Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

I meni je to zapalo za oko, kako si naveo, a bude tu i naknade za konverziju. Međutim, ostaje kao dobra pogodnost za trgovce koji svakako nude dinarsku naplatu, kao što je recimo Temu. Tu npr. 3000 dinara plaćaš, te plaćaš, ni nemaš opciju da bude druga valuta, a nema ni nekih naknada. Rezultat je da ti sledećeg meseca legne povrat 75 dinara na konkretnu kupovinu i to je to.
Neće moći za temu: Keš-bek neće biti obračunat na podizanje gotovine na bankomatima i prilikom online transakcija.

Imam popust, da.
Po uslovima akcije ne prihvataju korisnike koji imaju nekomercijalne popuste na pretplatu :(.

Imam popust, da.
Pa napisah ja odmah u prvoj poruci da ima caka, od kojih je glavna upravo da se ponuda ne odnosi na korisnike koji ostvaruju popust veći od komercijalne ponude. Na konkretnom primeru Yettel Mobile M, komercijalna ponuda je popust 20%, kako i stoji na sajtu: 3599 umesto 4499. Ti imaš nekomercijalnih 50%, to nije javna ponuda dostupna svima. I ima smisla, već im plaćaš 1350 mesečno manje od drugih, pa bi im onda kao previše bilo da ti na to daju dodatne pogodnosti.

i prilikom online transakcija
Pih, promaklo mi je. Koliko su stvari nabacali, nije ni čudo da nisam sve ukačio. Ali onda stvarno ne vidim ikakav smisao, kao da su dodali to samo da bi dodali... 🤦‍♂️

Mene sada drma da uklopim sve u Yettel Sve M paket (jer sad imam 50% na telefon, a 12m za 1 dinar na tv i net je isteklo pre koji mesec) jer ispadne za nijansu skuplje i da se ubacim u ovu promociju, putno osiguranje, roming net i ove AirSerbia pogodnosti mi baš deluju zanimljivo. Ali strpiću se za sad pa ću razmisliti.

Nude ovo u Yettel app
Najbitnije ne piše koliko ovo košta?
Nikad nisam koristio tu Mobi, Yettal banku kako se uopšte zove, verovatno tu mora da se otvara nešto ili prebacuje plata?
Imam Total 40 sa 50% još nekih valjda 12m i sve mi je ok sem interneta za EU
Sto se tiče kablovske u mom kraju optiku ima samo Supernova (ne kontam zašto ne nude MTS pakete *** ista firma?), mozda SBB jer su menjali infrastrukturu relativno skoro. Imao sam net do 300mbit/s

Prilozi

• Screenshot_20250613_115814_Yettel.jpg
    Screenshot_20250613_115814_Yettel.jpg
    100.3 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_20250613_115806_Yettel.jpg
    Screenshot_20250613_115806_Yettel.jpg
    108 KB · Pregleda: 76
Moguće da je odobreno na 50% onima koji su prešli sa pripejda na postpejd (to je već komercijalna ponuda), a nekomercijalna je iz službe za brigu o korisnicima (inicirana zahtevom za prenos u drugu mrežu, raskid pretplatničkog odnosa ili prelazak na pripejd).
Najbitnije ne piše koliko ovo košta?
Piše na sajtu, ništa ne košta.
Verovatno tu mora da se otvara nešto ili prebacuje plata?
Ne mora da se prebacuje plata, a alternativna mogućnost je potrošnja preko 30k debitnom.
U mom kraju optiku ima samo Supernova (ne kontam zašto ne nude MTS pakete, ista firma?)
U slučaju da je Supernova infrastruktura već bila na tvojoj adresi, po direktivi se preskaču radovi za uvođenje mts optike na tim kućnim brojevima, što je i moj slučaj. U zgradi je bio Exe net, preuzela Supernova. Bočna ulica ispred, kuća ima mts instalaciju i zgrada prekoputa naše (gde je i Yettel), mi jok.

^
To je moj slučaj, iz mts-a na yettel prepaid, dogovorila već tada sa operatorkom total data na 50%, čim se učitale ponude zvala me da potpišem ugovor.

edit: to bi onda značilo da te za ostanak na benefitima u nekom trenutku uslove trenutnom komercijalnom ponudom? koliko oni onda zapravo unapred razmišljaju, tj. ispašće da ljudima daju kule, gradove i master kartice na jako kratke periode (pošto ništa ovde nije toliko primamljivo da mi zameni narednih 50% na tarifu ili prelazak u drugu mrežu kad mi istekne ugovor).

Naravno da razmišljaju unapred. I meni svaki put tokom uo daju ponudu od 70% popusta na najveći paket (onaj od 8.5k) jel znaju kad istekne ugovor da me to čeka pa makar i sa 50%. Što je najgore ovaj put sam i prešao sa total data 40 na Mobile L jel mi odgovarali roaming minuti u solidno više interneta u istom.

Naravno da razmišljaju unapred. I meni svaki put tokom uo daju ponudu od 70% popusta na najveći paket (onaj od 8.5k) jel znaju kad istekne ugovor da me to čeka pa makar i sa 50%. Što je najgore ovaj put sam i prešao sa total data 40 na Mobile L jel mi odgovarali roaming minuti u solidno više interneta u istom.
Ma da, ali konkretno za ovu promociju malo mi deluje previše benefita za (potencijalno) kratko vreme korišćenja.

^
edit: to bi onda značilo da te za ostanak na benefitima u nekom trenutku uslove trenutnom komercijalnom ponudom? koliko oni onda zapravo unapred razmišljaju, tj. ispašće da ljudima daju kule, gradove i master kartice na jako kratke periode (pošto ništa ovde nije toliko primamljivo da mi zameni narednih 50% na tarifu ili prelazak u drugu mrežu kad mi istekne ugovor).

Pazi nije da nije primamljivo, samo verovatno ne svima.
Yettel Mobile M 3.600
Kada izvučeš 50% popusta 2.150

Dobiješ: cash back 500 dinara, dodatnih 36GB za roaming godišnje i 90 dana putnog osiguranja godišnje za celu porodicu.

Meni bi to putno osiguranje donelo dobru uštedu jer sam svaki drugi vikend sa porodicom u EU, a dnevno izađe oko 500-600 dinara za nas četvoro.

Samo moj slučaj.

Pozdrav. Imam pitanje o Yettel Sve mobile + bank ponudi, tačnije o iskorišćavanju kupona u Yettel Shoppingu koji su dostupni samo korisnicima ovog paketa. Da li bi neko mogao da mi pošalje jedan kupon (promo kôd) koji mi je kao običnom Yettel korisniku nedostupan? To je naravno besplatno za korisnike novog paketa Yettel Sve, pa samo da neko kod sebe otkrije kupon za jednu od Air Serbia akcija i da mi ga prosledi. :)

Pazi nije da nije primamljivo, samo verovatno ne svima.
Yettel Mobile M 3.600
Kada izvučeš 50% popusta 2.150

Dobiješ: cash back 500 dinara, dodatnih 36GB za roaming godišnje i 90 dana putnog osiguranja godišnje za celu porodicu.

Meni bi to putno osiguranje donelo dobru uštedu jer sam svaki drugi vikend sa porodicom u EU, a dnevno izađe oko 500-600 dinara za nas četvoro.

Samo moj slučaj.
Pa to je ono. Moj slučaj je da putujem van par puta godišnje, sama, uglavnom trošim tipa giga-dva roming neta ako i toliko, a to već imam u okviru paketa, plus imam kreditnu kod yettela koja mi donosi putno osiguranje (doduše limitirano na 10k). Moj total data plaćam 2.100, znači minimum hiljadarku bi mi izbijali više iz džepa mesečno za novi full paket, a za to dobijam benefite koji mi realno i nisu nešto previše potrebni, osim da se bahatim kako ih imam (trolujem sestru u najveće trenutno lol).
Jedino me trenutno kopka kartica, koja je razlika između običnog i world mastercarda? (osim što je čist minimalizam, što mi se jako sviđa ali sam previše stipsa da podnesem zahtev za nove i zamenim one koje trenutno imam, a ističu 2026-2027)

