Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Stigla danas kartica, jedno pitanje za nas koji smo aktivirali yettel sve, kad se uplacuje na racun 500 rsd?

Stigla i meni crna. Šteta samo što će da važi još cca godinu dana :confused:

Inače oduševljena sam novim karticama, opasno su lepe. Sreća pa mi stigla crna, inače sam stipsa ali je malo falilo da naručim nove i debitnu (ističe 2026) i kreditnu (čak 2027) kad sam videla kako izgledaju uživo.

Doduše kakve smo sreće, uopšte me ne bi iznenadilo da još jednom promene ime ili se čak ugase do 2027. :poop:

Koristite fizicke kartice?

Od kako gomila bankomata ima NFC... karticu ni ne nosim vise...

Koristite fizicke kartice?
Radije fizičke zbog toga što GPay/RaiPay ne rade ako je otključan BL bez Magiska i ostalih čuda, a meni je bitno samo da stavim xiaomi.eu rom ili pobrišem bloatware preko twrp. Jedino Poco F2 8/256 nisam dirao, ponekad provučem Yettel Master telefonom i to pošto su popustili kriterijume za Max, ali uglavnom plastiku.

Dodatne pogodnosti Bank Max paketa su Vam obustavljene, usled izostanka prijema zarade ili dela zarade. Vise detalja smo poslali na mejl.

Ništa od prebacanja 30k+ na račun i transakcis. Neću gasiti samo se nadam novom poslu uskoro haha

U kom smislu ništa? Ako platiš 30k debitnim karticama u toku meseca, neće ti biti naplaćeno održavanje.

• Like
Reagovanja: uji
@No_LiMiT vodio si se kao primalac zarade i imao tromesečni grejs period za korišćenje Max paketa. Sada te sleduje ta mogućnost sa trošenjem 30k mesečno debitnom. Ako je tvojom benefit izjavom predviđeno 30k i transkacije debitnom, trebalo bi da su to razgraničili, jer nama koji smo ušli u promo period od februara do juna važi mogućnost 35k sa drugog računa zbirno i 5 transakcija debitnom.

On je samoinicijativno u januaru prešao na Bank MAX, dakle pre uvođenja ičega u priču sem plate. Sećam ga se jer je onda naknadno želeo da potpiše benefit izjavu kad je krenuo promotivni period sa njom, ali bankarskom savetniku sistem to, očekivano, nije dozvolio, budući da je već dosta prošlo od promene paketa, a i legla mu je plata, pa ništa novo od njega nisu mogli da dobiju. U svakom slučaju, budući da nije prešao u toku promo perioda, ostaju mu samo primanje zarade, što trenutno nije opcija, kao i plaćanja debitnom u iznosu od makar 30k (novost koja važi za sve). Prenos 35k uz pet kartičnih plaćanja otpada, mejl tog sadržaja su slali baš samo onima koji su prešli u toku promo perioda.

Ja juce probao bzvz da apliciram za kreditnu cisto da vidim, posle 3h od zahteva dobijem poruku da je zahtev odobren, danas udjem preko weba da elektronski potpisem ugovor, zavrsim to i 2h posle dobijem poruku da je zahtev odbijen :)
Debitne su stigle, tek treba da ih isprobam..

Eh, pa ne može to tako prijatelju, kreditna kartica Yettel banke je nešto što mora da se zasluži.

Ja sam prvi put aplicirao tamo negde 2015. i bio glat odbijen jer sam u to vreme bio paušalac. Onda sam ponovo aplicirao tamo negde 2021. kad sam imao uredan ugovor o radu, na neodređeno, ali sam opet bio odbijen jer je pravno lice bilo mlađe od 2 godine, iako je mesečna plata bila značajno veća od republičkog proseka. U to isto vreme, Intesa mi je odobrila čak 2 kreditne kartice (MC Gold i AMEX Blue) na keca i to samo uz potvrdu o proseku plate u poslednja 3 meseca.

Posle sam opet aplicirao 2023. kada sam otvorio sopstveni DOO i ponovo bio odbijen iako je plata bila još veća nego ranije, uz obrazloženje da pravno lice postoji jako kratko. Intesa je u tom trenutku odobrila AMEX Gold na keca, a Raiffeisen je isto tražila da budem zaposlen minimum 18 meseci pa da onda možda razmotre.

