Šta je novo?

OpenSUSE CVE-2025-6018 i Ubuntu CVE-2025-6019

alex303

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.04.2005
Poena
2,425
Ne obraćam pažnju na te stvari kao desktop korisnik, to se patchuje automatski sa updejtima.

Konkretno, ne mogu da nađem situaciju za Tumbleweed, sve što nalazim je enterprise i Leap:

Sasvim je moguće da mi je afektovan pam-config iako je verzija novija od navedene na SUSE security.

1751388618098.png

@c h e - Što ne koristiš Wayland na plazmi ?

Ne radi mi miš u Win11 virtualci kada sam u Wayland sesiji, izgleda da je to poznat problem. Mrzi me da debagujem trenutno, ali ću definitivno morati da rešim uskoro obzirom da svi DE rapidno beže od X11.

Konkretno, ne mogu da nađem situaciju za Tumbleweed
Evo konačno su napisali blog, i patchovali su CVE-2025-6018:

Downside: polupali su mi Telegram (uoošte ne može da se startuje) i Firefox reprodukciju nekih video formata. Old man yells at clouds meme.
Telegram sam zamenio sa flatpak verzijom, a Firefox stvarno nemam snage da debugujem a neću flatpak wrapper jer želim čistu Keepassxc integraciju.

Evo konačno su napisali blog, i patchovali su CVE-2025-6018:
Znači nije naivno kao što smo mislili.
Downside: polupali su mi Telegram (uoošte ne može da se startuje)
Šta ti prijavljuje ?
i Firefox reprodukciju nekih video formata. Old man yells at clouds meme. Telegram sam zamenio sa flatpak verzijom, a Firefox stvarno nemam snage da debugujem a neću flatpak wrapper jer želim čistu Keepassxc integraciju.
Ne koristim flatpak. Da li je native-messaging-hosts direktorijum od firefox-a negde u ~ ? Jer ako jeste, možeš u keepassxc podešavanjima da ga uputiš u taj folder, i onda će keepassxc plugin uspedi da se linkuje sa bazom. Ja sam na taj način implementirao keepassxc u Floorp, u koji sam naknadno ubacio plugin.

Šta ti prijavljuje ?

Ne samo meni: https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1245407

Ne koristim flatpak. Da li je native-messaging-hosts direktorijum od firefox-a negde u ~ ? Jer ako jeste, možeš u keepassxc podešavanjima da ga uputiš u taj folder, i onda će keepassxc plugin uspedi da se linkuje sa bazom. Ja sam na taj način implementirao keepassxc u Floorp, u koji sam naknadno ubacio plugin.

Flatpak je izolovan program, a integracija sa KeepassXC zahteva neku vrstu proksija. Može da se izmajmuniše da proradi, ali ne želim da se bavim time. Ima primer rešenja ovde:

Čisto da se razumemo, KeepassXC integracija mi radi, samo sam rekao da neću flatpak jer ista ne radi i nije namenjena da radi (linije iznad).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno