Šta je novo?

Windows izgubio 400 miliona korisnika u protekle tri godine

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-ilus-01072501.webp

Windows izgubio 400 miliona korisnika u protekle tri godine​

Windows beleži konstantan pad korisničke baze dok sve više ljudi prelazi na mobilne uređaje i alternative poput macOS i ChromeOS sistema

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...-400-miliona-korisnika-u-protekle-tri-godine/

Sav ozbiljan softver je dostupan na više platformi. Malo stvari je ostalo ekskluziva na win.
Takođe mi se čini da su se potrebe za office paketom smanjile. Ne samo da ima zadovoljavajućih alternativa, već se generalno manje koristi.
windows za arm je odličan i neophodan potez, ali je nedovoljan za kompenzaciju loših odluka na drugim mestima. Dok održavaš korisnike zadovoljnim, neće gledati dalje čak i ako treba malo da plate. Komfor je bitniji većini. Ali kada kreneš da skačeš po živcima, uvaljuješ smeće i stavljaš ga u prvi plan ispred onoga što mi treba.... naravno da se traže alternative.

Čak i ako je taj podatak tačan, 400M je za Microsoft potpuno zanemarljiva cifra.

Heh, ako krenu ovim tempom, MS-u će za 10 godina trebati da 70 miliona ljudi pređe na Windos, da bi bili na nuli.

Heh, ako krenu ovim tempom, MS-u će za 10 godina trebati da 70 miliona ljudi pređe na Windos, da bi bili na nuli.
Hajde da se ne zanosimo preterano. Uvek mi je fascinantno kako prosečan Pera Perić može da predvidi budućnost hyper korpracije kao što je Microsoft. Tamo ne sedi gomila budala koja ne zna šta radi, nego vrlo inteligentni i sposobni ljudi. Vi sudite Microsoft na osnovu vašeg iskustva sa Windows 11. Budite malo realniji.

Hajde da se ne zanosimo preterano. Uvek mi je fascinantno kako prosečan Pera Perić može da predvidi budućnost hyper korpracije kao što je Microsoft. Tamo ne sedi gomila budala koja ne zna šta radi, nego vrlo inteligentni i sposobni ljudi. Vi sudite Microsoft na osnovu vašeg iskustva sa Windows 11. Budite malo realniji.
A šta je sa nama koji imaju gorka iskustva (barem moja) sa: windows 95/98, win8? Najgori su mi bili win 9x windowsi, jače se nakašlješ u blizini kućišta i ćaooo, ajmo restart, sve se blokira...

A šta je sa nama koji imaju gorka iskustva (barem moja) sa: windows 95/98, win8? Najgori su mi bili win 9x windowsi, jače se nakašlješ u blizini kućišta i ćaooo, ajmo restart, sve se blokira...
Loša iskustva sa tim Windowsima su posledica jeftinog hardware-a. Meni je i Windows 95, i Windows 98 radio katastrofalno na AMD 486. Ali je zato radio perfektno na Intel Pentium 1 od 100Mhz. A onda u isti taj Pentium 1, sa istim tim Windows 98, zabodeš CMI zvučnu karticu, i ceo sistem postane nestabilan.

Ne moraš biti veliki stručnjak da predvidiš u kom će pravcu da idu neke stvari. Setimo se samo šta je bilo pre i posle Skype a. Hvala bogu da je Christian Ghisler (Nemac) mogao da predvidi šta bi napravli sa Total Comanderom, a i novac mu nije bio bitan. Sada bi smo uživali u čarima File explorera, i ovog njihov novog sakatog komandera . Ne mogu da se setim kako se zove.

Uh, jeste u to vreme hardver bio loš. Mada, ja sam još bio dobar, Chaintech 6BTM, P2 na 350MHz.... Ali je memorija bila loša, kada sam promenio module taj komp je lepo radio, naročito sa WinXP.

Nazad
Vrh Dno