I eto, tek pre mesec dana, nakon 10 punih godina staža sam uspeo da dobijem tu silnu povoljnost zvanu kreditna kartica Yettel banke, nakon što je banka izmenjala 3 imena i promenila 3 rukovodstva, a jedino što se u međuvremenu promenilo je što sam i kao DOO izgradio kakvu-takvu kreditnu sposobnost, tj. imao sam odobren dozvoljeni minus kao preduzeće godinu dana i to je sada uredno upisano u Kreditnom Birou kao uspešno servisiran kredit, pa kontam da je to prevagnulo da me najnebitnija banka u državi uzme malo ozbiljnije u obzir.

Pre nego što me neko pita šta će mi kreditna u Yettel-u ako već imam silne kreditne u Intesi - volim da imam backup za sve bankarske proizvode koje koristim na dnevnoj bazi, plus je kreditna u Yettelu besplatna, tj. ne plaća se mesečno održavanje, a sve što mi ne traži mesečno održavanje je moj prijatelj.

Naravoučenije - ako ste sam svoj gazda, krenite da budžite kreditnu istoriju što pre, valjaće vam kasnije.

Eh, pa ne može to tako prijatelju, kreditna kartica Yettel banke je nešto što mora da se zasluži.

Ja sam prvi put aplicirao tamo negde 2015. i bio glat odbijen jer sam u to vreme bio paušalac. Onda sam ponovo aplicirao tamo negde 2021. kad sam imao uredan ugovor o radu, na neodređeno, ali sam opet bio odbijen jer je pravno lice bilo mlađe od 2 godine, iako je mesečna plata bila značajno veća od republičkog proseka. U to isto vreme, Intesa mi je odobrila čak 2 kreditne kartice (MC Gold i AMEX Blue) na keca i to samo uz potvrdu o proseku plate u poslednja 3 meseca.

Posle sam opet aplicirao 2023. kada sam otvorio sopstveni DOO i ponovo bio odbijen iako je plata bila još veća nego ranije, uz obrazloženje da pravno lice postoji jako kratko. Intesa je u tom trenutku odobrila AMEX Gold na keca, a Raiffeisen je isto tražila da budem zaposlen minimum 18 meseci pa da onda možda razmotre.

I eto, tek pre mesec dana, nakon 10 punih godina staža sam uspeo da dobijem tu silnu povoljnost zvanu kreditna kartica Yettel banke, nakon što je banka izmenjala 3 imena i promenila 3 rukovodstva, a jedino što se u međuvremenu promenilo je što sam i kao DOO izgradio kakvu-takvu kreditnu sposobnost, tj. imao sam odobren dozvoljeni minus kao preduzeće godinu dana i to je sada uredno upisano u Kreditnom Birou kao uspešno servisiran kredit, pa kontam da je to prevagnulo da me najnebitnija banka u državi uzme malo ozbiljnije u obzir.

Pre nego što me neko pita šta će mi kreditna u Yettel-u ako već imam silne kreditne u Intesi - volim da imam backup za sve bankarske proizvode koje koristim na dnevnoj bazi, plus je kreditna u Yettelu besplatna, tj. ne plaća se mesečno održavanje, a sve što mi ne traži mesečno održavanje je moj prijatelj.

Naravoučenije - ako ste sam svoj gazda, krenite da budžite kreditnu istoriju što pre, valjaće vam kasnije.

I jedan mali hint/shortcut.

Sačekajte da vam banka uradi pre-approval. Za kreditnu, dozvoljeni minus, keš kredit, šta god. I onda pregovarajte sa njima o kreditnoj.

Nikada nisam dobio pre-approval za kreditnu karticu ni u jednoj banci kod nas. Za dozvoljeni minus i keš kredite jesam, ali za kreditnu nikad.

Je l iko dobio obnovljenu polisu osiguranja preko yettel kreditne posle godinu dana?
I dalje primam platu i redovno izmirujem obaveze po kreditnoj, iako je pre tri dana isteklo važenje prethodne polise, nova još nije stigla na mejl. Putujem za par dana pa bi mi dobro došlo da ne moram da uplaćujem putno osiguranje.

Hvala ti na detaljnom objasnjenu,

imam ja kreditnu u drugoj banci, ali rekoh cisto da vidim sta i kako, nije da mi tbas treba...zbunila me ova poruka gde kazu da su mi odobrili i ja potpisem ugovor o kreditnoj a oni kazu, salili smo se :)

Prilozi

• viber_image_2025-07-03_08-29-42-913.jpg
    viber_image_2025-07-03_08-29-42-913.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 42
Je l iko dobio obnovljenu polisu osiguranja preko yettel kreditne posle godinu dana?
I dalje primam platu i redovno izmirujem obaveze po kreditnoj, iako je pre tri dana isteklo važenje prethodne polise, nova još nije stigla na mejl. Putujem za par dana pa bi mi dobro došlo da ne moram da uplaćujem putno osiguranje.
Meni je stiglo automatski na mejl i to kolko se secam nije ista osiguravajuca kuca ko za proslu godinu.

Ja mislim da oni pojma nemaju kako kome i sta nude,meni su sami ponudili kreditnu sa limitom 120.000 a bio sam zaposljen ono na svakih mesec dana ugovor,cak mi nije ni jasna ova racunica od 120.000 jer mi je plata bila 90.000.

Poslednja izmena:
Meni je stiglo automatski na mejl i to kolko se secam nije ista osiguravajuca kuca ko za proslu godinu.
Pisao sam im sad na chatu, kažu proslediće na proveru nadležnoj sluzbi. Verovatno većini ljudi nije problem ako kasni par dana ali meni se baš potrefilo da putujem tri dana posle isteka polise pa bi mi značilo da sam automatski dobio novu čim je istekla stara.

Šta ja da kažem, meni lupili limit od 600k na tadašnju platu od tipa 70k, odbijala ih jedno pet puta dok me nije navatao vrlo slatkorečiv agent (uzmi, ne košta ništa), preko dve godine je imam, putno osiguranje redovno produženo, a sad imam i ovo Yettel Sve od 30k...

Čitam iskustva i mislim se dal su normalni, bukvalno je sve toliko random i trunke ozbiljnosti nema, pa se mislim kojim sam budalama poverila štednju i ko je tu zapravo budala... 😆

Da, sve je random, ja sam imao dozvoljeno prekoračenje u visini pola plate, pitam ih kako da povećam iznos i dobijem savet da ugasim aktivno prekoračenje i tražim novo, na veći iznos.
Nakon što sam to uradio, odbiju me za veći iznos, da bi me posle toga odbili i za onaj iznos koji sam već imao. Par meseci posle toga su me zvali da mi ponude taj iznos koji sam već imao, ali sam u međuvremenu već prebacio platu u drugu banku, pa mi nije potrebno.
Definitivno nisu izbor za primarnu banku, samo kao sporedna zbog nekih sitnih prednosti koje imaju.

Njihova kreditna politika je opšti cirkus i mislim da ni oni sami ne znaju po kojim kriterijumima odobravaju ljudima bilo šta. Dešavalo im se da mi ponude pre-approved kredit u iznosu od pet hiljada dinara (ne zezam se) i to pred Novu godinu, kao eto specijalna povoljnost. Samo sam im rekao da su džabe trošili minute.

Kad je Yettel banka u pitanju, valja samo biti uporan i osloniti se na teoriju velikih brojeva, kad-tad će algoritam da prezupči i da se zezne da vam odobri ono što hoćete i što biste u većini drugih banaka dobili sa 10x manje cimanja.

Mada šta znam, ovako je barem zanimljivije jer nikad ne znate krajnji ishod do samog kraja, možda bi baš bilo smor da su baš sve banke tip-top uigrane kad je kreditiranje u pitanju...

Cirkus. Što je najgore, meni jesu primarna banka pošto nisam uopšte zahtevan korisnik i lepo mi rade posao (bank max povoljnosti i sad yettel sve, dobra kamata na avista štednju), plus činjenica da se skoro sve završava onlajn. Iz prethodne banke sam pobegla zato što su u to vreme baš forsirali šalter, što je bilo krajnje iritantno. Tako da ih za sada tolerišem, naročito otkako sam uspela da se stavim na "ne zovi zbog ponuda" listu.

I meni su primarna banka i jedina,primim platu skinem i dovidjenja tako da mi nista ne smeta ovo samo mi je smesno kad citam ovde sta kome nude🤣Isto tako su mi nudili 100 puta kredite od 250.000 ali mi nije trebalo,a posle kad sam hteo ja oni su me odbijali😂

Yettel mi je sticajem okolnosti sada postala primarna banka i poslednjih meseci su zadobili moje poverenje.

Nazad
Vrh Dno