Šta je novo?

Box paket preko mobilnog interneta

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
875
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Situacija je sledeća: potrebna je neka alternativa za mts box, ako postoji. Selo je u pitanju. Nije neka ruralna oblast već poveće selo relativno blizu grada sa dobrom pokrivenošću, ali nema druge infrastrukture osim telekomove telefonske parice i čuvenog 10/1 paketa sa sd kanalima. Vidim da A1 daje kućni net, ali ne znam da li daju tv pakete u kombinaciji sa mobilnim netom. Možda da se uzme A1 kućni net + mobilni broj + total tv? Ili neko ima neki drugi predlog, kako objediniti sve usluge a da se zasnivaju na mobilnoj mreži, ako je uopšte moguće?

Imaš razne mogućnosti u zavisnosti od toga koliko bi mobilni net brzo i pouzdano radio. To ti je najpametnije da isprobaš sam - kupi neki ruter preko oglasa (uvek ga možeš prodati kasnije) i nabavi kartice sva tri operatera pa vidi koji najbolje i najpouzdanije radi kod tebe, uključujući i gledanje strimova npr. na RTS planeti pošto je to praktično isto kao plaćena OTT usluga.

Najbolja varijanta je ako radi i brzo i pouzdano, onda možeš da uzmeš neki OTT poput SBB-ovog Eona van mreže i otkažeš to što imaš kod MTS-a.

Ako radi dovoljno dobro za surf, ali bi seckao ili povremeno izbacivao pri gledanju televizije, možeš da televiziju ostaviš preko parice u kom slučaju bi imao HD pošto si oslobodio protok koji se koristio za net.

Imaš varijantu da, ako postoje tehničke mogućnosti, uvedeš i još jednu liniju pa da ti net ide preko nje, a TV preko stare ili obrnuto.

Naravno, možeš i TV da prebaciš na satelit (onda gubiš vraćanje i videoteku), a da net ostaviš preko parice ili prebaciš na mobilnu.

Svakako nemoj ići grlom u jagode i otkazivati bilo šta dok ne budeš zadovoljan novim setapom.

Poslednja izmena:
Nemaju objedinjen paket vec se pretplacujes za mobilni internet (kucni net) i zasebno za televiziju. A1 TV je OTT model (preko interneta) kao i Eon TV npr.

Hvala na odgovorima, testiraću brzinu A1 kućnog neta pa ću videti. U suštini najelegantnije rešenje je taj kućni net + neki ott paket tipa eon van mreže, izbegao bih satelitske tanjire i slične egzibibcije. Nije za mene ali jeste za blisku familiju.

Hvala na odgovorima, testiraću brzinu A1 kućnog neta pa ću videti. U suštini najelegantnije rešenje je taj kućni net + neki ott paket tipa eon van mreže, izbegao bih satelitske tanjire i slične egzibibcije. Nije za mene ali jeste za blisku familiju.
OTT u Srbiji sa cenama su iris GO za korisnike koji nemaju iris TV uslugu (Start 1500, Max 1800), EON van SBB (Light 1900, Full 2500, Premium 3400), Yettel TV bez optičkog interneta (TV M 1600), Yunet MOVE TV (Telekomova ćerka firma, 1500 din), A1 Xplore (Sport 1200, Basic 1450, Plus 2150), Klik TV, Arena Cloud...

Koristim A1 kućni net i sa drugarom delim neki osnovni Adria Telekom TV paket (za tri različita uređaja) za 300 din. Ne gledam mnogo TV, ali sam pristao na ovo, jer imaju N1 u ponudi + sve standardne kablovske kanale. Ne znam kakav je kvalitet slike u odnosu na druge operatere, jer duže vreme ne koristim neku "kablovsku", ali je cena smešna, pa mi to nije toliko bitno.🙂

Kako si zadovoljan kvalitetom A1 kućnog interneta? Kolebam se da li da ga uzmem, grad Niš.
Baš mi treba za gledanje televizije preko android boxa.

@raicevic

Nazad
Vrh Dno