Daleko je od najbagovitije bete, ima bagova dosta ( prvenstveno sa glossy glass) ali na srecu ( ili zalost) nije ni blizu top 3 mesta... Stavio sam i ja juce, nisam bas puno stigao da istrazujem pa mozda gresim negde ili mi je prvi utisak pogresan ali evo na brzinu utisaka:
Glossy Glass, da pocnem od toga, ideja kao ideja mi se svidja, neverovatno je lepo kako menja boje u safariju na primer kad se skroluje preko adress bara koji je sada plutajuci i znacajno lepsi i funkcionalniji... Pop out meniji su takodje dobro pobosljanje za mene... Ima neka bouncy animacija kad se svajpuje da se otkljuca ekran na home screen i to je cool... Ikonice su lepo redizajnirane i u tom glossy izdanju poprimaju boju pozadine, ali tu je problem sto kod mene barem ne radi uvek i na svim wallpaperima gde na nekima izgleda kao tinted... Drugi problem je sto kada se izabere svetlija opcija za pozadinu, na ovom default wallpaper-u sa prezentacije ako stavite folder ikonica na mesto gde je svetlo ne vide se uopste... Dakle, vec vidim probleme sa citljivoscu ako to ne srede ( a siguran sam da ce morati)... Glossy sat na lock screen mi je prelep bas i super mi je fora sa izduzivanjem kao i mogucnost pravljenja efekta dubine na slikama...
Dalje, ako ste ludak kao ja koji voli samo crnu pozadinu i minimalisticki stil onda ste u problemu jer sada widgeti imaju taj stakleni odsjaj i umesto da na primer za vreme bude ispisano samo vreme ili vremenska prognoza na crnoj pozadini vide se okviri widgeta ( meni bas bas bitno jer i ako volim da menjam 90% vremena sam ovako i nadam se da ce srediti)...
Aplikacija za pozive je sada mnogo pojednostavljena i ako prebacite na novi izgled favoriti su uvek gore, sa slikama lepe velicine... Poruke su takodje unapredjene i jos milion sitnica...
Redizajn kamere mi se najvise svidja, realno velika vecina skoro nikada ne menja nista u podesavanjima a ovako je dobijen prelep cist i minimalisticki interfejs gde se lako dolazi do dodatnih opcija...
Live translation radi sa malim lagom, probao sam engl-ita, span, fran i nemacki koliko znam i generalno radi ali nije instant...
Apple music animacija preko celog ekrana radi samo u okviru pretplate i to ne za sve i ne uvek, desava se da za istog izvodjaca i pesmu nekad se pojavi nekad ne, ali se sat uvek smanji kao da jeste...
To je na brzinu sto sam uspeo... u svakom slucaju ako srede neke nedostatke i omoguce da se jos vise prilagodi korisniku ( a vec ima dosta opcija, vise nego ikada) bice ovo super, ako ne opet ce morati da se prilagodimo OS a ne obrnuto...
Bitno, rade aplikacije banaka stranih i raif i inteza ( doduse nisam nesto koristio samo usao)...
Zaboravih da dodam a evo sad sam video kad je telefon na punjacu, prikazuje koliko mu treba vremena da se napuni do 80 i 100% i detektuje ako je spori punjac...