Šta je novo?

Klima za 44kv Pomoc?

Jelena993

Zapažen
Učlanjen(a)
27.06.2025
Poena
1
Pozdrav svima. Treba mi klima do 70.000 za 44 kv. Zidovi su dobri i pvc je ugradjen pre nekih 10 godina. Koristila bi zimi za dogrevanje prostrorije posto se grejemo na struji imamo radijatore noirot. A naravno i leti za hladjenje. Samo da ne dere bas struju 😆 hvala

MIDEA Inverter Breezeless MSFAAU-12HRFN8 WIFI​

Pozdrav svima. Treba mi klima do 70.000 za 44 kv. Zidovi su dobri i pvc je ugradjen pre nekih 10 godina. Koristila bi zimi za dogrevanje prostrorije posto se grejemo na struji imamo radijatore noirot. A naravno i leti za hladjenje. Samo da ne dere bas struju 😆 hvala
Gree airy ili haier flexis plus ili bergen kron

Kupite bilo koji inverer koji ima servis u Vašem gradu i dilema rešena.

Haier Flexis Plus 12, bez razmisljanja(klikni kod mene na My Gear, bice ti jasno :) )
A kada skontas da klima trosi oko 5x manje od tih radijatora, mozda se resis i da komplet grejanje prebacis na klime :)
Vidimo se tada ponovo za savet :D

@don_776 jel da kupi od svakog brenda sa servisom po jednu ili kako?

Svaka diskusija o inveret klimi od 500e je besmislena. Sve su na istom nivou. Zato kazem ona za koju imate servis u vašem gradu i to je to.
Neću više komentatisati teme sa klimama jer vidim previše navijačkih strasti, kao da na forumu pišu ljudi koji zastupaju neke brendove.

• Like
Reagovanja: Ira
Haier Flexis Plus 12, bez razmisljanja(klikni kod mene na My Gear, bice ti jasno :) )
A kada skontas da klima trosi oko 5x manje od tih radijatora, mozda se resis i da komplet grejanje prebacis na klime :)
Vidimo se tada ponovo za savet :D

@don_776 jel da kupi od svakog brenda sa servisom po jednu ili kako?
Ili Bergen Kron.To su iste klime.

I ne treba da diskutujes onda, ako ti je svaka klima u istoj ceni ista.
Navijanja je uvek bilo i bice, kao sto i ti navijas za Mitsubishi.
Ja primera radi za sve sto kazem, imam razlog zasto je receno.
Od najboljeg drugara je na moju preporuku keva uzela Hisense Pro X u Zrenjaninu, a onda da narucim kumu klimu, dodjem na forum i vidim u temi koji je to krs od klime...pitam par ozbiljnih ljudi iz struke sta misle Pro x ili Flexis, rekli nikako Hisense, Flexis super, pogotovo veci modeli 18 i 24 koji imaju Mitsubishi twin rotary kompresore.
9ka ima Panasonic, 12ica Hitachi, svakako sve super brendovi kompresora.
Imam ih u 12, 18 i 24k btu i rade bez problema vec nekoliko godina.
Nemam licnog interesa za bilo sta, zna me licno ovde dosta ljudi, ne bavim se ovim, cak ne radim u Srbiji nista.
A kada bih se vodio samo licnim iskustvom, svakome bih rekao da su Gree i Haier neuporedivo kvalitetnije od Mitsubishija i Fujitsua.
Imao Fujitsu Luca od 100k, radila losije od Gree Viola od 50k. Imam sada Mitsubishi LN 9ku od 1500e, dolazili majstori 6x u 6 meseci, zamenjena unutrasnja i lezajevi turbine na drugoj. I evo, opet zvukovi neki tokom pomeranja krilaca. Da li mislim da je LN krs? Ne, mislim da sam ja baksuz nabo tako, jer ih ima ovde barem jos 5 sa istom i prezadovoljni su.
Drugar je zbog mene uzeo LN, a barem jos 2 osobe ovde na forumu, a Fujitsu sigurno preko 10 ljudi, jer se nisam vodio mojim baksuznim primerom.
Pre nego sto nekome odgovoris da navija i radi za neki brend, proveri malo i istoriju pisanja...

Cisto primera radi, evo i ss...

