Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Meni je upravo stigao racun za maj, a opremu sam vratio aprila + mi istekao ugovor.
Sad im prosledih mail da provere to sa svojm poslovnicom. Znao sam da nece ovo tako glatko proci.

Dok sam pisao, stize mail:
Hvala Vam na obraćanju. Odgovor ćemo Vam dostaviti u najkraćem mogućem roku.
I meni identična situacija.

Mene šalju u poslovnicu, vide da je ugovor raskinut ali ne znaju zašto je stigao racun.
Koji broj zovete, 19955 ili?

Stigao racun za maj - 828.98 RSD.
Zahtev za raskid podnet 25. aprila kada je vracena oprema - (sve naravno obavljeno u njihovoj poslovnici).
Zovem 19955, oni naravno nemaju pojma i kaze morate zvati Telekom...
Zovem 0800/100-150, cekam i cekam, javi se, sve ponovo pricam, kaze prebacicu vas na sluzbu za brigu o korisnicima, i evo cekanje 45 minuta.

Kako je moguce da stigne racun za maj kada je oprema vracena pri podnosenju zahteva za raskid, i da sam hteo da koristim nisam mogao...
Cekam samo istek ugovora za mob u avgustu i da zavrsim sa njima jednom zauvek...
Luda kuca...

Zahtev za raskid podnet 16.4. , oprema vracena 29.4. i stigao racun za maj od 300 i neki din. Ovi u TT kontakt centru nemaju pojma pa moram u mts poslovnicu. 🤦

I meni stigao na mail racun za maj... 1000 dinara pise da treba da platim. Doduse ja sam zahtev za raskid podneo 22.04.2025. godine a vratio opremu nekada u maju pa ne znam ima li poente zaliti se i zivkati.

Stigli računi a koliko vidim na njima nikakvi podaci sa kojima bi se logovali na moj mts i imali mogućnost da vidimo koji paket koristimo,promenu paketa,do kad važi ugovorna obaveza i sl.što smo imali na moj sbb....jad i beda

Izgleda da su se konacno pokrenuli. Mada ja za moj drugi nalog na TOTAL TV koji placam, obzirom da ga placam omrazenoj firmi, cenim da cu ga ukinuti, obzirom da mi je UO obaveza prosla.

Račun 941.38 dinara - ravno 15 od 31 dana naplaćeno.

Oprema vraćena 7.5. ganjaćemo se.

Meni racun 840 dinara, usluga obustavljena 21.05, oprema vracena 24.05. Ovde mi je jedino logicna opcija da je obracunato do trenutka kad je usluga obustavljena. Ispada da nisu gledali kad je oprema vracena vec kad su oni obustavili uslugu. Samo nagadjam, ne znam cak ni kako su sracunali ovih 840 dinara.

Inace, ovo je racun za maj ali nigde ne pise da je finalni racun. Zar ne treba da stoji negde da je finalni, sa svim ostalim dugovanjima ukoliko ih ima?

Stigli računi a koliko vidim na njima nikakvi podaci sa kojima bi se logovali na moj mts i imali mogućnost da vidimo koji paket koristimo,promenu paketa,do kad važi ugovorna obaveza i sl.što smo imali na moj sbb....jad i beda
Nema promene paketa, to nam je što nam je. A i nema šta da se menja od paketa jer ovo što sad imamo to je faktički neki srednji MTS paket plus ovo malo kanala što ostalo od Totala. UO imaš datum na papiru koji si potpisao sa SBB a sms porukom ćemo verovatno biti obavešteni o izmirivanju računa. Na računu mi piše TTV Extra što je znači ostalo od Totala, samo su prepisali podatke.

Na mojmts verovatno i nećemo moći da se kačimo, odnosno moći će onaj ko pređe na MSAT. Ovako, znamo dokle nam važe ugovori i to nam ne mogu osporiti, na svakom računu piše da su izmirene prethodne obaveze i to je to otprilike. Sakato, ali ne može drugačije bez da se načisto pređe kod njih. Proći će i ovo, pisali smo već, neko će raskinuti, neko neće a sad je ovako kako je.

Izgleda da su vecini koja je raskinula UO i vratila opremu u aprilu,naplatili do 15.5. jer meni je racun na Totalu bio 699 a stiglo mi je da platim 338 din.

Bio je drugi prijemnik 200 dinara ko je zadnjih par godina uzimao taj dodatni risiver, pre toga je bio 500 dinara i ima ljudi koji su plaćali na osnovu starih ugovora tih dodatnih 500 umesto 200. Ako su obnavljali ugovore onda su drugi prijemnik dobijali za tih 200 dinara.

Pa kako je kome ostalo od Totala tako i naplaćuju, samo su prepisali. Ja sam pre 3 godine uveo drugi risiver kada bila akcija po 200 dinara, prošlog leta produžio i ostalo 200. Mome komšiji 500 poodavno, nije produžavao ugovor, ostalo mu od ranije tih 500 koliko je bilo kada je uzimao taj drugi risiver. Nije to ništa MTS dirao niti povećavao.

Meni racun 840 dinara, usluga obustavljena 21.05, oprema vracena 24.05. Ovde mi je jedino logicna opcija da je obracunato do trenutka kad je usluga obustavljena. Ispada da nisu gledali kad je oprema vracena vec kad su oni obustavili uslugu. Samo nagadjam, ne znam cak ni kako su sracunali ovih 840 dinara.

Inace, ovo je racun za maj ali nigde ne pise da je finalni racun. Zar ne treba da stoji negde da je finalni, sa svim ostalim dugovanjima ukoliko ih ima?

Meni je potvrdila preko call centra da je ugovor raskinut 16.05., i to je prva info koju sam dobio o raskidu.
Rekao sam joj da me nisu obavestili da je ugovor raskinut, tek sad prvi put cujem informaciju o tome, a saljete mi racun za maj za nepostojecu uslugu jer je oprema vracena krajem aprila.
Prosledila je moj prigovor dalje, pozvace me neko navodno...

Tako je,meni je 500 a nisam pod ugovorom vec 6-7g.

Kontam da su svi ljudi koji su u drugoj polovini aprila samoinicijativno odneli opremu a dobili reverse o vraćanju iste bez ikakvih papira o raskidu dobili deo računa za maj jer tek im u maju i zvanično odobren raskid. A pogotovo što im je tada haos bio oko svega ovoga. Ne znam šta da vam kažem...ako mislite da ste u pravu a u velikoj većini slučajeva i jeste onda se žalite. Mi smo na boks paketima i ostalim uslugama vodili ljutu bitku sa njima pre oko pola godine zbog poskupljenja a i sada pojedinci vode jer im svakog meseca dolaze uvećani računi. Ko nije imao posla do sada sa njima i ko je koristio samo SBB usluge (mada ni oni nisu savršeni btw) sada će videti šta ga čeka, ponekad, ne uvek ali opet cimanje i nerviranje.

Ko je želeo da ih odjavi bitno da je u tome i uspeo a ovo što ste dobili za maj zovite, idite u poslovnicu, borite se, nadam se da će većina uspeti da istera svoje. Oni tačno ništa nisu pipali u aprilu što se tiče te papirologije, ko je odneo tada opremu to su zaveli, raskide odobrili listom u maju i na osnovu tih majskih datuma i preračunavali račune. Inače nema nikakvih finalnih računa, ono što dobiješ platiš i završio si sa njima. Ako opet bude problema onda telefon u ruke ili trk u poslovnice ;)

I meni je stigao racun na mail i divno iznenadjenje odma. Vidim da su dodatni prijemnik naplatili 500 din, a kad sam produzavao ugovor pre dve godine dogovorili smo se na 200 din sto je ispostovano sve do sada. Inace ugovor mi je istekao 31.3.2025, e sad ne znam da li ce mi dozvoliti da im vratim ovaj drugi riciver a da ne potpisujem novi ugovor?

Neće ti dozvoliti. Moraš na MSAT u tom slučaju da pređeš. Istekao ti ugovor i zato je drugi risiver 500 kinti.

Pretpostavljam i ja da ce tako biti, za sad nisam raskinuo skroz i vratio im opremu bas zato sto mogu da gledam N1 i Novu ali i to samo na jednom reciveru, dok na drugom ne rade ti kanali 😁

Meni stigao racun kao i kolegi 840 rsd, ali me buni sto je EON tv na mobilnom i dalje aktivan. Da nece to da naplate odvojeno?
@-Pera- treba najverovatnije da odaberes drugi LNB u risiveru. Ja tako odradio na TV-u, koji srecom ima dvb-s2, pa ne treba njihov risiver uopste.

Pa pisali smo za EON sto puta..tačno se ili ništa ne čita ili se ne čita pažljivo. Nema MTS ništa sa EON-om i to što nam radi. To nam ostalo iz usluge koju smo imali sa TTV a koju pruža UG i dok oni ne odluče da nam to stopiraju i kad nam stopiraju mi to slobodno koristimo. Ja koristim na laptopu i na android boksu kao PVR EON u Kodiju i u modovanoj mobilnoj app na istom android boksu, sve fercera super i trajaće dok nam ne ukinu naloge a to neće učiniti MTS nego UG jednog dana, može sutra a može i za godinu dana i nema ko to šta da nam naplati.

Mućnite malo glavom već jednom :ROFLMAO:

Meni je skoro isto ovako, jedina razlika što mi je TTV Extra 1745 (kao što je i bilo) a dodatni risiver isto 200 dinara. E sad bi bilo dobro da znaš koliko si pre dva meseca platio SBB-u...nzm zašto je 1845. Verovatno se svi sećate koliko ste pre dva meseca platili Totalu za martovski račun što je bio i zadnji račun njima plaćen.

Nazad
Vrh Dno