- Učlanjen(a)
- 20.05.2008
- Poena
- 555
Sto? Ima performanse kao ~RX 7600XT/RTX 3060, samo sto je ogranicena na 8GB VRAM-a. Techpowerup cak pokazuje da joj 4060 bezi samo u RT, ovako su manje vise egal.
Pa pazi, to sto kod nas i dalje ima novih RTX 2060 12GB i RTX 3060 12GB u prodaji, to je izuzetak, nije bas takva situacija drugde u svetu. Ako se bude kostala vise od njih i od RX 7600(XT) slazemo se, to sto je novija nece joj pomoci. Kod nas RTX 3060 i RTX 4060 kostaju 300e+, dok RX 7600 ima za ~270e. Ako se ova koja je osetno bolja od RTX 3050 pojavi za njenu cenu ili malcice vise (dakle ~230 do 250e), opet ce nam ponuda na trzistu biti malcice bolja. Nije neki boljitak ali jeste boljitak.Pa jedan komentar je lepo sumirao, ova karta nema šta da traži u RT, nedaj Bože PT, i onda se sve svodi na raster, medium detalji u 1080p realni i maximalni domet danas, a kartice koje koštaju isto ili manje i barem jednako su brze ste za ove pare imali barem od 2023, mada bilo je i ranije... dakle nVidia nudi danas ono što su drugi nudili pre 2-4 godine za ovaj novac.
Čak njihov 3060 12 Gb se već skoro 2 godine prodaje za te neke pare, a jednako je brza ili brža u većini testova... dakle užas...
3060 je samo brza u naslovima kojima treba dosta vise od 8gb vram, a i na tom polju ce Nvidia objaviti resenje uskoro.Pa jedan komentar je lepo sumirao, ova karta nema šta da traži u RT, nedaj Bože PT, i onda se sve svodi na raster, medium detalji u 1080p realni i maximalni domet danas, a kartice koje koštaju isto ili manje i barem jednako su brze ste za ove pare imali barem od 2023, mada bilo je i ranije... dakle nVidia nudi danas ono što su drugi nudili pre 2-4 godine za ovaj novac.
Čak njihov 3060 12 Gb se već skoro 2 godine prodaje za te neke pare, a jednako je brza ili brža u većini testova... dakle užas...
Da, izgleda zadnji kontingent neke karte koje im stignu, ostaju na toj ceni zauvek.Pa pazi, to sto kod nas i dalje ima novih RTX 2060 12GB i RTX 3060 12GB u prodaji, to je izuzetak, nije bas takva situacija drugde u svetu. Ako se bude kostala vise od njih i od RX 7600(XT) slazemo se, to sto je novija nece joj pomoci. Kod nas RTX 3060 i RTX 4060 kostaju 300e+, dok RX 7600 ima za ~270e. Ako se ova koja je osetno bolja od RTX 3050 pojavi za njenu cenu ili malcice vise (dakle ~230 do 250e), opet ce nam ponuda na trzistu biti malcice bolja. Nije neki boljitak ali jeste boljitak.
Kod nas na trzistu sve moze da padne ali cena par godine stare racunarske komponente nikad.
Pa više sam mislio na realne cene... a inače ovde vlada neko ubeđenje da vam treba ne znam ni ja koja igra da izletite iz 8 Gb.3060 je samo brza u naslovima kojima treba dosta vise od 8gb vram, a i na tom polju ce Nvidia objaviti resenje uskoro.
Da, izgleda zadnji kontingent neke karte koje im stignu, ostaju na toj ceni zauvek.
Ljudi pojedine zvanične CS2 mape u tekućoj rotaciji ne staju u 8 Gb na full detaljima. Bukvalno CS2 traži više ako hoćete full (ok većina ne igra tako ali to nije poenta).
Ako si na 1080p monitoru, probaj downsampling 4k na 1080p (onda ti i ne treba MSAA), u igri podesis 4k rezoluciju.Napr Inferno, 4xMSAA, texture na high, 1440p, 8.4 Gb...
jel je to zauzece vrama samo kod igre ili kompletnog sistema?
u mene 4.4gb mirage..E pa nije baš tako, ako si rifler onda uglavnom ti visoka rez znači kad na long isl. moraš nekoga u glavu da pogodiš, tu svaki dodatni pixel informacije meni makar pomaže... nikad mi 4.3 nije bilo nesto primaljivo još od CS Source... isto tako generalno od kad sam uzeo 1440p monitor povećao sam hs% za 50% (relativno) nego pre sa 1080p... ljudi se lako odriču dodatnih informacija na ekranu.
Evo Mirrage... isto prebacuje blago...
Pogledajte prilog 498248
Ne znam kako, možda sve na low jedino, al da ne idemo u OT... možemo u CS2 temu ako hoćeš da nastavimo....u mene 4.4gb mirage..
odlicna izvedba, uradjen uv na 3ghz @ 950 mv i memorija na 2000mhz, obzirom da je asus ocekivao sam coil whine ali ga nema, ventovi necujni do 55%, max load temp oko 60c, nema greske![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari