Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Sve je to ocekivano , kada sam pisao da nisam cuo u zivotu da je neko prodao kuci a zadrzao sobu u njoj da koristi neki na forumu oci su mi vadili sa jakim "klauzulama" , sbb i yettel postaju jedan brend ( vec sad u sbb se nude "jeftiniji" yettelovi mob paketi jel si na SBB -u citaj prave svoj box , ocekujem rebrendiranje sbb i da sve bude yettel ) za as nisam optimista realno as je u vlasnistvu telekoma koji hoce investiciju da povrati , ocekujem pre arena premium 1-3 u jeftinijem paketu sve ostale as u skupljem, realno as postoji i kod yettela, a1,oriona itd.Odlaskom Solaka iz UG zapecacena je sudbina kanala u vlasnistvu UG.

Dosta stvari se već zna u sbb jer su im interno najavili šta će se dešavati dalje, nije neka tajna.

Ako prelaziš samo zbog ova dva kanala, budi svestan toga da niko ne zna šta će biti do kraja godine sa njima
Sve sam razumeo i sve mislim identično. Više mi je pluseva na strani mts i taj jedan veliki minus. Hvala
Da se kratko nadovežem. Zapravo ovo može da ispadne i veliki plus iz korisničkog ugla, jer će takva izvesna značajna promena (programske šeme ili čega god) omogućiti napuštanje SBB-a bez penala (dotad plaćanog uglavnom dinar mesečno) i eventualno vraćanje MTS-u (stanje poput sadašnjeg) sa pogodnostima namenjenim za nove korisnike.

Koje pogodnosti daje sbb za nove korisnike, jel samo ovih 3 meseca po dinar kao na sajtu?

Dodatno daju promotivne brzine (tabela) ako su dostupne na lokaciji, kao i ukupno tri uređaja za gledanje televizije (beše je zvanično jedan samo uključen).

Potpisao sam ponovo ugovor sa SBB, bio korisnik ranije, u međuvremenu bio na MTS (da dobijem i ja nešto u životu od države "besplatno").
Zanimljivo da mi šalju informacije na mejl koji sam koristio za stari SBB nalog. Nalog je provereno bio nedostupan nakon preuzimanja SBB, ali je sada oživeo, međutim na tom nalogu nema informacija o novom ugovoru tj. praktično je prazan. Da li je neko imao takvu situaciju (mislim svakako ću ih zvati, čisto me zanima da li da očekujem komplikovanu priču sa podrškom)?

Potpisao sam ponovo ugovor sa SBB, bio korisnik ranije, u međuvremenu bio na MTS (da dobijem i ja nešto u životu od države "besplatno").
Zanimljivo da mi šalju informacije na mejl koji sam koristio za stari SBB nalog. Nalog je provereno bio nedostupan nakon preuzimanja SBB, ali je sada oživeo, međutim na tom nalogu nema informacija o novom ugovoru tj. praktično je prazan. Da li je neko imao takvu situaciju (mislim svakako ću ih zvati, čisto me zanima da li da očekujem komplikovanu priču sa podrškom)?
Meni je bio stari nalog,pa su mi rekli da ga obrisem i registrujem se sa novim nalogom.

Mora Novi nalog, sa novim emailom. Mogu i sad da se ulogujem na stari ali je sve blokirano tipa eon na tel i sl

Pravićemo SBB od blata. Uskoro kreću Yettel-ovi paketi i cene, a nakon toga i provizija od 65 dinara za plaćanje na šalterima SBB-a.
Umesto 600/60 biće 500/50.
SBB tehnička podrška prelazi u podizvođače.
Srećno nam bilo sa Yettel-om i MTS-om.
Upravo tako. Ako ništa drugo, SBB ima (imao je) podršku koja se zapravo javi na poziv prilično brzo.
Upravo podrška (odnosno nepostojanje iste i totalna nesposobnost i konfuzija) bio je jedan od razloga što sam u Decembru prošle godine raskinuo ugovor sa MTS nakon svega 4-5h od potpisivanja.
Da se kratko nadovežem. Zapravo ovo može da ispadne i veliki plus iz korisničkog ugla, jer će takva izvesna značajna promena (programske šeme ili čega god) omogućiti napuštanje SBB-a bez penala (dotad plaćanog uglavnom dinar mesečno)
Nikakvog plusa tu nema, naprotiv. Ovo je vrlo kratkoročno razmišljanje; to što češ možda ućariti 20-30k dinara u tom momentu, vratićeš mnogo brže i više nego što možda očekuješ. Kakve pogodnosti očekuješ kada i zvanično budemo imali duopol dveju firmi koje već neko vreme blisko sarađuju.
Znaš koliko će ti tih 20-30k značiti za par godina "iz korisničkog ugla", a i finansijskog takođe.

Poslednja izmena:
to što češ možda ućariti 20-30k dinara u tom momentu, vratićeš mnogo brže i više nego što možda očekuješ
Ali te dve stvari uopšte nisu u uzročno-posledičnoj vezi. Korisnici 0% utiču na deo posle zapete, dok 100% utiču na deo pre nje. Drugim rečima, eventualnih poskupljenja će biti potpuno nezavisno od toga hoće li neko uštedeti nekoliko desetina hiljada ili neće. U tom slučaju mu je mnogo bolje da uštedi, i to je jedina dilema. Mešaju se stvari koje nisu u direktnoj vezi.