Ostaje da vidimo da li će konkretno Yettelova ponuditi nešto posebno, ali postoje opšti benefiti koje MasterCard-ovi partneri nude korisnicima nestandardnih kartica. Primera radi, baš sam skorije čuo za ovu ponudu, mada se ne odnosi konkretno na World, ali u Yettelu je to jedina nestandardna opcija. Sigurno ima nešto što je rezervisano samo za World (i još jaču World Elite), samo treba iskopati, hahah. U svakom slučaju, benefiti su stvarno dobri, ali važi ono što uopšteno važi za benefite kao koncept: dobri su onima kojima su potrebni, što su ovde mahom ljudi koji dosta putuju (npr. Dooyo), jer se na njih odnosi svaki sem uplata od 500 dinara i možda neke dobre ponude na Yettel Shoppingu (gledam ih sad, i one su okej kome trebaju, mada su isto fokusirane na putovanja). Ostalima je isplativije uzeti 50% popusta na tarifu, ako im uopšte i treba tako jaka poput Mobile M/L.

Jel menjao neko vlasnistvo ako je vec pod ugovornom obavezom i ima 50% popusta? U poslovnici su mi rekli da ako to uradimo gubim popust od 50% sto mi je nelogicno, pa ne znam da li prosto nisu dobro obavesteni ili im je takva politika.

Nažalost, to im je politika, ne znam može li da se izvrda. Meni to kod popusta dobijenih od službe za brigu o korisnicima i ima smisla, jer su ti oni to dali da bi tebe lično zadržali (nema veze što u suštini nude svima), a ti sad to daješ nekom drugom. Prenose se samo komercijalni benefiti, poput dodatnog interneta dobijenog u okviru letnje promocije.

E, sad, možda to uključuje popust dobijen prilikom prelaska sa pripejda na postpejd, jer je tu nešto druga priča u odnosu na zadržavanje u mreži, ali s tim već nemam iskustva. Prosto je neko razmišljanje, a navodim kompletnosti radi, iako vidim da se na tebe ne odnosi. Tebe su baš zadržali kad si kao hteo da pređeš u A1.

Dodatno, treba imati u vidu i da uslugu prenosa vlasništva prema cenovniku naplaćuju 359 dinara, ne znam da li ti je to poznato.

Ima je kod mene ali izbacuje grešku kod provere uslova. Možda što imam total data plus za nešto preko 2000 mesečno :D

Napomenuto je da se ponuda ne odnosi na one sa popustima većim od komercijalnog, ali već je prošla prijava nekima sa vanrednih 50% na Total Data. Ja i dalje mislim da je to bio bag na samom početku, ali zvaničnu potvrdu nemamo. Da li je @rkramer na kraju pokušao da se prijavi sa 50% popusta na Yettel Mobile M?

Napomenuto je da se ponuda ne odnosi na one sa popustima većim od komercijalnog, ali već je prošla prijava nekima sa vanrednih 50% na Total Data. Ja i dalje mislim da je to bio bag na samom početku, ali zvaničnu potvrdu nemamo. Da li je @rkramer na kraju pokušao da se prijavi sa 50% popusta na Yettel Mobile M?

Evo, upravo...

Neki od uslova nisu ispunjeni: aktivna ugovorna obaveza. Uslovi vezani za banku i tarifni paket (mobile m/l) su ispunjeni.

Dobijam opciju: Idi na obnovu ugovora. Ugovor je naravno važeći do 2027.

Zanimljivo... Zapravo mi ima smisla da popust vode pod "problem" sa ugovornom obavezom (vidi se da imaš neku nestandardnu pogodnost) umesto sa samim paketom, ali morao bi to još neko da potvrdi. Eto, ne reče nam @m_fcrs koju grešku njemu javlja, možda je ista.

"Došlo je do greške, pokušaj ponovo kasnije". Jeste ovo što koristim nestandardni popust ali su ga sami nudili kroz aplikaciju :D
Svejedno, ističe mi ugovorna obaveza u sledećem mesecu pa možda i iskoristim ove benefite koje nude

"Došlo je do greške, pokušaj ponovo kasnije". Jeste ovo što koristim nestandardni popust ali su ga sami nudili kroz aplikaciju :D
Svejedno, ističe mi ugovorna obaveza u sledećem mesecu pa možda i iskoristim ove benefite koje nude

Samo ako se loše iscenkaš 😂

U celom ovom njihovom paketu nema vrednosti koja bi prevazišla 6 meseci po dinar + 18 po 50%...

12x1 + 12x50% jedino

Zašto bi davao nekom tolike gigabajte a pri tom uslovljavaš nekoga da ima račun u Yettel banci.

Nazad
Vrh Dno