Šta je novo?

Koja klima za stan?

v-laki

Cenjen
Učlanjen(a)
26.06.2011
Poena
151
Dragi forumaši,
treba mi pomoć oko izbora inverter klime za dnevnu sobu (oko 17.5 m2). Visina sobe je 2,4 m. Klima bi služila i za grejanje i za hlađenje. Zimi bi i jedna i druga vrata bila zatvorena a leti verovatno otvorena. Jedino adekvatno mesto za klimu mi je obeleženo na slici. Stan nije izolovan. Na suprotnom zidu od klime je ormar koji prekriva ceo zid. Prostorija koja nije ucrtana levo je slicnih dimezija. Dao bi za klimo oko 500-600 evra bez ugradnje.

PLAN STANA.JPG

Pa pročitajte malo teme.
Identično pitanje je do sada postavilo 56755 ljudi.
Pa pročitajte malo teme.
Pa pročitajte malo teme.

Ja kad pročitam da hoće neko da greje klimom stan i drži vrata od sobe zatvorena vidim da pojma nema da ce tako samo da pravi budj a neće da uštedi ništa.

Ako se greje klimom vrata moraju uvek biti otvorena!

Evo, ja prvi put cujem tu umotvorinu :)
Koje su to madjije otvorenih vrata, da i ja moja poskidam?

Za te pare, Haier Flexis Plus 12/Bergen Kron Premium 12, trebalo bi da je ista klima.

Pa hteo da kazem da sam ja taj koji nemam pojma da cu zatvaranjem vrata od sobe napraviti budj, pa reko barem da pitam kada nastaje i kada da ocekujem, za 10, 20, 30 godina?

Pa pročitajte malo teme.
Pa pročitajte malo teme.
Pa pročitajte malo teme.

izvinjavam se ako ovo nekoga iritira. Pročitao sam 6 ili 7 sličnih tema ali ni jedna ne resava moj problem.
Želim da stavim inverter klimu koja nece raditi kao on/off klima. Da ne pogresim oko izbora snage, proizvodjaca itd. Citao sam recimu da su Gree za dugačke prostorije i sl. Zato sam i naglasio da je ormar na suprotnom zidu od klime.
Bergen Kron Premium 12 mi je dosta skuplji. Ima za 83000 din

Sta mislite o

HISENSE INVERTER KLIMA WINGS HINANO 12K-KB35YR3

mozda neko ima neki bolji predlog?

izvinjavam se ako ovo nekoga iritira. Pročitao sam 6 ili 7 sličnih tema ali ni jedna ne resava moj problem.
Želim da stavim inverter klimu koja nece raditi kao on/off klima. Da ne pogresim oko izbora snage, proizvodjaca itd. Citao sam recimu da su Gree za dugačke prostorije i sl. Zato sam i naglasio da je ormar na suprotnom zidu od klime.
Bergen Kron Premium 12 mi je dosta skuplji. Ima za 83000 din

Sta mislite o

HISENSE INVERTER KLIMA WINGS HINANO 12K-KB35YR3

mozda neko ima neki bolji predlog?

Bergen kron ima u bc group i ananas za oko 60k odlicna klima ali ne modulira nisko
Wings je losa klima
Imali su ljudi sa foruma reklamacije o njoj
Mozda midea breezeless e modulira nisko nisam siguran sad tacno

pogledao sam i Mideu i LG koje su ovde spomenjene ali ne kontam te modulacije gde pise u podacima. Koliko bi bilo pozeljno da bude modulacija?
Evo i cene koje sam nasao
LG S12EQ sam nasao za 65000 din
MIDEA BREEZELESS za 60000 din

koja bi bila bolji izbor?

hvala

Prilozi

• IMG_0100.png
    IMG_0100.png
    163.6 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20250704-143035.png
    Screenshot_20250704-143035.png
    105 KB · Pregleda: 27
pogledao sam i Mideu i LG koje su ovde spomenjene ali ne kontam te modulacije gde pise u podacima. Koliko bi bilo pozeljno da bude modulacija?
Evo i cene koje sam nasao
LG S12EQ sam nasao za 65000 din
MIDEA BREEZELESS za 60000 din

koja bi bila bolji izbor?

hvala
Pazi
Ima dva breezeless modela
Breezeless+ i breezeless e
Pazi da je ovaj prvi jer je bolji

Midea MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW vidim da moze da se nadje za 71.500 din ali nisam uspeo da nadjem u Subotici.
Dok sam trazio Mideu naisao sam na Daikin FTXC35E+RXC35E sa integrisanim WiFi za 78.000 din i ima u Subotici :)
Sta mislite da li ova Daikin klima vredi tu razliku u ceni?
Uspeo sam i ovo da nadjem
1752090106862.png

Mideu brezu SS možeš da nadješ za 69000 on line kupovine, a Dalkin za 75000 online. A sad koju ćeš uzeti tvoj izbor,ja sam hteo Dalkin,ali kad je supruga videla unutrašnju jedinicu nije htela da razmatra moje mišljenje🤣,ali brezu SS je odmah odabrala.I mogu ti reći da se nisam pokajao,odličan uređaj.

Nazad
Vrh Dno