Svakako, moja prethodna poruka je preopšte shvaćena, kao da sam je napisao van ikakvog konteksta. Zapravo sam se osvrnuo na Nenadovu situaciju, koji je naveo da je tehnički u potpunosti zadovoljan Telekomom, ali da bi želeo da ima N1 i Novu. Ako bi prešao u SBB, a te dve televizije bi u nekom trenutku bile ukinute, nestaje i njegov glavni razlok za prelazak, što znači da bi mogao da se vrati Telekomu. Stanje bi mu u konačnici bilo nepromenjeno u odnosu na sadašnje (kojim je, ponavljam, zadovoljan), a apsolutno jedina razlika bi bila da li je uštedeo ili nije.

istekla mi je SBB UO pre nedelju dana, na onog drugoj temi mi niko nista nije ponudio za produzenje ugovora. obzirom da se prica da ce navodno od preksutra da prepakuju sportske pakete da li mi je pametno da sacekam da se slegne prasina ili da idem u poslovnicu i da trazim ponudu za ostanak?

istekla mi je SBB UO pre nedelju dana, na onog drugoj temi mi niko nista nije ponudio za produzenje ugovora. obzirom da se prica da ce navodno od preksutra da prepakuju sportske pakete da li mi je pametno da sacekam da se slegne prasina ili da idem u poslovnicu i da trazim ponudu za ostanak?
Kada si već toliko čekao, sačekaj do utorka i novu ponudu, pa onda vidi šta ćeš dalje.

saznaćemo tada

Arene Premium u osnovnom paketu = basic logic.

Cim nema najave 30 dana ranije o promenama, prilicno sam siguran da ostaju svima sve arene.

Pa nikad nije ni bilo do sad podele po paketima, tako nisu ni mogli ranije da objave o tome :)

Sad sam proverio, od kanala koji emituju 24 sata samo je SK4 bio u dodatnom paketu, kao i sporadični kanali SK5-SK10 uglavnom aktivni samo povremeno vikednom i sa dosta manje atraktivnim prenosima.

Plus je tad SBB imao nešto što konkurencija nema pa mu se moglo da zacepljuje cene, sad baš i nisam siguran da će korisnici ionako preskupog SBB-a čekati skrštenih ruku dok ovi pokušavaju da im otmu još para i da neće iskoristiti Telekomovih 14 meseci za dinar.

Realno bih se pre kladio na to da će udeo Telekoma nastaviti da raste nego da će Arapi i Česi napraviti nekakav proboj sa SBB-om i Yettelom uz zakup Telekomovih kanala.

Nikad ne objavljuju takve stvari 30 dana ranije. To jedino objavljuju kada se radi o poskupljenju.

Što je inače protivzakonito, jer svaka promena na štetu korisnika mora da se najavi 30 dana unapred.

Kao i u slučaju promene cene, tarife i opštih uslova ugovora, operator je dužan da 30 dana unapred obavesti potrošača o svojoj nameri da promeni specifikaciju usluge (da menja/ukida kanale) i/ili o svojoj nameri da promeni uslove za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima. Prema članu 131 ZEK, obaveštenje mora biti učinjeno u pisanom obliku, lično („na jasan i razumljiv način, na trajnom nosaču podataka ili na drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču podataka“) i mora sadržati pravnu pouku potrošaču-krajnjem korisniku da u ovakvoj situaciji ima pravo na prevremeni raskid ugovora bez obaveze plaćanja naknade u vezi sa raskidom.

Poslednja izmena:
1751286040730.png
Ovo je za sada objavljeno na njihovom sajtu na stranici za izbor EON paketa. Pretpostavljam da ova druga kriptična rečenica znači da neće svima odjednom da uvedu tu novu podelu kanala, već će postojeći korisnici zadržati ono što imaju do kraja UO ili do nekog drugog roka.

Sad sam proverio, od kanala koji emituju 24 sata samo je SK4 bio u dodatnom paketu, kao i sporadični kanali SK5-SK10 uglavnom aktivni samo povremeno vikednom i sa dosta manje atraktivnim prenosima.
Pa normalno da je bilo manje sporta kad je na areni bila druga polovina sporta. a da bi ti gledao sav taj sport morao si plaćati dve kablovske. sada plaćamo jednu kablovsku i plus kad podele taj sportski paket ko hoće ali će opet biti sveukupno niža cena nego da plaćaš dve kablovske.

uostalom niko te ne tera, raskini UO.
Evo sad sam bio na sajtu i mts i yettel i SVE ARENE su u OSNOVNOM PAKETU.
Znači ako bi oni ovde dodatno naplaćivali onda bi korisnici prešli tamo. Tako da ja mislim da će ostati sve arene u basic paket.

Poslednja izmena:
standardna navlakusa , ovi razdvoje ovi kao imaju u osnovnu ti predjes za par meseci i oni razdvoje itd.

Cisto radi razumevanja bih voleo da znam koliko vama vredi da platite da biste gledali sve najbitnije sportove na kugli zemaljskoj?
Dakle govorim o svemu sto postoji:
Evropa: fudbal, kosarka...ostalo je cini mi se marginalno
USA: NBA, NFL, MLB, NHL kompletan paket cirkusa
Ostali svet: TENIS, F1, Moto, Golf :) i.t.d.

I po cenu da sam nesto zaboravio.......bas me zanima???

Ima nas dobar procenat koji skoro uopšte ne gledamo sport.

Lično gledam tenis (ne obavezno, ako stignem stignem), ostalo kad je nešto bitno. Inače baš baš slabo.

Nego drugo pitanje:
Ako ima korisnika sa statičkom IPv4 adresom na SBB-u, jel vam stigla informacija da će ista biti promenjena ili je već promenjena.

Nazad
Vrh Dno