Šta je novo?

Kina uvodi jedinstvenu internet identifikaciju: digitalna bezbednost ili totalitarna kontrola?

to kako im je i da li im nesto fali ili ne mozemo znati samo ako zivimo tamo, pa da onda iz Kine pisemo na IT forumu ovako

inace postoje i kompanije u Kini ekvivalent ovim nabrojanim

edit: sigurno ima clanova bencha koji zive u Kini (ima nas po celom svetu) pa neka napisu da li im fali ili ne

1750798823657.png
1750798834435.png
Имамо бар неке начине да се заштитимо од прећења данас. Укључујући законску обавезу сваке фирме да вам пошаљу све што имају о вама на ваш захтев или да то заувек избришу са својих сервера.

Great firewall of China blokira korišćenje komercijalnih VPN-ova. A u slučaju da koristiš improvizovana selfhosted rešenja kod kojih nije moguć DPI, mogu da ti zakucaju na vrata.

Čim Google-ov WEI API postane standard, ove tvoje DNSBL liste mogu u penziju.
1750803294653.png

Браћа живе тај скајнет живот

Плус не видим какве везе тај "ВЕИ АПИ" има везе са блокирањем на нивоу ДНСа

Ma bravo. Prosta pretraga ili chatgpt upit je odma debunkovao sve što sam napisao. Apsolutno nemamo nikakav razlog za brigu. Alex izlapeo...
Плус не видим какве везе тај "ВЕИ АПИ" има везе са блокирањем на нивоу ДНСа
Ne vidiš, jer kao i većina, ne poznaješ materiju. Za vas je vrhunac sigurnosti korišćenje Linux-a, VPN-a, ControlD-a, PiHole-a, uBlock-a i AdGuard-a.

Ma bravo. Prosta pretraga ili chatgpt upit je odma debunkovao sve što sam napisao. Apsolutno nemamo nikakav razlog za brigu. Alex izlapeo...

Ne vidiš, jer kao i većina, ne poznaješ materiju. Za vas je vrhunac sigurnosti korišćenje Linux-a, VPN-a, ControlD-a, PiHole-a, uBlock-a i AdGuard-a.
Баш ми је драго што је ви познајете али где сам ја овде рекао да ме било шта ту уопште и занима? Уосталом баш је јадно што си испрозивао поједине људе без разлога у овој поруци, лично користим DNS искључиво за блокирање реклама јер користим Chromium а не јер (не дао Бог) желим да будем неки тецх-приваци гуру. Сада си ме ипак мало заинтересовао па би могао све и да нас просветлиш овде.

Мислим, делимо мишљење да је добар део наведеног "стацк-а" за почетнике и да је све само не заштита на интернету али ипак нисам ни причао о њој у том облику.

Sloboda izrazavanja na delu...

... али где сам ја овде рекао да ме било шта ту уопште и занима?
Kačenjem screenshota.
Уосталом баш је јадно што си испрозивао поједине људе без разлога у овој поруци, лично користим DNS искључиво за блокирање реклама јер користим Chromium а не јер (не дао Бог) желим да будем неки тецх-приваци гуру.
Guru definitivno nećeš postati. Budi bez brige.
Сада си ме ипак мало заинтересовао па би могао све и да нас просветлиш овде.
Ako te stvarno zanima (a znam da te ne zanima), pretraži forum, i naćićeš gomilu mojih i tuđih postova u kojima ti je sve objašnjeno. Meni ne pada na pamet da opet pišem kilometarske postove.
Мислим, делимо мишљење да је добар део наведеног "стацк-а" за почетнике и да је све само не заштита на интернету али ипак нисам ни причао о њој у том облику.
Uživaj dok možeš sa tvojim"стацк"-om.

Ono što se danas dešava u Kini je odraz surove budućnosti koja nas sve čeka. Tehnologije koje sam spomenuo, i o kojima sam davno pričao, će pomoći da se sve to implementira tako da to postane new normal. Niko se neće buniti, jer future is now old man. Ali svako ko misli da nam budućnost donosi nove i uzbudljive tehnologije gde će sve biti sunshine & rainbows, živi u zemlji snova. Pogotovo oni koji misle: "meh...to Kina. Mi nismo u Kini". Priču o AI neću ni da započinjem, jer i ovako izgledam kao old man yelling at clouds.

Nazad
Vrh Dno