Prilozi

• Screenshot_20250628_192148_Viber.jpg
    Screenshot_20250628_192148_Viber.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 62
Nisam rekao da je svaka klima ista,vec da su Bergen Kron i Haier Flexis jako slicne klime.

Ma ne ti, Don iznad :D
Uleteo si klizeci tokom pisanja :)

Sto se tice Bergen Krona, ista je klima kao Flexis, samo zalepljen nas brend, od Energy Neta. Koliko sam video na forumu, hvale ih za reklamacije, da je podrska dobra.
Ja mogu to da potvrdim i za Haier, to jest MB Frigo.
Pa sta se nadje jeftinije, znam da je bila Flexis u jednoj poznatijoj prodavnici za 72k uz registraciju pre 2 dana.

I ne treba da diskutujes onda, ako ti je svaka klima u istoj ceni ista.
Navijanja je uvek bilo i bice, kao sto i ti navijas za Mitsubishi.
Ja primera radi za sve sto kazem, imam razlog zasto je receno.
Od najboljeg drugara je na moju preporuku keva uzela Hisense Pro X u Zrenjaninu, a onda da narucim kumu klimu, dodjem na forum i vidim u temi koji je to krs od klime...pitam par ozbiljnih ljudi iz struke sta misle Pro x ili Flexis, rekli nikako Hisense, Flexis super, pogotovo veci modeli 18 i 24 koji imaju Mitsubishi twin rotary kompresore.
9ka ima Panasonic, 12ica Hitachi, svakako sve super brendovi kompresora.
Imam ih u 12, 18 i 24k btu i rade bez problema vec nekoliko godina.
Nemam licnog interesa za bilo sta, zna me licno ovde dosta ljudi, ne bavim se ovim, cak ne radim u Srbiji nista.
A kada bih se vodio samo licnim iskustvom, svakome bih rekao da su Gree i Haier neuporedivo kvalitetnije od Mitsubishija i Fujitsua.
Imao Fujitsu Luca od 100k, radila losije od Gree Viola od 50k. Imam sada Mitsubishi LN 9ku od 1500e, dolazili majstori 6x u 6 meseci, zamenjena unutrasnja i lezajevi turbine na drugoj. I evo, opet zvukovi neki tokom pomeranja krilaca. Da li mislim da je LN krs? Ne, mislim da sam ja baksuz nabo tako, jer ih ima ovde barem jos 5 sa istom i prezadovoljni su.
Drugar je zbog mene uzeo LN, a barem jos 2 osobe ovde na forumu, a Fujitsu sigurno preko 10 ljudi, jer se nisam vodio mojim baksuznim primerom.
Pre nego sto nekome odgovoris da navija i radi za neki brend, proveri malo i istoriju pisanja...

Cisto primera radi, evo i ss...
A kako hladi leti? Hvala nama racuni dolaze od 13-17k zavisno koliko smo kuci dal deca ne idu u vrtic itd. Jeste da brzo ugreju ali tako i prave visoke racune 😊

Ma ne ti, Don iznad :D
Uleteo si klizeci tokom pisanja :)

Sto se tice Bergen Krona, ista je klima kao Flexis, samo zalepljen nas brend, od Energy Neta. Koliko sam video na forumu, hvale ih za reklamacije, da je podrska dobra.
Ja mogu to da potvrdim i za Haier, to jest MB Frigo.
Pa sta se nadje jeftinije, znam da je bila Flexis u jednoj poznatijoj prodavnici za 72k uz registraciju pre 2 dana.
Meni rekli da Kron nema nisku modulaciju. Koliko najnize ide?

Ne znam, nemam Bergen.
Ne znam ni da li je Kron 9naj stari Flexis ili novi.

Elem, ova nova Flexis 12ica danas radila na 240W.

Ne znam, nemam Bergen.
Ne znam ni da li je Kron 9naj stari Flexis ili novi.

Elem, ova nova Flexis 12ica danas radila na 240W.
Na katalogu iz 2023. pise 31,5kg spoljna, a na katalogu iz 2024. pise 30kg spoljna
Tako da bi trebalo da je novija mada ko zna
Pitanje je kakav daljinski imaju dal stari ili novi

Prilozi

• IMG-8790316cc593f4720db6d4c9201a0e89-V.jpg
    IMG-8790316cc593f4720db6d4c9201a0e89-V.jpg
    59.1 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno