

Videću večeras ili sutra da sastavim mail, pa da im pošaljem. Računam da ću više detalja i stvari navesti tako, nego usmeno. Usmeno (telefonom ili u poslovnici) bih sigurno nešto propustio da kažem. Pozvaću se na neku dugogodišnju saradnju, pa da vidim šta mogu dati maksimalno. Mislim da bih bio zadovoljan sa bilo čim što je 12 ili više meseci po 50%. Mada nisam siguran da li će i to sada dati. Imam osećaj kao da je ovo jedan veliki monopol, u slučaju da želite ovako neku objedinjenu/box uslugu. Da je samo moj mobilni, bilo šta pojedinačno ili dve stavke, bilo bi lako...

Nadam se da nisam pogrešio mesto za pitanje...
Od kada sam se sa Supernove vratio na MTS otvaranje Youtuba traje katastrofalno dugo. Vrlo često i po 5 pa čak i 10 sekundi čekam da počne reprodukcija. Sa Supernovom je sve išlo savršeno. Ne kažem da je sada MTS net lošiji, nije bolje radi, brži je odziv ali Youtube je očajan.
Zna li neko u čemu je problem?

Ne moras da vuces 2 kabla, moze sve da se podesi na ruteru.
Kolega Rajko je to najbolje objasnio, imas na youtubu par njegovih klipova o podesavanju mts modema.

Zna li neko koji ce da bude odgovor Telekoma na to sto konkurencija sad ima bas sve kanale?

@LFShadow0
Tako što će i oni uvesti te kanale. Naravno, kad se uređivačka politika promeni, a miriše da će to biti uskoro

@LFShadow0
Tako što će i oni uvesti te kanale. Naravno, kad se uređivačka politika promeni, a miriše da će to biti uskoro
A kako oni mogu uvesti te kanale kad je UM dao ekskluzivitet e&PPF a i pre toga nisu hteli da daju telekomu da emituje, tojest trazili su nenormalne cifre za emitovanje? A kad bi se uredjivacka politika promenila ti kanali bi izgubili svoju svrhu
Mislim da će prednost mts biti što će njihovi kanali biti u osnovnom paketu a kod konkurencije verovatno u skupljim paketima ili kao doplata

Pa sâm si odgovorio, sada je vlasnik prava emitovanja e&PPF i oni mogu da ih prodaju mts-u. Kao što oni od mts-a kupuju druge kanale.
A to za gubljenje svrhe potpuno se slažem s tobom, to i jeste poenta i cilj cele priče

Pa sâm si odgovorio, sada je vlasnik prava emitovanja e&PPF i oni mogu da ih prodaju mts-u. Kao što oni od mts-a kupuju druge kanale.
A to za gubljenje svrhe potpuno se slažem s tobom, to i jeste poenta i cilj cele priče
Mogu da ih prodaju ali bi onda oni izgubili pravo emitovanja jer je u pitanju ekskluzivitet

Nazad
Vrh Dno